CE SA NE FACEM CU SOTII?

CE SA NE FACEM CU SOTII? | Autor: simonne

Link direct la acest mesaj

BUNA,
MA NUMESC SIMONNE SI SUNT NOUA PE AICI.
CAND IMI MAI FAC TIMP MAI ARUNC SI EU UN OCHI PE LA VOI.
PROBLEMA MEA AR FI LEGATA DE SOTUL MEU CARE.... DUPA PAREREA MEA NU SE IMPLICA PREA MULT IN CRESTEREA COPILULUI SI NU STIU CUM FAC SA IL SCHIMB. AVEM UN BAIETEL FOARTE REUSIT. IL CHEAMA LUCA. ACUM ARE 7 LUNI SI JUMATATE. ESTE UN COPIL CUMINTE. NOI AMANDOI LUCRAM. CAND AJUNG SEARA ACASA LUCA MA FACE SA UIT DE TOATE PROBLEMELE DE LA SERVICI. AS VREA CA SI SOTUL MEU SA FIE LA FEL CAND AJUNGE ACASA.
DACA AVETI PROBLEME ASEMANATOARE SAU CEVA SFATURI LE ASTEPT.
MULTUMESC PENTRU ATENTIE.

SIMONNE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Simonne,

Dupa parerea mea sotului tau ii este teama din cauza ca bebe este mic. Insa deja e flacau acum, ar trebui sa il lasi sa stea singur cu bebe, sa vada cat a evoluat, sa-i semnalezi schimbarile zilnice, la varsta asta copilul vine mereu cu ceva nou si te uimeste.
Nu te necaji, probabil este doar obosit. Insa incearca sa petreceti tot timpulk impreuna cu bebe sambata si duminica, de la primul scancet de dimineata la ultimul cantecel de seara...

Numai bine,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Simonnebine ai venit printre noisi bebe al meu se chiama Luca iar pe tine ca pe "socrela" mea dar nu-i semn rau ca-i o dulce de socrela!!!!ti-am citit mesajul si ma gindeam ca sotul tau poate fi un pic speriat de rolul de tata ,poate este doar stingaci si de frica sa nu faca ceva cum nu trebuie prefera sa nu se atinga prea mult de bebita!!!s-au poate eu ma insel,dar ca sa intelegem mai bine ce se intimpla poate na dai ceva mai multe detalii ,cum se petrece de exemplu o seara la voi acasa cind amindoi va intoarceti de la serviciu ,care este reactia lui efectiva si ce prefera el sa faca serile visavis de bebita de te face pe tine sa crezi ca nu se implica suficient in viata voastra de parintii,te pupic dulce si pe micul pui,Luca si pe curind,

Aura&Luca,18 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

bun venit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Bine ai venit printre noi ....nu dispera ,incearca sa iti gasesti ceva de lucru cand sunteti toti 3 si poti sa-i spui sotului tau repede fara sa eziti ....tine-l pe Luca putin ptr ca eu fun la baie ,sau incearca sa mergi undeva ptr.o ora spune-i sa-i schimbe pampersul sau sa-i de-a sa pape si astazi 10 min ,maine 15 si putin cate putin pana o sa spuna el singur ....lasa ca o sa ii fac eu baita ,sau astazi il imbrac eu....Cateodata barbatii trebuie impinsi putin de la spate .....Delia si bb-il Sebastian...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Bine ai venit in familie, Simonne!
Unii barbati sunt mai sobri, nu stiu sa-si exteriorizeze sentimentele, iar voi poate ca sunteti asa de obositi ca nu mai aveti timp sa vorbiti intre voi.
Eu il intreb p'al meu, "dragule, ce zici de Andrei? Iti place? Esti mandru de el? Spune, ca eu nu-ti pot citi gandurile!"
Te pupicim,
ROdica si voinicii Andrei si Sebastian-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelas spune:

