Ce se intampla daca nu bea destule lichide?
Fetita mea cea mica (un an si doua luni) bea maxim 500 ml de lichid pe zi, dar are si zile mai proaste, cu 300-400 ml... Mananca bine, e vesela si sanatoasa. Nu se deshidrateaza, uda pampersul, nu are pielea deshidratata, insa ma obsedeaza rau treaba asta. Adica ce se poate intampla daca bea o cantitate prea mica de lichid pe zi, in afara deshidratarii? Ma refer la probleme cu rinichii etc.
Nu vrea nici lapte, nici suc, nici apa, nici cu biberonul, nici cu lingurita, nici cu seringa...
Raspunsuri
angiuta spune:
Si Vladut al meu cam tot atat bea...insa el de cand l-am intarcat acum 2 luni nu vrea deloc sa bea lapte, in zilele bune bea cam 100 ml.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
Medeea76 spune:
Angiuta, laptele se poate inlocui, eventual, cu alte lactate sau alimente care contin proteine, calciu, grasimi etc. Si poate sa bea apa, suc ori supa. Dar daca refuza sa bea lichide? Cam cat e de grav?
kay spune:
depinde cate kg are.
daca se deshidrateaza (doar daca ajunge la deshidratare) - cearcane sub ochi, pielea de pe burtica de ex daca o apuci cu 2 degete si o tragi putin se retrage lent, daca mai are fontanela - atunci cand treci cu degetul peste fontanela cand bb e culcat simti ca e "mai jos " decat craniul... atunci trebui (zic eu) vazut bb de un pediatru... cel mai rau (nu te alarma, doar iti raspund la ce ai intrebat, general, nu particularizez) e ca nu se pierde doar lichid, ci si minerale & co, asa ca va fi nevoie de o perfuzie pentru restabilirea sarurilor... sau, daca reusesti, si vrea, da0i saruri de rehidratare, Electolyte... dar daca nu vrea nimic, mi cred ca o sa bea sarurile alea...
dar nu cred ca e cazul sa te sperii daca zici ca urineaza bine, daca nu e deshidratata... acum nici a mea nu bea ca la carte, o zi mai bine, alta mai putin...
si nu te speria ! sau intreaba un pediatru, asa, pentru linistea ta !
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Medeea76 spune:
Kay, nu se deshidrateaza, nu are nici unul din semnele deshidratarii, nu-mi fac griji nici pentru pierderea elementelor esentiale, caci analizele (foarte amanuntite) sunt bune. Ma intrebam de alte efecte, gen probleme cu rinichii (fratii mei si tatal meu au avut pietre la rinichi din cauza ca nu beau lichide), de-asta sunt putin ingrijorata...
Edit: Ana are cam 11,500 kg.