Dintr-o data, foame (prea) des !

Dintr-o data, foame (prea) des ! | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am si eu o "problema" cu baiatul meu (5 an isi 8 luni).
Pina mai acum vreo luna ne luptam cu el la masa, il impingeam aproape de la spate sa manince, orice ar fi fost, inclusiv feluri de mincare preferate. Incepuseram sa il suspectam de viermisori, giardia sau chestii dintr-astea care fac ca, copiii sa nu mai aiba pofta de mincare, pentru ca de vreun an incepuse sa fie asa mofturos.

Mentionez ca atunci cand era si mai mic (de la bebelus pina spre 4 ani) nu a facut mofturi la mincare, minca legume, fructe, mincare gatita, aproape orice, fara prea multe negocieri.

Ei si deci, tocmai ce il suspectam de viermusi si ne apucaseram de investigatii (coproparazito si dr), dar s-a nimerit sa aiba un deranjament digestiv, de tip viral se pare, cu voma si diaree, in 2 zile diferite, cu pauza de alte 2 zile intre ele. L-am tinut 2 zile pe regim si si-a revenit.
Vreau sa va spun ca incepand de atunci, cere de mincare foarte des cand e acasa. El este ziua la gradi si nu stiu daca acolo cere ceva suplimentar, cred ca nu, ca mi s-ar fi comunicat.
Insa cand venim dupa-amiaza acasa pe la 17:00 imi cere sa ii iau ceva pe drum (chestie care se finalizeaza cu un strudel cu mar sau brinza dulce pe care il maninca pe drum). Apoi ajunsi acasa, deci peste 30-45 minute, imi cere sa manince ca ii e foame...ok, fiind seara, ii pregatesc lapte cu cereale sau un iaurt cu cereale (astea sunt preferatele lui seara). Il maninca si dupa inca vreo 30 min iar imi spune ca ii e foame!!! Si ii este pe bune pt ca i-am mai facut un sandvis si l-a mincat destul de rapid.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu am nimic impotriva faptului sa ii dau sa manince cat vrea, daca asa simte nevoia, insa mi se pare ciudata aceasta schimbare cu 180 grade fata de cum era acum o luna! M-am gandit ca o fi de la crestere, dar a crescut bine mersi si pina acum...sau ca poate are arsuri gastrice, l-am intrebat daca il doare ceva si mi-a spus ca nu, doar ii e foame
Noi in ultima vreme chiar ne enervam rau ca nu minca cu placere mai nimic, insa asa schimbare totala, habar nu avem din ce a aparut si ne e teama sa nu fie de fapt vreo afectiune, Doamne fereste!
In weekend de exemplu, cand avem sub control alimentatia pe toata ziua maninca foarte bine la cele trie mese principale si intre ele ne spune destul de des ca ii e foame. Chiar si la o ora dupa prinz de exemplu. Si ii dau fructe, biscuiti, grisine (eu tot la aciditate ma gandesc ), un sandvis, brinzica, in functie de ce si cat a mincat inainte. cand se ridica de la masa spune ca e satul...nu mai stiu ce sa inteleg.
Totusi, eu sper sa fii ajuns la faza aceea care am auzit ca li se mai intampla baietilor, incepand cu o varsta, ca cer de mincare des

Ati avut de-a face cu asa ceva? Daca aveti vreo sugestie, o astept cu placere si va multumesc anticipat!

Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=iQ6Z9F23KNE" target="_blank">Melodia mea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

danat, io o sa-ti dau raspunsul consacrat: e in puseu de crestere. pe de alta parte, si sonia mea goleste frigiderul dupa ce e bolnavioara (cu febra), timp in care nici nu se atinge de mancare. daca tu zici ca analizele sunt ok acum, eu nu mi-as face griji altele decat cele legate de tipul de aliment oferit, sa nu se ingrase adica. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Conchita mersi de raspunsul rapid Sunt atenta la ce maninca, la asocieri (de ex nu-i dau fructe imediat dupa masa sau inaintea ei), insa nu il tin la dieta si pe el acum
Oricum, e agitat in limitele varstei si lungan peste acestea , ca mai e pina sa imi pun problema ca s-ar putea (si) ingrasa cumva

