hernie ombilicala?!
am un baietel de o luna. Azi a venit dr sa-l vada, totul ok , dar mi-a aratat ca atunci cand plange i se umfla buricutul, ca ar fi chipurile o hernie ombilicala. Eu tin minte ca si la fetita dr ei de atunci, de cand era bb, ne spusese acelasi lucru dar apoi nu a mai amintit nimic de asta, nu s-a confirmat.
Totusi, dr baietelului ne-a spus sa-i cumparam o fasa ombilicala sau asa ceva, o fasa cu un banut sa i-o punem la buric, pana se retrage umflatura......Stiti ceva despre asta, are vreun efect sau punem degeaba? Se vede hernia ombilicala la un bb asa mic sau diagnosticul se pune mai incolo?
Mami de fetita si de baietel
Raspunsuri
DarkBendis spune:
Eseea, bebe mic al nostru a avut hernie ombilicara, confirmata de pediatru. S-a "inchis" de la sine in cateva saptamani, nu am facut/pus absolut nimic (asa ne-a zis medicul) si uite ca s-a rezolvat. La controlul de la 6 luni (deci in 2 luni si un pic)Mister Mister o sa fie vazut din nou de pediatru sa fim siguri ca totul e OK, dar omul ne-a zis de la inceput sa nu ne ingtijoram, 95% din cazurile de hernie ombilicara se rezolva singure ... si uite ca asa s-a intamplat
Sanatate multa la micutii tai
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
veronica75 spune:
Eseea - parerea mea (din ce am auzit) e sa nu lasi bb-le sa planga mult, cat despre sfaturile dr. , eu cred ca ar trebui sa le urmezi, nu are ce rau sa faca, ba din contra, tine buricutul presat.
Nu te panica ca nu e asa grav si cum a spus si Dark, poate trece repede.
Fotografii noi si vechi
http://b1.lilypie.com/Q3wHp1.png
ralux_tri spune:
Salut! Si bebele meu are hernie ombilicala (are 2 luni si 2 saptamani) si medicul tot asa ne-a sfatuit, sa nu ne panicam pt ca va trece de la sine. Marea majoritate se inchid singure. Totusi si eu caut acum ceva centura pentru hernia ombilicala macar sa nu se mai mareasca. Am luat o fasa pt ombilic, pana la 3 luni, dar nu am folosit-o inca. Multa sanatate!
gabib spune:
Fata mea a avut aceeasi problema (si era nascuta la 7 luni si 1,7 kg).
S-a rezolvat in cateva luni, cred ca vreo 2-3, fixand marginile ombilicului cu leucoplast (de buna calitate, de la care adezivul nu ramanea pe piele si nici nu o irita).
julia16 spune:
Eseea, iti scriu dintr-un aricol:
"In jurul varstei de 1 an, multe hernii ombilicale se inchid de la sine fara a necesita interventii chirurgicale. Aproape toate herniile ombilicale se inchid singure pana la varsta de 5 ani.
Plasarea unei monezi sau a unei legaturi peste hernie nu ajuta.
In general, daca herniei se mareste cu varsta, nu este reductibila, sau daca este inca prezenta la varsta de 3 ani, este posibil ca pediatrul sa sugereze o interventie chirurgicala. Consulta intotdeuna pediatrul pentru a determina ceea ce este mai bine pentru copilul tau."
Experienta mea: Si Maria, fetita mea care acum are 6 ani a avut. Buricutul era destul de mult iesit in afara. Nu am facut nimic si s-a rezolvat de la sine pe la 3 ani si ceva.
Doctorita ta se pare ca este de moda mai veche. Asa mi-a zis si mie pediatra mea sa-i fac pansament ombilical, dar am mai cerut si alte pareri.
Julia
Tudor Stefan (26.12.2008) si Maria (26.12.2002)
http://family.webshots.com/album/569840607QnUwJU
ada_coman spune:
Si fetita mea Karina a avut si a trecut de la sine, dupa vreo luna de la nastere. Si noua ne-a zis dr de leucoplast daca nu trece, dar a trecut. Sanatate baietelului tau.
Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008
Daria
Karina
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU
XIO spune:
Normal ca se diagnosticheaza hernia si la varsta asta , doctorul tau a avut dreptate.
Iar cu acea fasa de care vorbea , la fel , mi se pare o idee buna pt. ca cei care s-au gandit la asta s-au gandit la hernia strangulata.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
deliafairais spune:
si bebe meu a avut inca de cand i-a cazut buricul. dr mi-a dat un leucoplast special pt asta, ce lasa pielea sa respire, si mi-a aratat cum sa strang buricul si il lipesc. partea nasoala era ca trebuia sa schimb plasturele la fiecare baitza, si era taaare aiurea sa il dezlipesc (stii cum e cand iti desfaci o banda adeziva de pe piele). i-am pus vreo 3 zile, si apoi nu m-a mai lasat sufletul! am avut grija sa nu planga aproape deloc, a fost greu, ca avea si colici...dar dupa un timp am vazut ca nu mai are hernie. am auzit si eu de treaba cu banul...dar nu imi pot imagina cum o sa stea acolo...bebe se misca mult...si nu ai cum sa strangi prea tare fasa in jurul burticii. sa dea Dzeu sa se faca bine si bebe tau, sa nu mai fie nevoie de chestii din astea!
puiutzul meu are 14 saptamani!
Germina spune:
Si noi am patit cu cel mare, Mihai. I-am lipit buricul cu un leucoplast de calitate, nu l-a deranjat deloc. Nu mai tin minte cat, mai mult de o luna oricum. S-a rezolvat. Nu stiu daca se rezolva si fara, posibil, eu una insa nu mi-am permis sa risc. Sanatate multa!