Maselute iesite pana la 1 an ?
Fetita mea are 11 luni si jumatate, 4 dintisori pe maxilarul de jos, sus are doar incisivii, in ultimele 2 saptamani s-a marait mai mereu si asteptam sa iasa caninii .... in seara asta uitandu-ma mai atent in gurita ei am vazut ca are 2 maselute iesite pe maxilarul de sus, oare e normal? Eu una nu am mai auzit de nici un bebe care la aproape 1 anisor sa aiba maselute. Sa-mi fac griji ? Oare sunt probleme ?
Numai bine !
Raspunsuri
oanamada spune:
Mondor..povestea cu ordinea iesiriii dintilor, este doar o poveste...se pare ca "regula" este aproximativa...Catincai i-a iesit prima masea la un 11 luni, inainte de incisivii laterali de sus! Mai mult, acum are o gramada de maselele si de abia de trei zile i-a spart primul canin de jos...asteptam si al doilea care se anunta cu surle si trambite (febra 38)! Nu te ingrijoara....
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
EllaX spune:
Monica, numai o problema aveti: musai s-o spalati pe dinti si dimineata, si seara, constiincios! Tare se lipeste mancarea de maselutele alea! Ordinea in care ies dintii este cea din carti doar intr-un procent din cazuri.
Sa-ti traiasca fata si maselutele minunate!
EllaX cu Ana (30 iunie 2006)
luny spune:
eu stiu mai multi copii cu maselute iesite inainte de un an, stai linistita ca nu e nicio problema!
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
diana_jors spune:
In mod normal primul rand de maselute iese inaintea caninilor, tocmai de asta caninii sunt cei mai durerosi pentru ca nu au loc sa se desfasoare si lui Alex tot asa i-au iesit maselutele...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Mondor spune:
Multumesc pentru raspunsuri, m-am mai linistit
La baietel, acum are 4 ani si 3 luni, i-a iesit prima data toti dintisorii si abia apoi, dupa 1,5 ani a aparut prima maseluta, probabil de asta eram un pic derutata, si chiar nu am mai auzit la nici o cunostinta de-a mea ca bebele lor sa aiba maselute la 1 an
Cat priveste igiena orala, in mod sigur la fata trebuie sa o aplic mai din timp la baiat eu am inceput dupa 1,5 ani, tot la aparitia maselutelor, iar acum s-ar spala pe dinti si de 10 ori pe zi, pentru el o adevarata distractie
Numai bine !