televizorul si iradiatiile pt. bebei si nu numai
stie cineva daca televizoarele lcd ofera o protectie mai buna pt. ochisorii copilasilor, daca iradiaza mai putin ca celelalte cu ecran normal, eu am televizoare cu ecran normal si nu stiu daca se merita sa fac un efort financiar data fiind diferenta f. mare de pret. Ce caracteristici ar trebui sa aiba un televizor sa protejeze ochii copiilor cat mai mult posibil si sa iradieze mai putin? Eu de exemplu mi-am stricat ochii f. rau de la lucrul cu calculatorul, si acum am ecran tft si acasa si la servici, dar tot nu simt mare diferenta la ochi.
Raspunsuri
roli25 spune:
Probabil, noile tehnologii prevad diminuarea radiatiilor, insa cea mai buna cale de a proteja copiii este cat mai putin TV in cadrul activitatilor.
Eu nu cred ca TV-ul are o contributie esentiala in dezvoltarea lor. Un desen animat / un film (in fct de varsta) si atat. In rest tin TV-ul inchis.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
bb_yasmi spune:
dana, noile tehnologii de televizoare lcd si plasma nu emit radiatii deloc, deoarece au niste cristale lichide sau neoane , nu cu tub catodic care emit radiatii ca si la cele vechi
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007
Alexa Ioana spune:
confirm. monitoarele lcd (deci si televizoarele cu tehnologia asta - ca si alea de fapt tot monitoare se cheama ca sunt) nu emit radiatii.
danat68 spune:
f. interesant articolul din link-ul postat de mamacangur despre televizor si calculator cu toate efectele lor negative dar si cu necesitatea de a exista pt. informare, progres ... O mare parte dintre ele le cunosteam , tocmai de aceea vreau sa stiu care ar fi mai bune pt. ochi si cu influenta negativa mai mica asupra organismului. Cat despre dezvoltarea psihoeducationala , cat mai putine ore petrecute in fata lor.
Cu riscul de a ma repeta ma intereseaza si ce caracteristici sa urmaresc la un televizor, vad ca cele mai scumpe sunt cele cu ecran mai mare, cu rezolutie mai mare, cu contrast mai mare si altele. Ma gandesc deasemenea ca noi daca intr-un apartament comun in Romania avem sa zic un dormitor de 12mp, o sufragerie de 18mp, ce diagonala ar fi bine sa aiba lcd-ul sa nu dauneze si ce alte caracteristici sa dauneze mai putin.
Cat despre faptul ca lcd-le si plasmele nu emit radiatii nu cred in totalitate pt. ca ma gandesc ca acesta ar fi un mare atu cand se vand si ar trebui specificat clar la magazinele de prezentare "nu emit radiatii" , mi-e greu sa cred ca lumea chiar nu e interesata deloc de acest aspect si ei cei care vand nu speculeaza orice detaliu,caracteristica importanta a produsului. Voi ce ziceti?
Alexa Ioana spune:
danat, lucrez in domeniu. comercializez monitoare (printre altele). crede'ma, stiu ce vorbesc...
nu e vorba de speculat caracteristicile produsului. pur si simplu... se stie ca ecranele pe tehnologie LCD nu emit radiatii. nici nu ar avea ce componenta sa emita radiatii.
dar daca tu crezi ca e o problema, evita folosirea televizoarelor. noi, de exemplu, nu avem niciun TV in casa. doar un monitor LCD cu un tuner extern, pe care oricum il folosim f f rar... (si asta doar pentru faptul ca nu ne place sa ne uitam la TV si nu consideram ca ne'ar aduce vreo contributie importanta (cu atat mai putin copilului).
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexa Ioana danat, lucrez in domeniu. comercializez monitoare (printre altele). crede'ma, stiu ce vorbesc... nu e vorba de speculat caracteristicile produsului. pur si simplu... se stie ca ecranele pe tehnologie LCD nu emit radiatii. nici nu ar avea ce componenta sa emita radiatii. dar daca tu crezi ca e o problema, evita folosirea televizoarelor. noi, de exemplu, nu avem niciun TV in casa. doar un monitor LCD cu un tuner extern, pe care oricum il folosim f f rar... (si asta doar pentru faptul ca nu ne place sa ne uitam la TV si nu consideram ca ne'ar aduce vreo contributie importanta (cu atat mai putin copilului). mami de brotac rocker www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici |
Felicitari! Mare lucru sa lucrezi in domeniu, dar sa realizezi ca TV nu aduce nimic bun. Recunosc ca limitez orele de TV la minim, ne uitam in general seara dupa ce se culca copiii ( pe ei vreau sa-i tin cat pot de departe de aceasta "ispita"), dar cred ca nu as reusi sa renunt de tot la TV...din comoditate...
