inimioara bolnava!

inimioara bolnava! | Autor: odaiana

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, la eco i s-a descoperit uneia din gemenele mele din burtica o anomalie si anume(ingrosare SAV) ingrosare a septului antero ventricular drept(+27mm la 31 de sapt- mie mi se pare detul de mult ingrosat avand in vedere ca inimioara e f. mica)NU stiu ce inseamna si nici ce complicatii pot aparea.Sunt f. speriata si pana vineri cand ajung la cardiolog ...Poate stiti sa-mi spuneti ce anume inseamna si ce riscuri implica, daca sunt sanse de vindecare pe cale naturala?...La ecograf mi-a spus ca pana nasc oricum nu se poate face nimic deci voi mai trece prin ceva stressuri.Help!Poate stiti sa-mi spuneti cate ceva, pe net inca nu am gasit nimic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

draga odaiana,
eu nu stiu nimic despre asta, dar sigur o sa-ti raspunda cineva mai "priceput". ce vroiam eu sa-ti spun este ca, daca ai sti denumirea in engleza, sigur ai gasi multe info pe net.

multa sanatate tie si la bebicutze!

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Odaiana,

Sanatate muuuulta tie si fetitelor tale! O sa ne rugam cu totii din forum sa fie totul bine!

Din pacate nici eu nu te pot ajuta, dar te rog mult sa incerci sa nu te stresezi, caci faci mai mult rau bebitelor. Aaaa... si cauta un cardiolog pentru copii, nu pt oameni mari ;)

Sanatate maxima,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Odaiana, nu-ti pot spune decit ca nu trebuie si nu e bine sa te stresezi, ecografiile nu sunt deloc precise, 27mm = 2,7 cm!!! mi se pare exagerat si imposibil (bineinteles, eu nu am cunostinte medicale...)
Hai sa-ti povestesc si eu cum i-am facut Adelitei o ecografie la rinichi, la virsta de 4 luni (din cauza unei infectii urinare este acum sub observatie) si i-am refacut ecografia acum (mai precis luna asta, ieri si in urma cu doua saptamini). SURPRIZA!!! Rinichii ei par a fi mai mici (cu mult, 1-2 cm) decit in urma cu 10 luni!!! Daca la 4 luni aveau 6 cm si ceva, acum nu mai au decit 5!!!
Doctorita a zis ca asa ceva este imposibil, rinichii nu pot sa se micsoreze in timp... Cum de data asta am repetat ecografia, singura concluzie a fost ca la prima ecografie rinichii ei au fost surevaluati (considerabil!!!)
Acum ma gindesc... daca la un bebe nascut, de 4 luni, se pot face surevaluari de ordinul centimetrilor, nu ma mira ca acelasi lucru se poate intimpla si la bebelusi mici-mici-mici, nenascuti inca!
Hai, curaj, totul va fi bine!!!
Sarcina usoara si gemenele sanatoase tun!!!

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

Draga Otilia , intr-adevar, cred ca am gresit din cauza stressului.E vorba de o ingrosare de +0,27cm.Multumesc oricum pt incurajare, sper sa fie bine si sa ai dreptate.
Draga BOGA,dr. ginecolog ma va trimite la un cardiolog pt bebei,ideea ta e f. buna, multumesc ca esti alaturi de mine.
Draga IUBIBUBI,nu stiu denumirea in engleza dar voi incerca sa o aflu.Multumesc mult pt. idee, ai dreptate, sigur voi gasi ceva pe net.
Va multumesc pt, sprijin tuturor, Daiana,Mara si Sara("bolnavioara")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Odaiana,

nu te ingrijora, parerea mea este sa astepti si sa vezi dupa ce se naste fetita. In urma unui astfel de examen mie mi-au zis doctorii de aici, la 5-6 luni de sarcina, ca bebelusul este suspect de mongolism...Mara mea nu a avut nimic, a fost sanatoasa tun, dar eu mi-aam otravit ultimele luni de sarcina, cu temeri si ganduri negre...Aceste ecografii nu sunt prea exacte, sansa de a gresi este f.mare,asteapta, du-te la control, dar nu iti otravi si tu aceasta perioada frumoasa, ca ar fi pacat...
Doamne ajuta!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Odaiana, nu-ti face griji! Savureaza-ti sarcina si asteapta sa se nasca cele doua dulcinele! Acum medicina e foarte avansata si poate "repara" multe greseli ale naturii! Vorbesc din propie experienta: m-am nascut cu un defect la inima - Atrium Septum Defect! ... nu ma itrebati cum ii spune pe romaneste ca habar nu am! ... care a fost descoperit la varsta adolescentei si operat la varsta de 24 de ani. Mie mi s-a spus ca bebelusii mei pot mosteni acest defect, dar ca nu ar fi nici o problema. Se pot opera la cateva luni, cand vindecarea este mult mai rapida si usoara si copilul poate creste fara nici o problema.
Deci, capul sus, gandeste pozitiv si nu-ti mai face griji!!! Totul se rezolva!!!

O zi minunata si copii sanatosi! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tamara spune:

Draga mea, nu-ti mai face griji...Gandeste pozitiv si totul va fi bine cu ajutorul lui Dumnezeu. Asa cum spuneau fetele mai sus medicina actuala detine o gramada de solutii pentru remediere defectelor... Va doresc tot binele din lume, sanatate si multa fericire atunci cand va veti vedea ochi in ochi toate trei dragutele

Iarta-ma ca nu ti-am putut raspunde pana acum pe mail, am avut ceva probleme cu puii....care s-au rezolvat cu bine

Te pup si-ti doresc nastere usoara

Tamara si bebeii gemeneii

http://community.webshots.com/user/tamarutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emari spune:

Draga Odaiana,

Ai rabdare si incredere in Dumnezeu si se va rezolva totul!
Si sotul meu s-a nascut cu Tetrlogie Fallot (adica 4 defecte la inima, printre care si defectul de sept intraventricular), si slava Domnului traieste si astazi! Medicii spuneau ca nu poate depasi varsta de 15-16 ani, a trait pana la 30 de ani (evident ca vaea probleme !), s-a operat si astazi are 40 de ani si e bine!
Cunosc momentele si intrebarile care ti le pui, dar trebuie sa ai rabdare si sa te rogi mult!

O sa fie bine totul, ai sa vezi! Iti tinem pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

Dragele mele mirunda,Irinusha, Tamara si EMari, va multumesc din suflet pt incurajari, acum sunt cu adevarat optimista si am incredere ca totul va fi bine.(ieri am avut travaliu fals -se pare ca din cauza stressului)Vineri ma internez, fetitele sunt inca micute si trebuie sa le fortam sa stea cat mai mult in burtica asa ca trebuie sa fiu calma. Va multumesc din suflet ca mi-ati scris, cu drag, Daiana
PS. Draga Tamara,te inteleg perfect ca esti foarte ocupata. Eu iti ramasesem datoare cu un mail dar uite ca u am reusit sa-ti scriu desi mi-am propus de multe ori.Sa-ti traiasca bebeii si sa fie sanatosi si veseli. Te pup, Daiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Daiana,

noi toate de aici o sa iti tinem pumnii, si multa, multa bafta!
Hai ca e bine, ai acum 32 de saptamani, cam asa nu? Este clar ca fetitele sunt mici, dar , din cate stiu eu, au trecut de perioada critica! Abia astept sa ne spui cum a fost, ce fac tiza lui Mara mea, si surioara ei! Asa ca mult curaj si Doamne ajuta!
Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput