Vitamina K

Vitamina K | Autor: spic de grau

Link direct la acest mesaj

La maternitate mi s-a spus (si scris pe reteta): "a se administra copilului vitamina K pe toata perioada cat e alaptat exclusiv". (adica o fiola/saptamana)

Buuun. Saptamana trecuta o vad pe pediatra care imi spune: "asta e ultima cutie de vitamina K pe care o dati copilului".

In conditiile in care: la sfarsitul cutiei (6 fiole deci 6 saptamani), bebelina mea nu va avea varsta diversificarii.

Eu pe cine ascult?

Pe pediatrul din maternitate care mi-a spus sa ii dau vitamina K cat timp nu ii dau si altceva decat laptele meu?

Sau pe pediatra care imi spune sa ii dau vitamina K pana la 4 luni si o saptamana?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

La maternitate mi s-a spus (si scris pe reteta): "a se administra copilului vitamina K pe toata perioada cat e alaptat exclusiv". (adica o fiola/saptamana)

Buuun. Saptamana trecuta o vad pe pediatra care imi spune: "asta e ultima cutie de vitamina K pe care o dati copilului".

In conditiile in care: la sfarsitul cutiei (6 fiole deci 6 saptamani), bebelina mea nu va avea varsta diversificarii.

Eu pe cine ascult?

Pe pediatrul din maternitate care mi-a spus sa ii dau vitamina K cat timp nu ii dau si altceva decat laptele meu?

Sau pe pediatra care imi spune sa ii dau vitamina K pana la 4 luni si o saptamana?

Stii motivul pt care ti-a prescris vitamina k? Eu am alaptat ambii copii exclusiv pana la 6 luni si nu mi s-a recomandat nimic. Incearca sa afli daca medicul a avut un motiv special. Daca nu, nu vad de ce i-ai da.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Aici se da sistematic vitamina K la nou-nascutii alaptati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna si sa-ti traiasca printesa !

Dar de ce ti s-a recomandat administrarea de vitamina K ? BB are probleme legate de coagularea sangelui, a avut alte probleme?

Stiam ca exact in acest scop se administreaza vit K (de altfel se mai numeste si vitamina antihemoragica, se stie demult ca este recomandata si in cazul menstruatiilor abundente, a pierderilor masive de sange, etc.), sau i se face o injectie inainte de iesirea din maternitate...

Cred ca ar fi mai bine, pentru linistea ta, sa ceri opinia altui pediatru, cel putin sa fii sigura.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

mi e nu mi a dat nimeni vit k stiu ca i au facut injectabil dupa nastere o doza si inafara de fluosterol nik nici la prietena mea nu i a prescris vit k si avem pediatrii diferiti
e o vit ce se da pt cei cu probleme de coagulare
eu am avut probl cu coagularea nu mi au dat dar am citit si stiu ca sangele lui bebe se schimba la doua luni dupa nastere cel putin asa a zis pediatrul

montajehttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=723fab81f8b97578bfaf88

Tudor ,Ale ,si 25+

Mergi la inceput

Mai ma puneti pe ganduri. Si la baiat mi-au prescris facand mentiunea: "daca il alaptez".
Cand am iesit din maternitate mi-au spus: "daca ajungi sa ii dai complement, 100ml/zi, atunci ii intrerupi vitamina K".

Nu am nimic in carnetul de sanatate care sa zica ca au probleme....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici se face doar o injectie cu vitamina K in maternitate dupa nastere si atat.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Eu am nascut in Franta si tot asa, ne-au recomandat vitamina K, dar am nascut prematur. Atunci intelesesem ca se administreaza la prematuri.
Din pacate nu imi mai aduc aminte cat timp i-am dat, dar nu cred ca ma mult de 4 luni.

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Pai si ai mei sunt amandoi prematuri.... Deci asta sa fie??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

In Olanda si Belgia se recomanda vit K pana la 3 luni la bebeii alaptati.

Monica, Eduard (05.04.04) si Theodor (22.08.08)

Mergi la inceput

Ok! merci mult! Ma gandesc sa opresc cu totul vitamina K. Nici nu ii mai dau restul cutiei. Am mai gasit pe niste site-uri niste zvonuri cum ca ar creste riscul aparitiei cancerului. Doamne fereste.
Ma gandesc ca i-am dat destula!

Mergi la inceput