Baietelul meu are 6 luni si cateva zile,este un copilas ft activ si dezvoltat are 75 cm si 8,500 g..Ma intreb la cate luni ar trebui sa stea singur in fundulet?Sprijinit sta ft bine,are momente cand reuseste sa stea singurel cateva secunde,dar cam atat..Este normal sau deja ar trebui sa stea singur in fundulet si sa se ridice singurel in sezut?
Pai...cam de-acum incolo ar trebui. Din cate ne-a spus noua pediatra, si insista pe tema asta, pana la 6 luni nu are voie in fundulet nici sprijinit, nici in brate la mami, nici in carutz, ca-i afecteaza coloana. De la 6 luni incolo am inceput sa-l ajutam, si peste vreo 2 saptamani deja reusea singur. Parca pana la 8 luni, daca nu reuseste, e bai. Succes :)
Important e sa nu fortezi copilul deloc.Tine-l doar sprijinit si nu insista.Cand va fi pregatit va sta singurel.
Nu te lua dupa alte mamici care spun ca al meu a stat in fund la nu stiu cate luni.Fiecare copil e cu ritmul sau de dezvoltare.
Fetita mea a stat in fundulet singura la 8 luni si la 1 an si 3 luni a umblat.Acum nu o mai pot opri din fugit.
Pana la urma toti stau in fund si umbla.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Despre acest subiect se discuta aici
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=66768