Probleme cu stomacul?

Probleme cu stomacul? | Autor: Crishtinutza

Link direct la acest mesaj

Buna,

Fetita mea de 2 ani are, de mai bine de 2 saptamani, scaun moale (nu apos, dar mai imprastiat), destul de urat mirositor.
Are scaun doar 1 data pe zi ca de obicei.... initial nu am fost ingrijorata, am dat vina pe schimbarea laptelui formula, sau pe mancarea ingerata (ii plac mult maslinele si boabele de porumb si regasesc bucatele in fecale - a propos, mai este normal acest lucru dupa varsta de 2 ani ?)
Ea este vioaie, mananca normal (mananca bine), se comporta normal. Mie mi se pare ca nu prea a luat in greutate in ultima vreme, parca stagneaza daca nu chiar putin pe minus, dar iar ma intreb daca dupa 2 ani copiii mai cresc constant si cat? Ea are cam 12 kg, e slabuta de fel.
Acum, tot scotocind internetul dupa informatii, am dat de diverse articole despre intoleranta la lactoza, sau probleme bacteriologice, etc. si am devenit ingrijorata .

A trecut cineva prin asta si imi poate da un sfat?
Sa mergem la medic?
Am incercat sa ii reglez putin mesele (sa ii dau orez) si alte produse care strang stomacul putin, doar ca e pofticioasa si nu am reusit sa o privez de sucul proaspat de fructe si alte alimente care nu sunt chiar indicate in caz de diaree. Si acum sunt chiar confuza.... de fapt, scaun doar 1 data pe zi nu inseamna diaree.
Si-atunci, ce sa fac?

Va astept cu sugestii si va multumesc,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Cam aceeasi situatie si cu fetita mea (1 an si 10 luni)...

Am observat modificarea scaunelor dupa ce a fost racita si i-am administrat tratament (inclusiv antibiotic, antitermic).

Pe mine ma supara foarte tare faptul ca dupa ce i-a trecut raceala (viroza sau ce-o fi fost) si-a dat complet peste cap mesele, inainte manca cu mare placere amestecul de fructe + iaurt + biscuiti + branzica (mixat cu blenderul), acum nici sa nu vada in fata ochilor. Nu mai vrea iaurt deloc. Inainte manca foarte bine ciorbita, acum cu mofturi sau deloc...In primele zile dupa raceala nici laptele de seara nu-l mai vroia, dar acum si-a revenit...

Si eu am observat ca apar bucatele de alimente nedigerate in scaun si ca mirosul este mai puternic si mai urat decat inainte de raceala.

Chiar pot sa spun ca inainte era cam constipata, dupa raceala au fost zile in care a facut si de 5 ori kk/zi, nu diaree, dar moale si urat mirositor.

I-am facut antigen giardia si a iesit negativ.

Oare ce sa fie ? O fi o perioada de mofturi, de stagnare in crestere si implicit diminuarea poftei de mancare ? In rest e foarte vioaie, doarme dupa-masa 2-3 ore, noaptea de la 22 pana dimineata la 7:30-8:00...

Asteptam, eu si Cristina, parerile voastre, daca ati trecut prin ceva asemanator cu copiii vostri.

Multumesc !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Eu am dus proba la analiza de 5 ori (!) si, de abia a 6 a oara a reiesit ca avea giardia. Luni de zile m-am luptat cu lipsa poftei de mancare, cu dureri de burtica, lipsa energiei.

Mergi la inceput