Noaptea plinge - il las ?

Noaptea plinge - il las ? | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Buna !
Am fost la doctor recent cu bebelusul meu de 20 de saptamini ca sa intreb de ce se scoala noaptea destul de des (la 2-3 ore o data). Mi-a spus ca trebuie sa-l las sa plinga, sa nu ma scol la fiecare scincit. Asa si fac, dar uneori plinge mai mult timp si ma duc totusi sa-i dau apa si suseta aventual. Voi cum faceti ? Eu inca ii dau o data sa manince noaptea (sin) dar atit. Doar ca plinsetele lui ma trezesc de citeva ori pe noapte si sint obosita.

Adina si Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

daca plange mai mult trebuie s ate duci sa vezi ce are, poate vrea apa sau lapte sau trebuie sa-l iei in brate daca are colici. e mai greu dar nici sa-l lasi sa planga nu e ste o solutie. tu il cunosti mai bine si sti daca trebuie sa te duci la el sau nu. eu am dormit in aceeasi camera cu fetita mea pana pe la 2 luni si jumatate dupa care m-am mutat in alt dormitor, dar ma duceam pe la ea cand o auzeam. eu sufeream de nesomn pentru ca la orice scancet ma trezeam, nu ma ridicam dar ma trezeam si nu mai puteam sa mai adorm usor, imi mai puneam cate o perinita in cap dar degeaba. de cate ori se misca sau scancea eu ma trezeam, asa ca a fost un calvar pentru mine pana cand am lasat-o singura in camera. dar nu a durat mult ca au inceput sa-i creasca dintii pe la 6 luni si a trebuit sa ma mut din nou cu ea in camera si acolo am ramas pana cand am inceput serviciul si am plecat de la brasov la bucuresti, e ramanand cu mama mea la brasov. a fost un copil destul de dificil, plangea noaptea si nu are nici acum un somn foarte linistit. totul e sa nu disperi, sa ai rabdare sa treaca timpul si sa nu faci o tragedie din faptul ca nu poti dormi noaptea ca inainte. eu am avut ajutor din partea mamei mele care de multe ori dormea ea cu fetita in camera. sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

poate ca ii este fomitza. ii dai o singura data pe noapte pt. ca asa vrei tu sau mai des nu mananca? din cate am vazut la profilul tau, bbitza n-are inca 5 luni si poate e cam devreme sa-l dezveti sa manance noaptea.
daca nu ii este foame, frig, cald, nu e ud sau nu exista alte motive ca sa se simta inconfortabil, medicul tau are dreptate. nu te scula la fiecare scancit. de obicei, adoarme singur la loc si, daca te duci la el, mai rau ii faci pt. ca-l trezesti. daca insa acel scancit se transforma in plans adevarat, atunci e clar ca ceva il deranjeaza si tre' sa afli cauza.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Pe mine nu m-ar lasa sufletul sa il las sa planga... Normal ca nu plange degeaba - poate ii este foame, sete sau poate pur si simplu ii sta pijamaua cumva si il incomodeaza. Sau poate i-a amortit si lui ceva. Ce doctor nebun - scuza-ma ca iti spun, dar nu am mai auzit pe nimeni spunand sa lasi copilul sa planga noaptea. Ziua, sunt de acord... dar noaptea nu va mai invata niciodata sa doarma toata noaptea daca el plange acusi-acusi.
Nu mai dureaza mult si va dormi toata noaptea. Greu a fost pana acum, dar sa stii ca incep vremuri bune. Nu dispera Adina, mai rezista putin si va renunta si la masa de noaptea. Bine ca papa si ca ai san sa ii dai. Si eu zic sa il linistesti noaptea cum stii tu cand se trezeste si plange.
Somnic dulce,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikita spune:

