offf diversificarea
Fetita mea are 5 luni si este alaptata exlusiv la san. Peste o luna ar trebuii sa incepem sa introducem alimente noi in alimentatie si nu stim cu ce sa incepem, deoarece parerile sunt impartite. Sucul de portocala este acid si poate sa-i faca rau, sucul de mere da uneori dureri de burtica bebelusilor, piureurile se introduc putin mai tarziu, etc etc.
Cu ce alimente a-ti inceput voi si in ce cantitati??
anda.r
Raspunsuri
dia_filipas spune:
Eu am inceput cu suc de morcovi, cateva zile apoi cu suc de mar tot vreo 2 zile si apoi i le-am dat combinate mar-morcov. Noi nu am stat mult pe sucuri, am trecut rapid la pireuri fooarte lichide si incet incet am mai adaugat fructe: para, banana, caisa rehidratata, mango, etc. Depinde si ce-i place bebelusului, nu la toti le plac merele sau morcovii.
Dia, mami de Miruna (15.07.2008)
abramburika spune:
Aici schema de diversificare e diversa fata de Ro, asa ca nu te pot ajuta. Eu am inceput cu pireu de fructe (mar) de la borcanel, de ex.
_
Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
roli25 spune:
Eu am inceput cu cereale de orez si piureu de radacinoase (morcov, patrunjel, pastarnac, telina) si apoi treptat celelalte legume si iaurtul. Abia dupa vreo 2-3 sapt am introdus piureul de fructe. Sucul de fructe dupa 7 luni, pt ca e acid pt stomacul lor.
Asta in conditiile in care ambii copii au fost alaptati exclusiv pana la 6 luni.
Cu schema asta am avut succes la amandoi, in sensul ca au acceptat f bine toate alimentele si nu au facut mofturi.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
roxanaz spune:
va rog sa continuati discutia la subiectul despre diversificare: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135742
Roxana