Am ezitat mult pana sa iti raspund, insa cred ca vrei sa afli si alte pareri... Eu tocmai ma despart de sotul meu... iar motivele sunt multiple. Printre altele, ca venea obosit de la serviciu si ca "ii bagam copiul pe gat", in loc sa il las pe el sa se apropie cand avea kef si cand era obosit... SPer sa nu fie cazul la tine, insa nu cred ca ar strica sa comunici cu el, sa il intrebi si despre aspectul asta... PE de alta parte, zicea cineva aici ca sa fiti impreuna in WE de dimineatza pana seara... si eu am incercat asta... da se pare ca nu e bine nici asa... Spune-i ca puiul are nevoie de el, sa se simta important... sa se simta iubit de bb... nu stiu ce sa-ti zic sa faci, iti zic ce nu a functionat la miine... dar fiecare isi cunoaste "marfa"... Odihneste-te si ia decizia cea mai corecta.
PUpici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonne spune:

multumesc la toata lumea pentru primirea facuta...
acum incerc mai multe variante... si sa il las sa se odihneasca cand vine de la serviciu... si sa stea cu el cand eu fac diverse prin casa... cred ca ii este frica sa se exteriorizeze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Bine ai venit Simonne! Legat de problema ta: presupun ca sotul tau este un pic speriat si de aceea reactioneaza asa. Micutzul presupun ca e primul vostru copilash, iar sotul tau neavand experientza prefera sa stea deoparte decat sa faca ceva care sa nu fie cum trebuie. Nici eu nu am experientza cu bebelushii si pentru prima oara in viatza am tinut in bratze baietzelul prietenei mele. Nu iti spun ce groaza m-a apucat cand l-am vazut atat de micut si cu manutzele si piciorusele atat de fragile . Iar cand prietena mea mi-a spus sa ii tin capusorul cu atentie am crezut ca lesin de frica ca i-am rupt gatul. Presupun ca sotul tau are cam aceeasi problema. Cu timpul cand va capata cat de cat incredere o sa vezi ca el si Luca vor fi nedespartiti.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmihaela spune:

Cand era mic Andreiut, mai mult eu ma ocupam de el, si nu cred ca e asa o mare scofala. Chiar daca-ti vine sa te urci pe pereti, de turbare ca faci totul de una singura.Trebuie sa-ti asumi rolul asta, si sa-ti faca placere . Insa daca aveam rabdare sa-l 'ambalez' cum trebuie pentru plimbarica, ghici cine era cel mai mandru dintre tatici! Mai aveam si surpriza sa vina singur 'domnul', sa faca una-alta, dar 'eu' nu l-am 'impins' niciodata. Insa...ma faceam ca am mare ajutor si-l chemam intr-un fel sau altul, fara sa aiba impresia ca il pun pe EL sa faca ceva greu si important pentru bebe. Alegeam cate doua lucruri separate (papica, sau orice altceva: pisu, etc) si-l rugam sa-i puna doar bluzica, sau doar pampers'ul, sau ziceam ca nu ma descurc si sa-mi dea o mana de ajutor la pantalonasi. Trebuie sa creada ca are ceva de facut pe-acolo...asa, in treacat, ca este bine venit, si nu e prea complicat s-o faca, sau nu cere mult timp, sau cine-stie ce efort...
Daca tu dovedesti ca te descurci, ca stii sa faci de toate, si le faci bine, este clar ca cel mai bun lucru pe care poate sa il faca, este sa te lase pe tine. Asa ca atentie, nu va desconspirati! Cereti ajutorul mai des, uneori este bine sa 'fim'...neindemanatice...
Hai, pupici, si la mai mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Si la mine, sotul pare neindemanatic, nu ii place sa-si exteriorizeze sentimentele, trebuie sa-i cer ajutorul sau sa-l rog sa faca ceva...trebuie impins de la spate. Dar, minune mare, cand a fost in concediu(eu lucram!)s-a ocupat de micuta noastra, i-a dat sa manace, a culcat-o, a iesit cu ea afara, desi, era mamam mea acasa. Asa ca, se pricep, si ei, sa fie tatici, dar nu prea indraznesc sau sunt prea comozi.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 8 luni)
http://groups.msn.com/NicoleTepuc/ninacristina.msnw

Mergi la inceput