Declar razboi mucilor
Ma declar un inamic bataios al mucilor !
Matei (2 ani) a facut o laringita combinata nefast cu o infectie la amigdale. Toate bune, antibiotic (Zinnat)insa problema cea mai mare au fost mucozitatile deosebit de cleioase care au ramas blocate undeva intre gat si nas de nici sa respire bietul copil nu avea cum. Nu va spun noptile de cosmar...vizitat dr. ORL, recomandar aerosoli cu gentamicina, fliumicil si inca ceva pentru uscarea lor. Realizat aerosoli conform graficului. Rezultatu: uscat mucozitati dar uscat de tot si nasul, in sensul ca acum bietul copil respira pe uscat, parca are nasul infundat, nu are nici urma du muc si/sau mucozitate, mi-se pare ca nu prea e normal.
Ma duc cu el dupa amiaza la ORL din nou insa as vea sa stiu daca dupa sedinte de aerosoli este normala aceasta reactie.
Va multumesc
Raspunsuri
rrox3 spune:
Fluimucilul e pentru fluidizarea mucilor, ca sa-i faca curgatori, nicidecum pentru uscare. Daca are nasucul uscat foloseste spray-ul cu apa de mare. Ajuta.
Multa sanatate!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
mina spune:
Da, fluimucil e pt fluidizarea lor, dar nu mi-e clar de ce spui ca tratamentul a fost dat pt uscarea mucilor? Ca din cate stiu eu interesul nu este sa se usuce, ci sa curga, sa fie eliminati. Oricum nu este deloc ok ca a ramas cu nasul uscat dupa aerosoli. Mergi la orl, poate ceri a doua opinie.
Intre timp daca ai, pune un umidificator in casa, permanent. Ajuta mult la disconfortul asta de nas uscat (zic din proprie experienta).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
amie spune:
spray cu apa de mare!
f important pentru copii dar si pt noi adultii.
curata bine si umezeste mucoasa nazala.
ai grija sa nu fie aerul uscat in camera.
danielatt spune:
Fetelor...va multumesc din suflet, am facut absolut tott ceea ce voi ma sfatuiti. Matei sforaie noaptea, orice as face,pe orice parte l-as muta, cu capul mai sus, mai jos... nu-mi dau seama de ce este infundat pe cata vreme are nasul absolut uscat si cred ca am pus o galeata de apa de mare in diverse variante..in fine, doctora lui a zis sa-l las in pace si sa dorm; dar cum sa dorm daca sforaie si eu simt ca o iau razna..copilul meu era ok inainte ca dr. ORL sa-iaspire mucozitatile din gat cu "macaroanele" respective..nu mai inteleg nimic...la al doilea control ORL-ista a spus ca e totul ok, cum naiba sa fie daca sfornaie, sforaie si se ineaca..
Asteptam sa plecam la mare peste 2 saptamani si sper ca acolo se va rezolva problema. Ce ma sperie este insa parerea mamicilor, cum ca Matei va face in scurt timp polipi..numai mama sa nu fii...
a, si ce nu am dar voi rezolva problema este un umidificator.
grecia2009 spune:
SINUPRET fluidifica orice secretie. solutie sau drajeu. e homeopat. eu merg pe aerosoli . am mare incredere in aceasta forma de administrare a unui medicament. intrebarea mea e : ce combinatii de substante vi s-au dat? eu am folosit : dexametazona + gentamicina + ser fiziologic; acc sau fuimucil + ser fiziologic; flixotide + ser fiziologic; . IN FUNCTIE DE PROBLEMA. daca mai aveti si alte combinatii, va rog, ajutati-ma!
Citat: |
citat din mesajul lui danielatt Fetelor...va multumesc din suflet, am facut absolut tott ceea ce voi ma sfatuiti. Matei sforaie noaptea, orice as face,pe orice parte l-as muta, cu capul mai sus, mai jos... nu-mi dau seama de ce este infundat pe cata vreme are nasul absolut uscat si cred ca am pus o galeata de apa de mare in diverse variante..in fine, doctora lui a zis sa-l las in pace si sa dorm; dar cum sa dorm daca sforaie si eu simt ca o iau razna..copilul meu era ok inainte ca dr. ORL sa-iaspire mucozitatile din gat cu "macaroanele" respective..nu mai inteleg nimic...la al doilea control ORL-ista a spus ca e totul ok, cum naiba sa fie daca sfornaie, sforaie si se ineaca.. Asteptam sa plecam la mare peste 2 saptamani si sper ca acolo se va rezolva problema. Ce ma sperie este insa parerea mamicilor, cum ca Matei va face in scurt timp polipi..numai mama sa nu fii... a, si ce nu am dar voi rezolva problema este un umidificator. |
danielatt spune:
Bun ! Revin la acest subiect pentru a anunta ca am castigat lupta, dar nu si razboiul...am fost la mare, unde pe langa aerosoli i-am dat si Sunupret. Am revenit acasa si am cumprat si aparat salin. Acum totul este perfect si sunt multumita de cum respira acum micutul.
Am incercat si cu umidificator insa ii agrava respiratia.
La mare, am facut progrese remarcabile cu suflatul nasucului.
Acum am deja experienta si sper sa castig pana la urma acest razboi!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
ps. pentru aerosoli la fel am administrat: gentamicina,fluimicil si dexam