jucarii educative

jucarii educative | Autor: Tala

Link direct la acest mesaj

dragi parinti,
am un baietel de 2 ani si 8 luni care este topit dupa tot ce inseamna mijloc de locomotie si in special trenuri dar mai ales Thomas (specific baieteilor, zic eu). Dar ii mai place f mult sa picteze (in limba lui...), sa se joace cu plastilina si jocul cu masinutele (in special demontarea rotilor acestora). restul jucariilor sunt cam neinteresante incepand cu a doua zi de achizitie si e o experienta trista si pt ele si pt noi...
Am cautat (si gasit) un site cu jucarii educative, dar nu prea multe pt aceasta varsta. Totusi am auzit pe cineva povestind despre un magazin din Piata Victoriei unde gama ar fi f variata, daca se intampla sa stiti despre ce vorbesc va rog mult dati-mi si mie un pm.
multumesc

Bucurie!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Poate e vorba de www.casaretro.com/index.php" target="_blank">Casa retro?

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
aventurile unei printese adevarate

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Tala, Dudu are aceeasi varsta cu baietelul tau. Noi mai avem in raftul de jucarii urmatoarele: puzzle tematic (din cel la care trebuie sa potriveasca 2 imagini cu legatura intre ele), joc tip lego, joc de construit figurine (cu suruburi, piulite si surubelnita), un "laptop" de jucarie si o multime de carti. Toate acestea au fost cumparate de la diverse magazine; de regula, le-am achizitionat cand am vazut ca il atrage o jucarie similara, la alt copil.

Chiar si asa, interesul pentru fiecare din aceste jucarii nu s-a manifestat in mod constant; asa incat, s-ar putea sa aveti si voi surpriza ca jucariile cumparate mai demult (si pastrate in afara ariei lui vizuale, de exemplu in dulap) mai nou sa il atraga. La noi asa se intampla de fiecare data.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Cum spune si Adriana, incearca sa ii dai "prin rotatie" jucariile. Stai sa iti spun cum am facut noi. Am impartit in trei cutii jucariile (avem o multime), una le-am lasat-o celor mici, celelalte le-am pus in alta parte, departe de accesul lor. Dupa o perioada mai lunguta le-am inversat cutiile. Nu iti spun ce incantare pe ei sa redescopere jucariile pe care nu le-au mai vazut de mult.
Evident ca din cand in cand mai luam si jucarii noi, dar procedand cum ti-am spus, le prelungim perioada de joaca cu toate.
Pentru perioada de varsta despre care spui, la noi au avut mare succes cartile de colorat si jucariile tip "Lego", cu piese mari (iar asta si la baiat si la fata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

De Casa Retro cred ca vorbesti. Gasesti cu siguranta jucarii faine acolo. Ce mi-a placut mie intotdeauna acolo, pe langa oferta, e ca cei de la magazin iti arata cum se joaca, si iti ofera jucarii in functie de varsta si descrierea copilului.
Daca esti din Bucuresti cel mai bine da o fuga la ei la magazin. Au mult mai multe decat au pus pe site.
Cat despre jocul cu plastilina, eu zic ca e cel mai indicat loc unde ar trebui sa ajungi. Si dpdv al pretului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

Da o cautare dupa Deico...eu am gasit joculete in kaufland si am constat ca sunt toate de la aceasta firma iar in site sunt prezentate pe categorii ..cu lemn,cu bile....poate iti place ceva...si sunt si f ieftine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu iti propun sa-l duci la gradinita. In restul timpului, plimbare multa si joaca in aer liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Daca se face grupa mica la gradinita si daca prinde loc.Altfel logo, puzzeluri, plastilina si nisip colorat, creioane si acuarele, colectionare de reviste pentru a decupa si lipi diverse imagini pe un caiet si mai ales carti cu povesti si poezii ilustrate frumos.DianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu am descoperit un site romanesc care vinde jocuri/jucarii educative si carti. De acolo comand si pt copiii mei si pt cadouri si sunt foarte multumita. Si eu sunt adepta jucariilor/jocurilor educative, care sa le dezvolte inteligenta, indemanarea, atentia... cartiabc e situl, nu am nici un interes sa-i fac reclama, nu primesc nimic in schimb (daca e considerata reclama stergeti-l). Pur si simplu eu am gasit acolo ceea ce am cautat.

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

multumesc mult pt raspunsuri
Adriana Mica si noi avem aceste jucarii (mai putin laptopul) si periodic ii rotesc si eu jucariile (2 saci la vedere si 2 saci in mansarda) cu toate ca isi mai aminteste de cate una si trebuie sa urc si sa scotocesc dupa ea (deci nu trebuie sa ma gandesc inca la facut cadou din jucariile lui - nici din cele de bb)
Paula 2003, m-am gandit sa-l duc la gradi, evident, dar cel devreme din toamna si pana atunci mai este...
Adra, ja si Claujro multumesc mult pt orientare, cred ca despre Casa Retro este vorba, asa cum spune si Germina, se pare ca au personal f implicat acolo.
Imi trece si mie prin cap ca trebuie sa-i dau plastilina si acuarele, lego, puzzle si carticele de colorat, dar poate mai sunt si alte jocuri care i-ar face placere, de care eu nu stiu si care mai tarziu nu l-ar mai interesa, ar fi pacat sa le ratam.
Am mai intrat la topicul despre activitati pt copii de 2-3 ani si am aplicat cateva jocuri inspirate de pe acolo - a fost f incantat
ma pun pe studiat site-uri

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Tala, poate te ajuta si sugestia mea de a tine cont de "milestones" pentru varsta asta, adica punctele esentiale de dezvoltare. si in functie de asta sa ii cumperi jucarii adecvate. eu asa am facut inca de cand s-a nascut, deci la inceput a avut jucarii care o stimulau vizual, apoi motric, apoi motricitatea fina, devoltarea perceptiei spatiale si tot asa. nu i-am cumparat prea des jucarii ca-s frumoase sau la intamplare, am stiut exact ce i-ar placea, pentru ca s-ar adresa exact interesului specific varstei si stadiului de dezvoltare. uite aici o www.earlymotherhood.com/3-years-old-development-milestones.html" target="_blank">lista ajutatoare si aici www.ape2zebra.com/toddler-development.asp" target="_blank">jucarii create special in functie de stadiul dezvoltarii unui copil (click pe Toddler Toys dupa ce citesti la Toddler Development). nu neaparat sa le comanzi de pe site, ci ca idee, poate te ajuta la cumparaturi, sa stii dupa ce gen de jucarii sa te uiti.

Mergi la inceput