Cred ca ar trebui sa-i dai mai des san (la cerere ) si noaptea. E prea mititel bebelusul. Pe fetita mea mare am hranit-o dupa alte reguli( in urma cu 12 ani). Acum am luat cartea scrisa de dr. Spock si am invatat cu totul altceva. Adica masa la cerere, foarte mult contact fizic cu b.b. (mangaieri)am invatat cat de important este contactul vizual si ca in general despartirea brusca de mama este traumatizanta pentru b.b..Asa ca eu am hranit fetita si noaptea la cerere si am avut nopti cand se trezea mai des, alte nopti cand dormea mai bine. Acum pe 26 sept. . va implini 11 luni si doarme bustean mai ales ca este ca un titirez aproape toate ziua ca ne zapaceste pe toti.Bucura-te de momentele intime dintre voi (masa) cat mai mult. Vor trece repede, dureros de repede.La primul copil am respectat atatea reguli incate acum cand o vada mare si nu mai pot s-o alint si sa o iau in brate imi pare un pic rau ca am ales regulile. Copiilor le face bine sa stea cu mama cu atat mai mult cand sunt atat de mici cum este al tau.
Sanatete si pace in inimile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Si eu cred ca e posibil sa planga de foame. Poate nu se satura suficient si de accea se trezeste des. Nu zic sa te trezesti la orice scancet, dar nici sa-l lasi sa planga. Mai ales noaptea. Mai bine linisteste-l si vezi exact ce il deranjeaza. Pana una-alta, plansul este singura lui modalitate sa-ti spuna ca ceva nu-i convine.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Eu il mai las pe Paul (3 luni jumate) sa mai biziie oleaca, pentru ca de multe ori mi-a facut figura sa-l aud in baby-monitor si, pina cind urcam eu cu sufletul la gura doua etaje sa vad ce-are, il gaseam adormit bustean. Asa ca.. vezi si tu.. Daca-i biziiala pe bune, sau asa, de proba...

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Eu niciodata nu l-am lasat sa planga, doarme cu mine in pat,cand se trezeste sa pape si eu nu sunt cu el plange,dar in momentul cand ma simte acolo langa el se linisteste imediat.BB-II au nevoie multa de caldura mamei ,mirosul ei si eu una nu pot sa il aud ca plange ....parerea mea nu-l lasa sa planga i-al langa tine sau stai putin langa el canta-i ceva sau vorbeste-i in soapta da-i suseta sau laptele dar fa in asa fel incat el sa stie ca tu esti acolo cu el tot timpul....poti sa mai pui langa el o bluzita de-a ta cu mirosul tau incearca ....Delia si bb-ul Sebastian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Trebuie sa vezi daca nu cumva vrea sa manance mai des sau nu ii ajunge sanul. Am patit si eu asa cu puiul meu de 4 luni care nu renuntase la nici o masa de noapte si se trezea si scancea. Cum nu luase in greutate bine i-am dat si completare si de atunci se trezeste doar o data sa manance noaptea si in rest doarme foarte linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Merci pentru sfaturi, e normal ca nu o sa las bebelusul sa plinga noaptea...Daca scinceste putin, il las, adica nu ma duc la el, dar daca da in plins, ma duc...cred ca doctorul s-a referit la scincit, sa nu-l iau in brate la orice tentativa de scincet...
Oricum el maninca o data pe noapte deobicei, si uneori deloc (mai rar).

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Nici eu nu sunt de-acord cu parerea doctorului. Doamne, e copil, e ingeras mic, de ce sa-l lasi sa planga? Tie ti-ar placea sa plangi si sa nu vina nimeni la tine? Ma f indoiesc. Du-te la el, ia-l in brate, da-i papica da ii e foame, canta-i, leagana-l, ... (eu asa am facut). Increde-te mai mult in ce simti tu!!!
Eu nu sunt de principiul ca un bebe trebuie crescut ca la carte, nu de alta, dar sunt fiinte nu robitei. Trebuie sa-i ascultam si pe ei, is ei mici, dar nu plang "ca-s rai" (mi se pare o super tampenie expresia asta).
Toate cele bune, vise placute si ingerii sa il sarute.

Mergi la inceput