Ce le spunem copiilor despre omorirea animalelor ?

Ce le spunem copiilor despre omorirea animalelor ? | Autor: nemo

Link direct la acest mesaj

Este o dilema pentru care nu am solutie: pe de o parte, maninc carne cu placere, pe de alta, daca ar trebui sa sacrific eu vreun animal, cred ca as prefera sa devin lactovegetarian. Trebuie sa recunosc ca e o doza mare de ipocrizie in chestia asta.

Nici la TV nu rezist sa ma uit la scene cu leul care omoara antilopa. Sa ma tenteze vinatoarea, nici atit. In copilarie am asistat frecvent (fara voie) la sacrificarea de pasari si totdeauna mi-a facut rau.

Pe de alta parte, stiu ca in natura nu exista nici un fel de mila, nici macar intre indivizii de aceeasi specie. Chiar si cele mai blinde animale (de exemplu ratele) dau la o parte pe altele din specia lor pentru a minca ele mai mult. Iar masculii, chiar la specii precum iepurii, pe care le consideram in mod traditional fricoase, se lupta feroce intre ei, uneori se si omoara.

Nu cred ca mi-ar fi greu dpdv psihic sa omor un animal care m-ar ataca - am omorit odata un sobolan si as face-o oricind din nou. Dar cu unul blind, cum sint cele domestice, e altceva.

Daca esti crestin credincios, treaba e simpla: Biblia zice ca Dumnezeu a lasat animalele si plantele ca sa le mincam noi. Nu prea pot inghiti chestia asta nemestecata. Imi pare rau ca Dumnezeu ne-a facut omnivori si nu ierbivori. Dar, cum nu putem schimba asta, avem totusi libertatea de adopta un regim (lacto)vegetarian. Exista totusi o problema: am vazut multi hindusi, care sint vegetarieni, si in general arata descarnati. Cred ca aspectul urit al carnatiei lor e datorat absentei carnii din alimentatie. In India, majoritatea sportivilor sint sikh-i, desi nu reprezinta decit un procentaj mic al po****tiei. Cred ca e din cauza ca sikh-ii maninca carne.

Pina acum mai multi ani am fost un adversar inversunat al vinatorii, dar un coleg de serviciu mi-a adus un argument care nu imi trecuse prn cap: in fata vinatorului, animalul salbatic tot are o sansa sa scape, pe cind la abator nu are nici una. Sigur, argumentul are valoare doar daca maninci animalul vinat. In plus, animalele de prada neamenintate cu disparitia si care traiesc ucigind necontenit nu imi inspira prea multa mila. Mi-a displacut vinatoarea si fiindca toti ciocoii aparuti dupa revolutie s-au grabit ca, pe linga etalarea bogatiei, sa se apuce de vinatoare. De asemenea, fiindca a condus la disparitia multor specii.

Am povestit toate astea baietelului meu, dar nu am putut sa ii ofer nici o concluzie clara. Voi ce parere aveti ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Eu cred ca sunt prea multe contradictii in capul tau...
Ai meseria de vanator? Nu! Nimeni pe lumea asta nu te obliga pe TINE, Nemo, sa vanezi animale sau sa le tai la abator.
Asa ca...ori lasi altora in seama treaba asta si nu te mai gandesti la ea cand mananci carne, ori daca ideea sacrificarii animalelor iti repugna total, nu mai mananci carne ever!
Personal, respect si chiar admir vegetarienii-pur si simplu pt ca regimul lor e o forma de cumpatare, de autodisciplina dar si de respect pt fiintele cu care convietuim pe pamant. In privinta copiilor insa lucrurile stau complet diferit. In crestere si mai ales in dezvoltarea sistemului nervos copiii au nevoie de carne. Aaa, ca mai tarziu in viata lor au libertatea sa opteze pt un regim vegetarian e altceva; dar sa o faca atunci cand sunt maturi si normal dezvoltati, nu pt ca asa au ales parintii lor...
Concluzionand: daca ii dai copilului la masa carne nu vad de ce ar trebui sa ii explici cu lux de amanunte ca animalul din care mananca a fost omorat

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemo

Daca esti crestin credincios, treaba e simpla: Biblia zice ca Dumnezeu a lasat animalele si plantele ca sa le mincam noi. Nu prea pot inghiti chestia asta nemestecata. Imi pare rau ca Dumnezeu ne-a facut omnivori si nu ierbivori. Dar, cum nu putem schimba asta, avem totusi libertatea de adopta un regim (lacto)vegetarian.

Pai Dumnezeu ne-a facut initial vegetarieni. abia dupa cadere omului
i s-a permis sa manance carne. Dar cum Biblia zice ca daca mancam carne e foarte bine, daca nu mancam e iar foarte bine eu zic ca n-are rost sa mai complicam lucrurile. daca le zicem copiilor adevarul, pot alege daca vor sau nu sa manance carne. in ce ma priveste, cum spuneam pe mine nu ma deranjeaza nici una din variante, dar nu ma vad inventand o poveste cum ca porcul a fost ucis in mod "uman" fara suferinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

toate cele de mai sus i le-ai spus copilului?
nu e cam mult?
citi ani are?

noi am luat lucrurile ca firesti. atita vreme cit maninc carne, nu vad ce sens are sa am dileme.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput