Copiii vostri de 2 ani cad?
Sunt disperata!
Fetita mea de 2 ani si 2 luni cade tot timpul.
Este un copil superactiv (atomic), este intr-o continua miscare, este foarte curajoasa si curioasa. Exploreaza tot, tot timpul. Isi cara scaunul mare de bucatarie la geam si se urca singura pe scaun ca sa se uite pe geam, se suie singura in cada ca sa faca baie, se urca singura pe veceu si apoi se intinde la chiuveta si da drumul la apa pentru a se spala pe maini, clateste cu mine rufe in cada si se intinde dupa o rufa aruncandu-se cu capul inainte in apa, etc. etc.
Si sa nu va imaginati ca ii trebuie mult pentru a face toate astea: ieri am plecat cu o rufa sa o pun in baie in cosul de rufe murdare. Cand m-am intors in bucatarie (nu cred ca durase 1 minut) fetita mea era suita pe un scaun pe care si-l carase singura si cotrobaia in cuptorul cu microunde (a carui usa o deschisese singura). Si poate ca n-ar fi nimic cu toata cotrobaiala asta dar cade si pe drum drept de ma ingrozeste. Merge de la 9 luni. Pe la 1 an am zis ca atunci cand se va mari o sa aiba stabilitate mai mare si nu va mai cadea dar a facut 2 ani si 2 luni si cade de cateva ori pe zi: fuge pe drum drept si cade, se intoarce brusc, o ia la fuga si intra in plin in perete sau in tocul usii, se da un pas inapoi i se impleticesc piciorele si cade pe spate, se inpiedica de pragurile peste care a pasit de zeci de ori si cade, sta pe loc sprijinita de pat si se intinde sau face ce face si cade de zici ca s-a prabusit din pod, vine in fuga in baie si se da cu capul de chiuveta.
Sa nu va spun ca trecem si prin criza de doi ani si este incapatanata de nu se mai poate. Pe strada nu vrea sa mearga de mana si saptamana tecuta de exemplu pana la leagane (care sunt destul de departe) a cazut de trei ori de am ajuns acolo ca porcii de murdare. Dar totul a culminat cu cosmarul vietii mele: sambata a cazut cu gura de niste scari pe care nici macar nu apucase sa le urce. Am iesit dintr-un magazin si cand i-am spus stai sa-ti trag manecuta la haina cred ca a apucat sa auda numai stai ca a luat-o la fuga catre niste scari. N-am apucat sa fac nici un gest ca inainte de a ajunge la scari s-a inpiedicat si a cazut cu gura de scara. Asta a fost cosmarul meu de cand a inceput sa mearga: sa nu se loveasca cu gura de ceva si uite ca s-a intamplat. Sunt descurajata si speriata pentru ca nu stiu ce sa-i mai fac. Daca ar fi sa procedez astfel incat sa nu i se mai intample nimic ar trebui sa merg de mana cu ea si prin casa. Si asa stau toata ziua cu gura pe ea incat cine ma aude zice ca sunt o mama nebuna dar de-a dreptul mi-e frica sa nu ramana pentru toata viata cu ceva in urma unei astfel de cazaturi.
Mai sunt copii neastamparati care cad in halul asta? Voi ce faceti daca aveti un astfel de copil?
Daniela, mamica de Ana-Maria
Raspunsuri
Danza spune:
Si Danut al meu cade destul de des - cat a fost vara avea mai tot timpul genunchii zdrapaiati.
Da' sa vezi ce-mi face, daca ii zic sa fie mai atent sau sa-mi dea manuta afara el imi raspunde "an banze" /in brate/ si incearca sa nu-l iei, ca altfel scoala tot cartierul
La fel ca si Ana-Maria ta, Danut a inceput sa mearga la 8.5 luni, dar la 10 deja incerca sa alerge, astfel ca la 1 anisor fugea de-a binelea ca abia daca reuseam sa-l prind de gluga de la hainuta.
Acum mai are si un mod straniu de a alerga, fuge cu baieteii din curtea blocului si se uita in urma sau intr-o parte sa vada daca nu cumva il ajunge din urma celalalt si te pomenesti ca a ajuns cu capul in copac sau intr-un stalp!! si acasa e la fel> alearga repede si deja mi-a rotunjit colturile de la masa, nemaivorbind de faptul ca nu e deloc atent cand se aseaza in pirostrii si se ridica brusc - intotdeauna gaseste ceva sa agata cu capul. Sau se aventureaza sa ia de pe un raft mai inalt carti, album cu poze si deseori si le da in cap.
Eu nu am gasit nici o solutie, decat sa-i pun lucrurile ce-l intereseaza pe un raft mai jos si sa alerg dupa el atat afara cat si in casa.
Cred ca voi fi nevoita sa-i cumpar si o casca + protectii pt genunchi:)))
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Corina spune:
Anna nu are decit 13 luni,acum a inceput sa mearga singura,dar cade tot timpul,chiar si cind merge in patru labe.Are fruntea plina de cucuie,nu apuca sa se vindece unul ca isi face altul in loc.
Azi dimineata de exemplu,mergea in patru labe,i-a alunecat o minuta si a cazut cu gura de gresie si si-a spart buza. Daca cineva are vreo idee cum sa facem sa nu ne mai cada copii,il rog sa ne spuna si noua ca eu una m-am saturat sa o vad plina de cucuie.
Cum zice soacra-mea,solutia ar fi o casca,dar ce te faci cind se loveste la gurita?
Pupici fetele si copii care nu cad va doresc!!
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
ponicid spune:
Danza, exact asa si Ana-Maria. Daca reusesc sa merg cu ea de mana pe strada in doua minute se plictiseste si se cere in brate (asta dupa ce plange de intoarce toata strada capul). Daca o iau in brate sta alte 2 minute si vrea jos fara sa-mi dea mana. Cred ca foarte multi oameni ma cunosc ca tipa aia care umbla cu copilul plangand pe strada.
Danza iti spun sincer ca si eu m-am gandit serios daca nu ar trebui sa-i pun casca de protectie. De doua zile am in fata ochilor numai gurita ei plina de sange si ma simt vinovata si neputincioasa in acelasi timp.
ponicid spune:
Corina, si eu de multe ori zic ca are capul greu pentru ca face ce face si parca o trage capul in jos, cade ca bobocii in cap. De exemplu se apleaca dupa ceva si nu indoaie genunchii ci se apleaca pana o vad cazand cu nasul in pamant. Se rostogoleste ca un bulgare de pui gras de pisica. Si nu are nici instinctul sa puna mainile in fata. Mereu zic ca probabil o fi de la premergator felul ei de a merge si a alerga. Cred ca numai din cauza lui nu pune mainile in fata cand cade si alearga ca innecatul de-mi pun mainile la ochi cand isi ia avant.
Danza spune:
quote:
Originally posted by ponicid
Danza, exact asa si Ana-Maria. Daca reusesc sa merg cu ea de mana pe strada in doua minute se plictiseste si se cere in brate (asta dupa ce plange de intoarce toata strada capul). Daca o iau in brate sta alte 2 minute si vrea jos fara sa-mi dea mana. Cred ca foarte multi oameni ma cunosc ca tipa aia care umbla cu copilul plangand pe strada.
Danza iti spun sincer ca si eu m-am gandit serios daca nu ar trebui sa-i pun casca de protectie. De doua zile am in fata ochilor numai gurita ei plina de sange si ma simt vinovata si neputincioasa in acelasi timp.
Danuto, la mine puiul nu se plictiseste in brate, pune mana "a titzi" si poate sa mearga asa ore in sir!!!!
Macar ma bucur ca, daca am nevoie sa ajung undeva repede, il iau in brate si am si ajuns
Casca si protectiile pt genunchi ii voi lua vara viitoare si vorbesc fff serios, cucuie nu are, dar genunchii sunt plini de vanatai si julituri!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
gabid spune:
Si Simona -Un an si 11 luni cade.Dupa mare a inceput sa cada mai des si am inceput sa-mi fac probleme.Eu am inceput sa-i dau dupa mare calciu fiole si si-a revenit.Mai avem 7 fiole si deja se simte mai bine.
Cand i-am spus dr ca,cade s-a uitat f.mirata la mine.Cum...asa inconstienta?!?Ei.doamne fereste...dr mea ii nebuna.Am intrebat-o daca poate pierde calciu de la soare si s-a gandit putin dupa care mi-a spus ca'i posibil.Dan al meu a avut si caderi de calciu la mare de la soare si poate ca fata seamana cu el.
Aveam impresea ca numai o tin picioarele si uite ca acum si-a revenit.
Voi mai dati fier la copilasi?
De la 2 ani se mai numesc bb?Simona este asa de mare,arata ca un copil de 3 ani.
Gabi si Simonica.
parpalak spune:
Corina, castile de hochei ofera protectie si pentru gura. :)
ponicid, chiar, cum sta bb cu calciul?
Ce zodii sint nazdravanii vostri? Poate o tine de zodie?
Sanatate la bebei si mamici.
ponicid spune:
Eu o sa incerc sa-i dau calciu. Este o idee. La o lipsa de calciu nu m-am gandit. Oare pot sa-i dau calciu fara sa-i fac analize mai intai?
Voi de care calciu dati copiilor?
Multumesc. Chiar nu m-am gandit la o lipsa organica de ceva.
gabid spune:
Eu nu i-am facut analize inainte sa-i dau calciu.Deobicei ii dadeam 10 zile pe luna.Acum i-am dat 20.Eu ii dau calciu gluconic fiole care se administreaza in suc,ceai.A fost o perioada cand nu s-a mai fabricat si i-am dat si calciu sirop.Exista in farmacii o gama larga de siropuri cu calciu.Eu prefer ca;lciu gluconic pt ca se asimileaza mai bine decat cel sub forma de siropuri.
Mie dr inainte de fiecare vaccin imi dadea 10 zile da calciu si vit C si lunar calciu cate 10 zile.Incearca si cu calciu si poate si niste fier Haussmann sirop sau picaturi.Poate fi si o anemie.
Gabi si Simonica.
ponicid spune:
Gabi,
Ana-Maria are 14.5 Kg si 90 cm inaltime.
Este rosie in obrajori iar aspectul ei exterior si vivacitatea nu prea m-ar conduce deloc cu gandul la anemie sau lipsa de calciu. Stiu ca poti fi gras si anemic sau gras si fara calciu dar totusi modul cum s-a dezvoltat nu m-a condus nici pe mine nici pe doctorita cu gandul la anemie sau lipsa de calciu.
Cel mai bine ar fi sa ii fac niste analize dar numai la gandul tipetelor ma ingrozesc. Gandindu-ma ca unii medici prescriu calciu 10 zile pe luna fara nici o analiza parca i-as da si eu. Iar fierul o sa incerc sa i-l maresc prin alimentatie.