ANALIZE MEDICALE

ANALIZE MEDICALE | Autor: robert77

Link direct la acest mesaj

buna seara, dragi mamici !
ne confruntam si noi cu probleme si am intrat aici sa va cerem parerea pt ca suntem foarte nelamuriti; dr nu sta sa ne raspunda la toate intrebarile, ne raspunde sumar !
deci, avem un baietel de 1 an si 8 luni - la analizele efectuate acum cateva zile si au reiseit cateva neregulu, si anume:
BIOCHIMIE
1. GOT sau ASPARTATAMINOTRANSFERAZA este 51,3 U/L - valoare de referinta - mai mica de 48
2. Calciu seric - 10,7 mg.dL- valori de referinta - 8,4-10,4
3.Sideremie- 114- valori de referinta - 29-91
HEMATOLOGIE
1.Limfocite- 69,2%- valori de referinta - 40-65
Comentarii: 1% limfoplasmocite - Limfocitoza usoara

URINA BIOCHIMIE:
1. Leucocite 25/uL- valori de referinta - negativ

URINA- SEDIMENT
Foarte rare celule epitelaile scuamoase
Foarte rare leucocite
Foarte rara flora microbiana

In luna decembrie a anului trecut la analize a reiesit o usoara forma de anemie si dr ne-a prescris Fe Haussman , 3 pic de 3 ori pe zi timp de 3 luni ! I-am mai dat si ceai de urzici- 250 ml pe zi ! i-am administrat prea mult fier oare?
..nu inteleg de ce are calciul mai mare
..mi-e teama de ce provoaca fierul si calciul in exces !
AST inseamna nereguli pe la ficat si dr ne-a prescris LIV 52- 1 lingurita pe zi timp de 2 luni ! Noi nu i-am dat copilului prea multe antibiotice - in jur de 4-5 ori a luat antibiotice ! ..si nu inteleg ce i-a afectat ficatul!
Din toamna anului trecut ne confruntam si cu GIARDIA pt care i-am dat Furazolidona , a disparut , apoi dupa catev aluni a reaparut si i-am dat Helmiflores, si de cca 2 luni ceai de secara !
E posibil ca Giardia sa-i fi afectat ficatul?
Referitor la leucocite in urina- am inteles ca ar insemna infectie urinara- inca nu i-am facut urocultura ( aceasta analiza i-am facut-o acum 2 luni, si atunci nu avea- pt ca am eu E coli si imi era teama sa nu aiba si el deoarece are o scuturatura uneori cand face pipi si mult timp a avut ochii umflati si cearcane- dr a zis k e de la anemie si anemia era provocata de giardia) !
Limfocitele marite- ar insemna tot infectie, dar ce fel si unde anume localizata nu se stie !
Un alt medic mi-a zis sa-i fac ecograf tiroidian, respectiv dozari hormonale !
Ce parere aveti? Lamuriti-ma, va rog ! S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
sa va spun ca de 2 luni ii dau propolis glicolic - 4 pic de 3 ori pe zi si de vreo saptamana 5 pic de ulei de catina in putina miere- dimineata pe stomacul gol, dar am incetat de azi sa-i mai dau pt ca sa nu-i creasca si mai mult fierul ! Ce pot face acum pt a scadea aceste valori ridicate? Cat de grav este, ce analize ar mai trebui sa mai facem? multumesc mult si sper sa ma lamuriti pt ca sunt in ceatza si nu stiu ce carare sa apuc mai intai !