caca cu alimente nedigerate si aspect fermentat

caca cu alimente nedigerate si aspect fermentat | Autor: nony19

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici am un baietel de 1 an si 8 luni , in luna decembrie au inceput problemele cu burtica avand episoade de diaree in fiecare luna pana in luna martie, am facut in nenumarate ori analize la scaun la diferite laboratoare si nu ii iesea ca ar avea nimic. Am inceput regim alimentar imediat incepand din luna decemrie cu lapte fara lactoza , orez, morcov fiert, paine prajita , mar copt etc.
In luna martie deja incepeau sa se schimbe valorile eozinofilelor din sange , cand am zis sa mergem sa intrebam un hematolog , acesta ne-a indrumat catre un alt laborator sa-i repetam analizele la caca .
Si; surpriza copiul avea E-coli digestiv si oxiuri, am luat imediat tratament cu antibiotic pentru E-coli digestiv cat si pastile pentru viermi. Si-a revent foarte bine la burtica a inceput si el sa fie mai linistit mai ales in timpul somnului.
In ultimul timp mai face cate o data caca cu alimente nedigerate si cu miros acru fermentat(1-2 scaune / zi), am vb cu medicul pediatru si ne-a explicat ca datorita diareei prelungite pe care baietelul meu a avut-o atatea luni de zile e posibil sa se fi distrus flora intestinala si ca din aceasta cauza nu s-a reglat definitiv la burtica.
Pe aceasta cale vreau sa va intreb, dragi mamici daca vreuna dintre voi s-a confruntat cu o situatie asemanatoare , cer ajutorul vostru pentru ca sunt disperata, simt ca problema aceasta nu se mai termina, am devenit obsedata cand face caca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

am avut si eu o probleme asemanatoare cu David, dupa o enterocolita urata a ramas tot asa "dereglat". dupa ce i-am facut o porba de digestie si i-a gasit in scaun alimente partial digerate dr. ne-a recomandat sa-i dam www.pharco.ro/content/produs_det.php?categorie=2&id=50" target="_blank"> Sanzyme , un sirop cu enzime digestive. de atunci nu am mai avut probleme.
pentru reglarea florei intestinale noi am folosit cu succes Ecoflorina.

multa sanatate!

am uitat sa spun ca David avea 3 ani cand a avut acele probleme dar crec ca Snzyme se poate da si la copii mai mici. mai bine intreaba dr.

Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

fetita mea nu digera morcovul, ardeiul si verdeata (marar, patrunjel). acestea i le dau nepasate daca sunt in ciorbita si cand face caca ies exact cum le inghite. Legumele le dau prin razatoare la ciorbita, deci sa nu va inchipuiti ca sunt foarte mari. In ceea ce priveste mirosul, cacatelul fetitei mele miroase foarte urat, eu chiar ii spun ca atunci cand va merge la gradi vor rade ceilalti copilasi de ea cand va faca caca si va mirosi astfel. Eu inca nu mi-am pus semne de intrebare referitor la acest aspect, dar chiar voi vorbi cu pediatra cand vom merge la control peste 2 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

baietelul meu a tinut regim aproape 3 ani , dar povestea e mai lunga...
a luat din spital e-coli, noi fiind spitalizati pt pneumonie la 11 luni. de microb a scapat repede cu antibiotic, dar flora stomacala si intestinala era distrusa si facea caca cu alimente nedigerate si aspect fermentat. Medicii care l-au consultat ii recomantau regim o sapt dupa care sa treaca la alimentatie normala. Trecerea la alimentatia normala insemna de fiecare data reaparitia acestui caca fermentat. Intr-un final (dupa vreo 6 luni de recaderi) am ajuns la o d-na doctor care ne-a recomandat un regim f strict dar care a dat rezultate:
in prima sapt de regim un melanj din glucoza, branza calcica, orez si carne de pui fiarta ; 5 mese pe zi la ora fixa. SI ATAT. imi amintesc ca ne erau indicate exact cantitatile din fiecare ingredient. in sapt urmatoare am introdus unt, apoi peste o alta sapt cascaval ,etc cu greu am ajuns la banane, iaurt facut in casa si muuult mai tarziu fructe.
A fost un regim cumplit pe care l-am aplicat cam cu neincredere, dar din disperare si slava Domnului a functionat. acum baietelul meu mananca orice, lucru pe care nu-l mai speram avand in vedere cati doctori schimbasem fara niciun rezultat.
Iti doresc ca regimul vostru sa nu dureze atat de mult. noi am avut prin preajma un bunic care ne sabota: ii plasa in secret cate-o napolitana considerandu-ne exagerati. Cum manca napolitana, cum aparea si recaderea si-o luam de la zero cu regimul. cand s-a lamurit bunicul ca-i face rau am inaintat si noi mai repede si am ajuns sa mancam normal.

m-am cam intins cu povestitul, scuze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

am uitat sa spun ca in paralel lua Ecoflorina si Redigest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

nony, problema asta o am si eu cu fetita mea de 1,9 ani. Si ea a vut episoare lungi de diaree dupa enteroviroza, insa cauza se pare a fi fost tot parazitii intestinali, oxiuri.
La noi Sanzyme a dat roade, insa din pacate stomacul ei nu s-a refacut definitiv si la cateva luni dupa intreruperea administrarii de enzime digestive are iar alimente nedigerate in scaun. Abia astept sa mergem la medic sa discut problema asta.
Promit sa te tin la curent.

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput