Test rapid streptococic - unde/de unde? (in Ro)
Salut.
La Stefan la gradi este un caz de scarlatina si as vrea sa aflu repede daca are si el sau nu streptococul. Luni mergem la exudat, dar dureaza pana aflu rezultatul...
Ati facut un asemenea test? De unde l-ati luat?
Multumesc.
Nicoleta
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
Raspunsuri
maminuta spune:
Buna Mamico,
Eu zic ca cel mai bine sa mergi la URGENTA PEDIATRIE la UPU( camera de garda) unde iti vor face o analiza de singe cu rezultat rapid( sunt iscusiti la sectiunea analize):
Investigatiile care ajuta la confirmarea suspiciunii de scarlatina sunt:
- teste de laborator pentru evidentierea sindromului biologic inflamator: leucocitoza cu neutrofilie, eozinofilie, VSH accelerat, fibrinogenemie crescuta.
Pup si sanatate multa!Sa dea DD sa nu fi luat si voi!
Maminuta
Nicoleta spune:
Multumesc pentru raspuns, eu insist, poate gasesc vreo sursa pentru acest test... Luni ne vom face exudate cu totii, pna atunci sunt cu urechile ciulite... Sper sa nu fi luat... Nu vreau sa ii dau Ospen preventiv.
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
mina spune:
Salut
tocmai am trecut prin asta Acum 2 saptamani, intr-o luni, se trezeste al meu copil ragusit, mucos, cu dureri de gat. ok, il tin acasa si anunt gradinita. La doua ore dupa aia ma suna dna directoare ca au o fetita cu betahemolitic....
Asa ca a doua zi am luat exudat din nas si gat, am dat sange pentru analize (vsh, hemoleucograma completa, aslo, proteina c reactiva, anticorpi anti herpes si anti ebv - astia pentru alte suspiciuni, nu pt suspiciunea de scarlatina - si sumar de urina). Rezultatele le-am avut in 5 zile lucratoare (la V babes).
Intre timp, a luat isoprinosine (antiviral), nurofen si vit c pt raceala, si ceva siropel cu echinacea pt intarirea imunitatii. SUB NICI O FORMA nu m-a lasat dr sa ii dau vreun antibiotic pana nu se lamureste problema fiindca exista pericolul sa se fi molipsit deja si prin administrarea de antibiotic sa ii intarzii eruptia la scarlatina.
Primele rezultate au iesit in 24 de ore, vsh, proteina c reactiv, aslo, si hemoleucograma, si ne-am cam lamurit din valoarea vsh-ului ca nu s-a molipsit. Era marit dar nu f mult, doar ca de-o raceala sau o viroza. Ceea ce in cazul nostru chiar asta a fost, ca-n saptamana respectiva s-a imbolnavit si tati, dupa aia si eu. Dar zic ca am scapat ieftin.
Nu stiu sa-ti spun unde s-ar face mai rapid, la noi cam atat a durat, dar nici motive sa ma grabesc n-am avut ca oricum a trebuit sa-l tin acasa pentru raceala asa ca mi-a dat mana sa am rabdare.
oricum, va dorim sanatate, sa iasa bine analizele!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it