4 dinti odata!!
veste mare-mare!!Marc,9 luni,in sfarsit s.a facut iepuras...dar ma distruge pt ca se trezeste in medie de 6 ori pe noapte si e JALEEEEE!!!!
dupa ce ca de pe la 4 luni i s.a umflat gingia de jos ...nu s.a intamplat nimic si acum doua saptamani,deodata s,.a umflat sus si au si aparut doi dintisori odata si de cateva zile si cei de jos au dat coltul.
prea deosebit baiatul asta!
i.am luat gel de dinti...alte metode mai stiti?
inca o problema...de cand i s.au umflat sus gingiile...nu mai bea lapte.DELOC!..pana acum cand facea figuri ii dadeam in somn sau la plimbare,acum refuza total si sunt cam ingrijorata.Ii dau cam doua -trei iaurturi pe zi dar nu stiu daca compenseaza suficient.
L.am schimbat de pe lapte praf pe lapte de vaca dfiluat,pe care l.a acceptat cateva zile,apoi iar nimic.
voi ce ati facut in astfel de situatie??
Raspunsuri
Florys spune:
Felicitari Mamica dulce si la mai multi dinti si.... nopti linistite. Si noua ne-au iesit dintisorii unii dupa altii si a fost un pic agitata...dar acuma ca am scapat sintem bine toti din casa.
Florentina & co.
"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
Nicoleta spune:
Salut.
Si oau! Sper sa ii iasa repede, sa mai poti dormi si tu.
Laptele cred ca il refuza pentru ca il dor gingiile cand suge.
Multa rabdare cred ca este solutia...
Nicoleta.
Marianar spune:
Felicitari!
Si lui Vladut i-eu iesit incisivii centrali de sus si cei laterali de sus in acelasi timp dar nu a facut foarte urat. Depinde de copil! Vladut a avut o perioada cand nu papa lapte in schimb papa iaurt si branzica si medicul a zis ca e ok. Asa ca nu-ti face probleme o sa pape el iarasi lapte. Multa rabdare!
Mazarica spune:
Si noi am avut aceeasi problema, ne-au aparut deodata 2 dintisori jos (9 luni), iar medicul pediatru a zis ca sigur sus tot deodata ii vor apare.
Pentru durere ne-a recomandat Nurofen si Peritol, gelul are un efect mult prea scurt - 15 min.
Laptele - e normal ca un bb de 9-10 luni sa refuze laptele. Am gasit in cartea Mama si Copilul - Capraru - ca multi copii fac asa, se satura de atata lapte. Nu trebuie fortati,incercat cu budinca din lapte , lapte cu zahar ars , lapte cu cereale, diversificat mereu, pentru a nu se plictisi de acelasi gust, pana aflam ce gust prefera.Oricum daca mananca branza de vaci sau iaurt le e suficient( m-a asigurat medicul pediatru).
Al meu manaca acum f. putin lapte- 100 ml seara si 100 dimineata, iar inainte manca zilnic cam 500 ml.
iubibubi spune:
dar de 6 bucati in 2 saptamani ce zici? lui andrei i-au aparut primii doi incisivi centrali (jos) la numai 4 luni. iata ca dupa inca 4 luni (mi-a dat si mie o pauza mai luuunga ), in interval de aproape 2 saptamani, dupa bale abundente si bagat mana pana la cot in gurita, i-au aparut toti 4 incisivii de sus si inca 2 jos. si, tot asa, cam refuza lapticul... dar cred ca din cauza muncii pe care trebuia s-o depuna la supt, probabil ca-l dureau gingiutele. deci nu laptele in sine.
eu i-am cumparat niste jucarioare speciale pt. astfel de ocazii, d-alea din plastic tare, umplute cu apa, ca sa le roada. nu le-am tinut, insa, la frigider. gelul de dinti e cam frectie la picior de lemn, amorteste zona temporar (cateva minute) si apoi e "spalat" de saliva si se "duce". cand era suparat rau de tot pe dintii astia, ii masam gingiutele cu degetul si se mai linistea.
trece si asta, sanatosi sa fim!
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
EDDY spune:
Felicitari la micul dintzurel !Ne-atzi depashit la nr.dintzilor ieshitzi buluc!Noi am avut cea mai mare "inscriere"cu doar 3 bucatzi incisivi laterali ieshitzi la interval de 2 zile unul de celalalt:incisiv lateral stinga-sus,apoi dreapta-jos shi iarashi stinga-jos!Shi ca o "incurajare",citeshte ce am scris eu la "De ce plinge noaptea?"shi fii pregatita pentru urmatoarele aparitzii,ca pe noi, ne-au costat mai bine de 4 luni de nesomn shi urlete!Cit despre pacalit durerile,noi foloseam cu succes pe timp de zi,acele inele din silicon mentzionate shi de Iubibubi,degetele oricui le puteam rontzai dar cel mai des pe cele proprii shi geluri de dintzi despre care shi eu spuneam la subiectul mentzionat anterior,ca sint kiar frectzie la piciorul de lemn shi cu regret itzi spun,ca pe timp de noapte nu functziona nik!!!
la Marc,dintzuci multzi fara dureri shi tzie...rezistentza maxima
Eddy & Antonia Naomi