Dinte nou crescut langa dinte lapte
Raspunsuri - Pagina 3
fritz spune:
Noi l-am scos fetitei cu ata dentara trecuta cu grija pe dupa dinte, cat mai aproapte de gingie. A fost surprinzator de cuminte, i-a curs putin sange, dar in cateva minute s-a oprit. La fel, ii crestea dintele nou in spatele celui de lapte si din cauza asta nu am mai asteptat.
CRIXIA spune:
Invata-ma Fritz cum sa fac!
Ea e dispusa sa-l scoatem, ieri am avut o tentativa, a adus ea atza de cusut( nu dentara, ce-i drept, dar care e diferenta?) si m-a rugat sa o pun pe dinte. AM facut eu un nod cum m-am priceput, si ea vroia ca eu sa tin atza iar ea s ase dea inapoi. Imi era mila, dar ma gandeam ca ar fi mai bine daca-l scoatem, ca mananca mai greu in ultima perioada. AM tras, dar a iesit doar atza, ca e un pic conic dintele. Doar intr-o parte am putut sa pozitionez aproape de gingie.
Cri mami de Ale ( 2003) & +33 sapt
crig72 spune:
cri noi am fost la dr de i-a scosnu am indraznit sa-i scot eu.i-a dat cu anestezic si a fost ok.sa vedem cum va fi la ceilalti.deja i se misca si spune ca o doare cand musca.
numai bine!
cl spune:
CRIXIA, dintele acela trebuie scos! Noi am avut probleme cu unul. Nu am observat ca i se misca si ca deja ii rasarea in spate noul dintisor. Cand am observat, cel permanent era jumatate crescut si lipit de cel de lapte. Foarte greu l-am convins sa ma lase sa-i misc dintisorul, astfel incat sa nu fie afectat cel permanent (ca la stomatolog nu a vrut sa stea ), sa fac putin loc intre cei doi dinti, ca apoi sa si-l miste el. Cu chiu cu vai si l-a scos apoi singur. Cred ca daca mai statea asa putin, s-ar fi lipit cei doi dinti si i-ar fi pierdut mai tarziu pe amandoi, asa cum vad ca au mai patit si altii...
Lyada, si noi am avut dintisorii de lapte perfecti si lipiti, fara spatii intre ei. Cand i-a inlocuit au fost si strambi si nealiniati. Noi insa am mai stat, copilul a crescut, si dintisorii si-au facut mai bine loc, s-au aliniat, s-au mai indreptat, arata ok. Nu sunt ei chiar drepti, dar noi asteptam sa-i inlocuim pe toti, apoi vom pune aparat, daca e cazul. Vara aceasta vreau sa mergem si la un ortodont si sa facem si o radiografie dentara, sa vedem mugurii dentari, sa stim ce mai avem de schimbat (noi am avut surpriza sa schimbam un dinte de 2 ori! si nu, nu m-am inselat, stiu sigur pentru ca sunt si culori diferite, cei de lapte erau mult mai albi).
LoraG76 spune:
Azi avem si noi emotii. La 15.30 are programare la stomatolog fetita mea, are 4 ani si 10 luni si deja i-a iesit primul dinte permanent. Nici nu am fi observat daca nu ne spunea ea, ca are ceva la dintisor..i-a crescut putin cel permanent in spatele celui de lapte, care nu se misca absolut deloc...
Nici nu ma asteptam sa-i iasa asa repede... Sper sa decurga bine vizita la stomatolog. Revin cu detalii.
Lora, mami de Iustina
Teledon pentru Dan
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
Bazar pentru Sebi
(Niciodata sa nu spui niciodata!)