Cit laptic la 2 luni?
Fetita mea face 2 luni saptamina viitoare si are in jur de 5.500 kg. De un timp mi se pare ca maninca mai putin (aprox. 750 ml....citeodata mai putin) fata de acum o saptamina si ceva cind minca si 800-820 ml/zi. Acum nu stiu ce sa cred. Saptamina viitoare mergem la dr, dar as vrea sa ma mai linistesc pina atunci. Cum e cu copiii? Dupa ce ajung la o anumita greutate incep sa stagneze? Eu aici nu am gasit cintar pentru copii si acasa nu am decit din ala care arata din 250 in 250g si care nu arata greutatea fixa deloc.
Raspunsuri
iuliana spune:
Cind m-am referit ca "citeodata chiar si mai putin" am vrut sa spun ca chiar si 650 ml.
mitub spune:
Draga Iuliana,
Dupa parerea mea greutatea la 2 luni este excelenta, deci nu-ti face griji. Cat a avut la nastere?
Orientativ, copiii iau in greutate cam 750 g/luna in primele 3 luni, apoi cate 500 urmatoarele 3 si apoi si mai putin. In primele 5 luni isi dubleaza greutatea de la nastere (daca au fost nascuti la termen), dupa primul an si-o tripleaza.
In plus, ei au perioade cand iau mai mult in lungime si mai putin in greutate, si invers. Mai sunt si perioadele cu dintisorii, desi la 2 luni e cam devreme. Trebuie doar sa te orientezi daca se scoala mai des (mai ales noaptea) sau daca plange mai mult.
Bafta multa,
Boga
iuliana spune:
S-a nascut la 2.730g, cu 3 sapt inaint de termen, iar cind am ajuns cu ea acasa avea 2500g. Mie imi plac copiii tare dolofani si vreau ca si ea sa fie asa. Nu plinge nici mai mult si, din contra, doarme noaptea mai mult, in schimb nu prea mnai are program de masa la 3 ore, ci in ultimele 2 zile a mincat la cite o ora aproape.
Dana_ spune:
Draga Iuliana,
Parerea mea este ca fetita ta este destul de bine la varsta ei,chiar dolofana asa cum doresti tu.Sunt pe acest site tabele cu greutatea pe luni,zile.Eu stiu ca la 6 luni copilul trebuie sa-si dubleze greutatea de la nastere si la 1an sa si-o tripleze,insa majoritatea cantaresc mai mult.BB Andy are 9kg la 7luni (asta e bine pt varsta lui)si avea 3,800la nastere.Alti copii de 7 luni au mai multe kg.Depinde de la un copil la altul.Cand incepi diversificarea alimentatiei(cam dupa 5 luni) sa-i dai fetitei tale biscuiti ,piscoturi cat mai multe daca doresti sa o vezi dolofana.Al meu bb nu prea mananca mancare,mai mult lapte asa ca nu eprea grasut..
Pupici de la Dana&bb Andy
elena_ltd spune:
Eu cred ca e foarte bine si nu e cazul sa-ti faci griji. Are o greutate excelenta si poate mananca atat cat are nevoie. Daca e multumita, vesela si nu pare sa aiba alte probleme, nu te ingrijora. In plus de asta, e posibil sa fie doar o perioada trecatoare.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Cornelia spune:
Draga Iuliana, Maria la 2 luni jum. are 5,1 kg, 61 cm - s-a nascut cu 3 kg. si 50 cm. La inceput am fost foarte ingrijorata ca nu mananca, dar avand in vedere ca in luna a doua a luat in greutate 1,2 kg, iar in jum. de luna cam 500 g, sunt f. multumita. Ea are perioade in care mananca 700-750 ml. zilnic si perioade in care mananca 600 sau chiar mai putin. fetita ta a luat in greutate f. bine. Cred ca nu trebuie sa te ingrijorezi decat daca nu mai ia in greutate. Mie pediatrul mi-a zis ca e normal sa aiba zile mai bune si zile mai proaste, dar daca este sanatoasa sa nu ma ingrijorez.
pa.
puppe spune:
Draga Iuliana, cred ca iti faci probleme degeaba, ai o fetita grasunica si nu e cazul sa te ingrijorezi. Si Andrada avea 5,5 kg la 2 luni (adica acum o saptamana !!!mare lucru), dar a avut momente cand papa mai mult si altele cand abia tragea din san.Nu stiu exact cat manca, fiindca eu o alaptez si nu vreau sa fac proba suptului, dar s-a intamplat sa suga doar 10 minute, apoi sa refuze sanul si sa nici nu mai vrea mancare timp de 4-5 ore. Altadata, insa, sugea ca un somalez, golea sanii pana la ultimele picaturi, de intram in panica la gandul ca nu mai am destul lapte...Medica noastra a zis ca, atata vreme cat ia in greutate, sa o las in pace.De cateva ori, am avut nefericita idee s-o supraalimentez, sa-i dau sanul aproape cu forta, si a vomitat si a facut kk verde, asa ca m-am potolit. E drept ca eu stau inca acasa cu ea, si pot sa-i dau sa suga la orice ora vor muschii ei...Oricum, daca ii este foame, copilul cere, mai ales unul asa "bine-crescut' cum e puiutul tau...
tutus spune:
Salutare tuturor!
Iuliana, eu spun ca iti faici griji degeaba. Bebeul meu s-a nascut cu ~3.3kg, iar la 2 luni avea ~5kg(deci a pus mult mai putin decat fetita ta). Acum depinde si cum vrei tu sa o vezi: un bebeu ca un mini omulet (bine proportionat ) sau un sac cu puf ?! Mie nu-mi prea plac bebeii dolofani (va rog din inima sa nu va suparati, e doar parerea mea si nu vreau sa supar pe NIMENI), asa ca atunci cand copilul nu a vrut sa manance, am insistat odata, dar a 2-a oara nu. Nu i-au placut biscuitii, grisul, ... ok, nici o problema, oricum alea doar te fac "de puf" si nu sunt asa bune ca fructele sau legumele.
Cineva spunea de scaun verde (bebeul avea scaunul verde). Mie mi-a spus asistenta de copii, ca piticii au scaun verde daca nu sunt alimentati suficient. Ce sa zic, si al meu pitic avea astfel de scaune si totusi nu mi se parea ca nu-l alimentam suficient, dar odata i-am facut acea proba a suptului si intr-adevar sugea mai putin decat ar fi baut din sticluta. In aceste conditii am hotarat sa-l alaptez mai des (el si voma f mult, asa ca nu-i puteam da mult laptic la o masa).
Va doresc toate cele bune !