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

oh, nici nu mi-am imaginat ca tu nu esti atenta la ce-i dai, zisesem mai mult la general, probabil influentata de alte topice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Buna Dana,

si eu cred ca are unpuseu de crestere. Dar mai pot fi si alte motive. Intreaba totusi la gradinita ca mcat mananca acolo, mi s-a intamplat ca Jasmina, pentru ca vroia sa ajunga mai repede inapoi la joaca, sa manance foarte putin si apoi tot asa o tinea dupa amiaza acasa, foame, foame...
Poate ca a mancat mai prost in ultimul an si din cauza acomodarii. Zicem noi ca de obicei copiii nu au probleme, dar totusi cred ca in sufletelul lor se petrec multe, si poate acum si-a revenit. E primavara, este mai mult afara, consuma mai multa energie.

Oricum, nu cred ca e motiv de ingrijorare. Insa as intreba totusi la gradinita cam cat mananca :)

Pupici si sper sa facem curand o intalnire sa ne vedem cat mai multe fete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Buna Dana,

si eu cred ca are unpuseu de crestere. Dar mai pot fi si alte motive. Intreaba totusi la gradinita ca mcat mananca acolo, mi s-a intamplat ca Jasmina, pentru ca vroia sa ajunga mai repede inapoi la joaca, sa manance foarte putin si apoi tot asa o tinea dupa amiaza acasa, foame, foame...
Poate ca a mancat mai prost in ultimul an si din cauza acomodarii. Zicem noi ca de obicei copiii nu au probleme, dar totusi cred ca in sufletelul lor se petrec multe, si poate acum si-a revenit. E primavara, este mai mult afara, consuma mai multa energie.

Oricum, nu cred ca e motiv de ingrijorare. Insa as intreba totusi la gradinita cam cat mananca :)

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina...bine ai revenit! sper sa vii si pe la odisee

scuze de off topic

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinag

Buna Dana,

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina am intrebat la gradi, in mai multe randuri, mai ales in perioadele cand si acasa il impingeam de la spate sa manince. Insa, invariabil, raspunsul a fost ca el este printre copiii care maninca bine. Nu stiu nici eu cat sa cred in chestiile astea (bine, eu inca sunt inoculata de minciunile celor de la gradinita din Ro unde totul era roz si fara probleme daca intrebai ceva)...acum aici o fi adevarat, am vazut ca educatoarele respecta dorintele parintilor si cred ca iau in serios si intrebarile noastre.
Mai vedem pe parcurs...

Si eu sper sa ne revedem curand Pupici si puilor tai!

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Chiar daca nu prea scriu pe acest forum, nu pot sa nu dau si eu un raspuns, pt ca seamana cu ce se intampla cu copilul meu. Adica: a trecut si Denis printr-o enteroviroza, iar cand s-a facut bine a inceput sa manance de speriat . Inainte de boala manca doar atat cat sa nu moara de foame, nu manca carne, nu fructe. Acum... de toate! Si tot asa, cand vine de la gradi, mananca de rupe, ca am impresia ca aia nu-i dau sa manance . M-am mai si gandit ca poate sunt portiile prea mici la gradi, am intrebat, am fost asigurata ca nu, dar... eu stiu? Ideea e ca acum mananca mult, dar si consuma fff multa energie, e "perpetuum mobile", chiar si in somn circula patul de la un capat la celalalt, in toate directiile si pozitiile

Multa sanatate va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

poate e intr-o curba ascendenta de crestere si are nevoi crescute. Copii au asa perioade de crestere brusca si organismul semnaleaza neoi crescute fata de nutrienti. mai ales dupa perioade de boala.

eu nu ma sperii cand mananca si au apetit, ci invers. Stiu din proprie experienta ca dupa o perioada de mancat intensiv urmeaza automat o perioada mai light, cand apetitul scade si apare pofta selectiva pt alimente usoare, gen compoturi, fructe, legume, cereale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Danateu, supeeeer daca papa, inseamna sa nu imi pierd speranta ca vom avea si noi fomica intro zi
Pup fata fromoasa

de Inisa Ana-Maria si Bianca Nicole

Mergi la inceput