alimentatia la copilul de 6 luni
am un baietel de 6 luni si jumatate care nu mananca aproape deloc. supa nu ii place deloc, am incercat cu ciorba ,la fel- degeaba; mai nou nu mai vrea nici branza calcica cu banana si nici sucul de fructe. Ajutati-ma , va rog , cu cateva sfaturi, daca s-a confruntat si altcineva cu asa ceva! Va multumesc anticipat!
Raspunsuri
violeta29 spune:
NARCIVE, cand ati inceput diversificarea?Nu mai mananca doar mancarea sau nici laptele?
Noi am inceput pe la 5 luni diversificarea, si manca cu placere doar iaurtul, marul si cerealele, in rest , orice i-as fi dat refuza.In schimb manca foarte bine lapte(san).Abia la 7,5 luni a inceput sa accepte o gama variata de alimente, asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008
narcive spune:
am inceput diversificarea la 4 luni deoarece a fost hranit doar artificial. Am inceput cu cereale si suc de fructe si apoi cu supa si celelalte. Problema cu nemancatul s-ar putea sa fie si din cauza dintilor care urmeaza sa-i iasa, dar oricum supa nu i-a placut niciodata. Nu mai stiu cum sa-l pacalesc; i-am si acrit supa,i-am facut ciorbita, dar degeaba...Stiu, rabdare, rabdare...offf...
anastefania spune:
sucul nu ii placea nici fetitei mele,Ana .Eu ii faceam pulpa de la fructe , legume la blender si manca foarte bine ( mar , banana, morcov,para, portocala ) in combinatie de 3 ( mar , para , morcov sau banana, morcov, portocala ) .
roli25 spune:
Ai incercat in loc de sup/ciorba sa-i dai legumele pasate, amestecate cu carne sau ou si sa adaugi iaurt? Eu asa le-am dat la ai mei pana spre 1 an. Nu vad de ce si-ar umple burta cu zeama.
Sau sufleuri, budinci, la cuptor.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
cami2003 spune:
Incearca cu alimentele neamestecate: banana simpla, cerealele fara altceva, mere rase, mere coapte, nec tarine, legume fierte ca pentru supa si pasate sa fie piure. Fiecare leguma separat. O sa vezi ce ii place. Baietelul meu adora morcovii, dar nu vrea cartofi. Ii pun o buc de dovlecel. Solutia cu care mergi la sigur: sa ai rabdare si sa nu te enervezi. Da-i sa guste din ce mancati voi - bineinteles ce se preteaza. Pasezi legumele si mananci tu cu o lingura si ii dai si lui cu lingurita. Daca tie nu iti place nu ii da nici lui. Eu incercam sa imi indop fetita cu banana cu branzica si nu voia deloc, desi banana ii placea. Cand am gustat am si aruncat-o, dar nici ea nu a mai mancat banana decat intreaga, nu pasata. La al doilea copil nu mai fac asa si nu mai sunt stresata.