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
paula2003 spune:
Eu ii las foarte putin la TV, inca nu stiu de desene agresive sa ceara, dar ncii nu au timp. Noi ne petrecem cel mai mult timp pe afara sau desenam, facem jocuri....si rar ne uitam la Thomas, sau ....Tom si J.....
Si telefonul mobil , cuptorul cu microunde..... este foarte rau.
Asta este epoca in care traim. Trebuie sa ne adaptam.
flaviutza spune:
Danat68, noi avem in sufragerie unul de 100 diagonala....e prea mare dupa parerea mea(acum ,in magazin pe asta l-am vrut).
Totusi nu inteleg aversiunea asta fata de calculator / tv la copii. eu am crescut cu cablu si calculator personal din clasa a 7-a poate de asta nu sunt atat de reticenta. calculator / net nu inseamna neaparat desene violente .
Noua ne folosesc ambele foarte mult. desenele de pe minimax imi plac si mie. fi-mea (5 ani) se uita la minimax si mai nou e innebunita dupa discovery (documentarele cu sistemul solar) si animal planet. s-a luat dupa mine, eu ma uitam seara inainte de culcare. ii citesc cate un documentar intreg,cap coada cand apuc. dupa cum evolueaza cu cititul, pana la scoala isi va citi singura. deja apuca sa citeasca primele doua cuvinte inainte sa se schimbe subtitrarea.
apropo de citit, din cauza netului s-a chitit rau de tot s-o invat sa citeasca.era satula sa depinda de mine sa-i caut cu google una alta.acum isi cauta singura ce-o intereseaza, cum ar fi jocuri cu barbie .
Eu una nu am suficienti bani pentru carti peste carti. da, as prefera enciclopediile Larousse pt copii, dar nu-mi permit. as prefera istorioare,poezii, diverse cartulii cu activitati didactice pt prescolari in varianta carte, dar cam trebuie sa ma rezum la carti virtuale si materiale de pe didactic.ro .
so, pt mine, traiasca netul ,calculatorul si imprimanta.chiar nu imi permit sa cumpar carti in masura in care e interesat copilul si atunci le dau jos de pe net.
Nu i-am interzis niciodata sa se uite la tv sau sa stea la calculator, dar nimeni din familie nu face excese in sensul asta, ii lipseste modelul statului cu orele cu ochii-n monitor,probabil de asta nici ea nu face excese. nu stiu daca, cumulat sta in medie o ora / zi.poate in week seara sau in timpul zilelor ploioase, ca in mod normal...camin,urmat de iesit afara,urmat de o ora doua in familie iar la 10 picam toti varza...nu prea e timp de tv,calculator.
da' sambata dimineata primul lucru facut pana fac eu micul dejun e o tura doua de Capitanul Matza la dublu cu ta-su.
Alina Maria spune:
Interesant subiectul , noi avem televizor plasma de 110 cm. e marisor dar si sufrageria e mare , in privinta electronicilor suntem foarte doritori de a fii in pas cu ceea ce apare , sotul lucreaza oarecum si in domeniu si stie ce sa cumpere , de la computere si laptop pana la camera video si sistemde cinema , se ocupade toate .
La mama acasa ni se cam interzicea multe si tocmai de aceea am o dorinta mare mai tot timpul de a face ce ei nu m-au lasat si nu am ce sa fac chiar ma destinde si imi place sa ma uit la televizor .
Mandy fata mea a avut intotdeauna voie la televizor care e mai mereu aprins dar nu se uita , de mica de cand era bb. nu a interesat-o , acum rar are momente cand se uita la un desene ceva , ei ii place in gradina daca e vremea buna , daca nu deseneaza etc.
Rayan fiul meu de 10 luni e mai atras de tel. el e cu totul altfel decat Mandy , totusi dupa cate am invatat eu cu cat le interzici mai mult cu atat au dorinta mai mare de a face ceea ce le interzici .