ce parere aveti despre judo?
Salut!
Ma gandesc sa-l dau pe baiatul meu la judo, vad eu ca are inclinatie spre tranteli. Insa nu stiu in ce fel modeleaza corpul, nu vreau sa ramana pitic sau prea bondoc sau mai stiu eu cum. Antrenorul cu care am vorbit mi-a spus ca numai de la 6 ani ia copii, era un barbat bine, inalt, musculos... dar... cu o floare nu se face primavara. Au practicat copii vostri sau ai cunostintelor voastre. Stiti ceva despre asta?
Raspunsuri
alina2006 spune:
Stiu o singura fetita care la 12 ani practica acest sport si avea niste muschi puternici dar nu foarte vizibili...doar cand se incorda. Era inalta pt varsta ei. Atat stiu.
Deus spune:
el ramane mic daca parintii sunt mici, daca sunteti inalti o sa fie barbat zdravan:)
Am facut judo de performanta si nu sunt nici mica nici bondoaca.
Am doi amici, judoka amandoi, sotia a fost campioana de mai multe ori si acuma este antrenoare de judo pt copii. Si pe fiul lor l-au pus sa faca judo doar de la 6 ani. De la 4 la 6 a facut inot.
Mi-am aduc aminte, in urma cu mii de ani am cunoscut lotul olimpic de judo - erau niste barbati superbi!
poze
inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
florentina_v spune:
Poti sa-ti orientezi cu incredere copilul catre judo sau catre alt stil de arte martiale, il va ajuta nu doar fizic ci si psihic.
ANDREEA11 spune:
SI eu am facut judo. Este un sport ca mi-a marcat tineretea si adolescenta. Sunt mica de inaltime, insa nici parinti mei nu sunt inalti, sunt chiar scunzi. Depinde si de conformatia lui. Eu sunt PRO.
florinad spune:
Deci numai raspunsuri pozitive! Va multumesc, sunt foarte incantata si abia astept sa faca 6 ani sa poata incepe. Intre timp cautam altceva :D
Tala spune:
am niste prieteni (amandoi medici) care si-au dat copilul la aikido (nu stiu daca am scris corect) - e un sport din familia artelor martiale, tot cu tranteli. Copilul s-a dovedit f talentat, a ajuns printre primii, dar problema au descoperit-o tot parintii: de la atatea tranteli, aruncaturi si smuceli avea de suferit intr-un final coloana copilului (nu mai vorbesc de vanatai) asa ca au intrerupt. Eu zic sa te mai interesezi.
Despre innot n-am auzit insa nimic pana acum care sa reprezinte o piedica, din contra.
Bucurie!
sanziana72 spune:
Cred ca e un sport foarte bun pentru un copil pentru ca il fortifica si spre deosebire de alte arte martiale il invata sa cada fara sa isi rupa ceva (ce-i drept si la aikido invata).
Fratele meu a facut cand era mic. Asigura-te insa ca clubul la care il duci e ok. Pentru el problema nu a fost sportul in sine, cat faptul ca elevii mai mari isi cam bateau joc de cei mici, ii agatau in cuier, ii umileau...
Eu mi-as fi dorit sa fac macar partea de inceput din judo, in care inveti cazaturile.
Trebuie insa sa vezi daca i se potriveste copilului tau si daca e momentul potrivit. Eu am facut in adolescente karate si din cauza loviturilor zmucite si solicitarii incheieturilor am inceput sa am probleme cu coatele si cu genununchi. Dar asta era legat probabil de etapa de dezvoltare in care se gasea corpul meu sau de faptul ca eram plina de zel si imi depaseam posibilitatile fizice.
Deci, da-ti-i drumul, dar cu atentie .
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Deus spune:
Din cate am vazut aici la Cluj oricum in prima perioada este mai mult o joaca decat sport de performanta.
O sa invete sa cada - mie asta mi-a salvat viata de vreo 2 ori. Odata la piscina, la dus am alunecat si m-am oprit cu capu la 5 cm de bordura din beton tocmai fiindca stiam de la judo cum sa atenuez socul lovind de sol cu mana. Mai bine o mana rupta decat un cap spart sau altceva mai grav.
Eu pana la 6 ani iti recomand sa-l duci la inot. Dezvolta musculatura fusiform, dezvolta umerii ( arata bine barbatii cu umeri lati si talie subtire)etc.numai avantaje:)
poze
inspiratie si putere...pentru cine crede ca nu mai poate...NEVER, NEVER, GIVE UP !
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg