ajutoor
Raspunsuri - Pagina 6
ramonela spune:
n`am apucat inca sa cites tot dar hai sa spun intai ce mai face adam apoi voi citi.
adamitza e bine acum.mananca 150 la 2 ore juma, dar doarme.el dormea 4-6 ore din 24.acum doarme vreo 8-10.noaptea mananca si se culca.in schimb la 5 e treaz.sta vreo 2 ore ne jucam apoi se culca din nou
doctorita mia zis ca e normal sa doarma putin .. ca sunt colicii de vina...bla bla bla.sincera sa fiu schimbarea in bine a avut loc dupa ce iam dat sa pape.am vazut ca toata lumea e pro alaptat dar e vreuna din voi care sa muls sa vada cat curge?
mama mea a avut 3 copii nea alaptat pe toti 1 an.si ea a insistat sai dau tzatza.dar cand din ambii sani am scos 40 ml..repet 40!!!
toate ca toate dar sigur nu ii ajungea.
am inceput sai dau suc de morcovi azi e a a doua zi cand ii dau cate 20 ml...si ii place.
mai plange il mai doare burtica dar nu se compara.
voi ati putea sa stati sa vedeti cum plange copilu de la 11 noaptea pana la 5 dimineata in continuu?ma bucur ca iam dat biberon.macar nu mai e suparat.si sigur nui facea bine atata plans si stat treaz.
am o intrebare...el acum are 3 juni jumate si se impinge in picioruse sa se ridice.nul las pt ca consider ca e prea mic.
voua cand au inceput copii sa incerce sa se ridice?
ramonela spune:
m`a mai lasat adam sa mai citesc asa ca am apucat sa termin de citit tot...
eu am uitat sa precizez ceva am 48 de kile la 173.sunt schiloada..asa am fost mereu..
mam ingrasat pana la 63 gravida in luna a 9 ..55 dupa 2 saptamani de la nastere si inapoi la 48 dupa 2 luni.
la"bust" am 82 deci aproape nu am sani...
am vorbit si eu cu alte mame care spuneau ca li se ingreuneaza sanii.
la mine nu a fost asa nici macar o clipa sanii mei au fost exact la fel - ca dimensiuni- ca inainte sa raman insarcinata.toata lumea imi zicea nici sa nu incerc sai dau copilului tzatza ca`l chinui.iam dat totusi pana cand am vazut ca nu se mai satura...la 12ore dupa ce nu iam mai dat tzatza numai veam lapte deloc.
una peste alta copilul meu e bine si sanatos.asta miam dorit si daca asta a implicat biberon fie...
o zi buna tuturor
Luna1 spune:
Ramonela faptul ca ai suplimentat cu lapte praf e una, insa de ce ii dai suc de morcov, de ce ai inceput diversificarea? In ziua de azi se recomanda diversificarea dupa 6 luni indiferent de metoda de alaptare (san sau biberon). Macar mai asteapta o luna- doua ca oricum sucul ala de morcov nu face mare branza. Mai mult strica pentru ca stomacelul lui Adam nu e pregatit inca sa digere si poti avea mari probleme cu el mai tarziu.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
shtephy spune:
Ramonela,imi pare rau ca nu ai inteles nimic...atatea pagini scrise irosite inutil...ma rog,poate au alte mamici de invatat din sfaturile celor care si-au luat din timp sa te ajute . Nu e in regula ca un bebe de 3 luni jumate sa primeasca altceva in afara de lapte...inca are colici de la lapte...cum l-o fi durand burtica de la alte alimente?
Un bb de 3 luni jumate sta numai la orizontala.
Sper sa nu te supere mesajul meu.
ramona,mami de Stefi(20.11.2006)&12
karligutza spune:
asa am inteles si eu din ultimele tale postari draga ramonela, ca toate postarile de la noi de pe forum ti-au fost inutile... tot ce ai vrut tu ai facut; asa ca sfaturile noastre pe care le-ai cerut ti-au fost apa de ploaie! poate totusi invata intr-adevar alte mamici din ele!
bebe la 3 luni jumatate intr-adevar incepe sa intinda maini, picioare, se misca evident, dar de aici pana la a-l RIDICA mai e multa cale! intai va invata sa se rostogoleasca, sa stea pe burtica, sa se ridice pe coate, va dori sa stea in fundulet (in jur de 6 luni) si apoi sa SE RIDICE IN PICIOARE! (dupa 6-7 luni garantat!)
sanul altfel genereaza lapte cand este muls cu pompa artificiala si altfel cand e supt de gurita bebelusului; astfel incat degeaba vrei tu sa stii cat lapte e in sani, cat papa bebe, pt.ca nu vei putea masura nicicum! de multe ori la pompa nu iese nimic, muls cu mana ta nu iese nimic, dar bebe cand suge vezi laptele pe buzele lui cand scoate sanul din gurita!
si intr-adevar ar fi f.bine daca l-ai diversifica pe bebe dupa 6 luni! au dreptate fetele cand te intreaba cum crezi ca e pregatit stomacelul lui mic pt.morcovi cand laptele inca ii genereaza colicii pe care ii acuzi inca! ar fi bine daca ai si accepta cateva din sfaturile de aici, nu doar sa le citesti!
numai bine!
karligutza
sunt mamica Adelutei