hernie ombilicala?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Nu stiu ce leucoplast sau fasa ombilicala au folosit fetele, dar pot sa spun ca eu la Maria am aplicat pansament "Tegaderm". Este excelent...o folie subtire care lasa pielea sa respire si este impermeabil. Nu a fost nevoie sa il dezlipim la baita si in 3 saptamani s-a rezolvat complet problema, fara vreo rana sau iritatie de la pansament(cand l-am dezlipit am folosit un servetel umed cu lanolina).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eramyse spune:

dr. mea de familie mi-a recomandat baietelului meu pt o mica hernie ombilicala- spray OXIMED-"ca se va vindeca f frumos" si la noi a dat rezultate
cred ca merita sa incerci si metoda aceasta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralux_tri spune:

Buna fetelor! Nu am mai scris de mult...Vreau sa va spun ca nu mai are Alex hernia ombilicala. S-a retras de la sine. El are peste cateva zile 6 luni. Nu va ingrijorati ca trece de la sine:) Va pup si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Am un baietel de 4 luni si pe la 2 luni a avut si el hernie ombilicala. Am incercat cu "inelul ombilical" din farmacie, insa am renuntat repede pt ca nu statea fix si am improvizat un pansament dintr-un nasturel de lemn infasurat in comprese sterile si lipit cu leucoplast. In principiu am imitat centura de la farmacie dar am fixat-o cu plasturi. A trecut in 3 saptamani. Ma rog, metode sunt mai multe. Dar nu sunt de acord cu "sfatul" de a nu interveni, si doar de a nu lasa copilul sa planga...ce faci cand are colici sau incearca si el micul sa faca caca??? Asa este, problema se repara in general de la sine si nu e nevoie de interventie chirurgicala, insa asta se intampla in cazul in care nu e "strangulata". Daca e hernie strangulata e urgenta medicala si il opereaza clar pe micut. Si cand poti preveni aceasta strangulare (de fapt ca si parinte nu poti decat sa previi, in caz contrar fiind caz chirurgical), de ce sa astepti sa vezi ce se intampla? doar ca sa nu se irite pielea lui bebe de la leucoplast (in cel mai rau caz)??? Eu zic ca e un risc ce nu-si are rostul.

Mergi la inceput