Stie cineva? (despre vize pentru romāni)
Stie cineva daca noi cetatzeni romani avem nevoie de viza ptr.Egipt?Nu stiu noua ``lege``iar ultima data cand am fost acum doi ani,mi-a trebuit.Acum tare as vrea sa evit o calatorie in Tokyo la ambasada egiptului ptr. ca bebica mea e bolnavioara.
Va multumesc mult!
Nicole&Amira
Raspunsuri
osolita spune:
Hannen nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp, eu am salvat de curand de pe un site tarile pentru care romanii nu au nevoie de viza iar Egiptul nu se numara printre ele. Daca mai intereseaza pe cineva, tarile in care se poate intra fara viza sunt:
-tarile din spatiul Schengen(Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Finlanda, Islanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia)
-Hong Kong
-Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Bolivia, Republica Ceha,Croatia, Cuba, Costa Rica, Coreea de Sud, Cipru, Iugoslavia, Maroc, Macedonia, Malaezia, Republica Moldova, Polonia, Federatia Rusa, Slovacia, Slovenia, San Marino, Tunisia, Turcia, Ungaria si Ucraina!
Lia spune:
Suna la o agentie de turism si vezi ca s-ar putea ca ei sa poata sa se ocupe de obtinerea vizei tale fara interviu la Ambasada Egiptului.Daca se poate,vei plati un comision,vei duce actele la ei si ei se vor ocupa de viza.Numai bine!
Lia&Andrew
hannen spune:
Sotul meu vrea sa mearga ptr ca trebuie sa-i ia certificatul de nastere al Amirei sa o treaca in pasaportul lui sa ia viza mea si sa mearga la o agentie de bilete
Va Nicole&Amira
Otilia spune:
http://domino.kappa.ro/mae/consular.nsf/InfoRomani/3071919464582E9FC2256A8E002D01B2?OpenDocument
Informatii pentru cetatenii romani
Regimul de vize pentru cetatenii romani
I. Cetatenii romani, titulari de pasapoarte simple, pot calatori fara viza, pentru perioade de scurt sejur, in urmatoarele tari: Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Costa Rica, Coreea de Sud, Croatia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Hong Kong, Islanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Macao, Malaezia, Malta, Maroc, Republica Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Federatia Rusa, San Marino, Serbia si Muntenegru, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Tunisia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela.
II. Cetatenii romani, titulari de pasapoarte de serviciu, pot calatori fara viza in urmatoarele tari: Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bolivia, Bosnia-Herzegovina, Brazilia, Bulgaria, Republica Ceha, Republica Centrafricana, Chile, China, Cipru, Columbia, Congo, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Costa Rica, Croatia, Cuba, Danemarca, Ecuador, El Salvador, Elvetia, Filipine, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Ghana, Grecia, Guineea, Honduras, Hong Kong, Islanda, Italia, Kazahstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macao, Macedonia, Malaezia, Malta, Maroc, Mauritania, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Nicaragua, Norvegia, Olanda, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polonia, Portugalia, Federatia Rusa, San Marino, Sao Tome & Principe, Senegal, Serbia si Muntenegru, Sfantul Scaun, Sierra Leone, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Tadjikistan, Tanzania, Thailanda, Tunisia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Zambia.
III. Cetatenii romani, titulari de pasapoarte diplomatice, pot calatori fara viza in urmatoarele tari: Africa de Sud, Albania, Algeria, Argentina, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bolivia, Bosnia-Herzegovina, Brazilia, Bulgaria, Republica Ceha, Republica Centrafricana, Chile, China, Cipru, Columbia, Congo, Costa Rica, Croatia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Cuba, Danemarca, Ecuador, Elvetia, El Salvador, Estonia, Franta, Filipine, Finlanda, Georgia, Germania, Ghana, Grecia, Guineea, Honduras, Hong Kong, Iran, Islanda, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macao, Macedonia, Malaezia, Malta, Maroc, Mauritania, Mexic, Mongolia, Republica Moldova, Nicaragua, Norvegia, Olanda, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polonia, Portugalia, Federatia Rusa, San Marino, Sao Tome & Principe, Senegal, Serbia si Muntenegru, Sfantul Scaun, Sierra Leone, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Tadjikistan, Tanzania, Thailanda, Tunisia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Zambia.
Directia Relatii Consulare, 10 martie 2003
Otilia&LaAdelita
Ela spune:
De la niste amici care au fost anul asta in Egipt in concediu - poti sa iei viza la sosire pe aeroport, costa in jur de 20 euro!
hannen spune:
Da Ela ,am fost la ambasada egiptului azi si am aflat ca i-mi pot lua viza acolo.Oricum am scos si certificatul de nastere al fetitei si am trecut-o in pasaportului lui taica-su,si am gasit si locuri la un zbor nou direct Tokyo_ Cairo
Numai 13 ore,fara escala nicaieri.Ce ma bucur!
Va pup dulce pe toate.
Nicole&Amira