radiografia e periculoasa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Stai linistita, mergi la ortoped si intreaba daca e absolut necesara si utila acestui caz respectiva radiografie. Daca raspunsul e pozitiv, nu cred ca ai de ce sa te temi. Succes si sa ne spui si noua ce parere a avut ortopedul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

multumesc,pity 77.am uitat sa ti spun ca la picior nu se vede nimic anormal,nu mi amintesc sa fi calcat vreodata gresit si sa acuze durere atunci cand merge.durerile apar doar noaptea si cedeaza daca i administrez nurofen.

ele dateaza de aproximativ 2 ani,dar sunt sporadice si de multe ori am suspectat ca adevarata problema e faptul ca vrea atentie,insa sunt convinsa ca de cateva ori l a durut si piciorul.

va voi tine la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Apropos de protectie :in urma cu un an la o clinica stomatologica i s-a facut baiatului meu o radiografie (ortopantomografie)si nu i s-a pus protectie .Atunci cand am aflat am fost foarte ingrijorata si am intrebat personalul medical de ce nu i-au pus .
Mi-au zis ca nu era nevoie intrucat la aparatul respectiv nu este necesar.
Ati auzit sa exista asemenea aparate care sa nu necesite protectie ?

Mergi la inceput

In general nu e nevoie. Am auzit si eu de un caz in care unui pacient i s-a pus sort pt tiroida in cazul unei radiografii dentare simple, numai ca imi pare a fi un exces de zel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iael

Apropos de protectie :in urma cu un an la o clinica stomatologica i s-a facut baiatului meu o radiografie (ortopantomografie)si nu i s-a pus protectie .Atunci cand am aflat am fost foarte ingrijorata si am intrebat personalul medical de ce nu i-au pus .
Mi-au zis ca nu era nevoie intrucat la aparatul respectiv nu este necesar.
Ati auzit sa exista asemenea aparate care sa nu necesite protectie ?

nu , n-am mai auzit si la facultate ne-au tot repetat sa cerem sort in cazul radiografiilor dentare , iar daca nu este sa nu o facem.
Panoramicele stiu ca au o doza f mare de radiatii.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

am fost ieri la medlife,la dr spataru si bineinteles ca dupa consult ne a trimis la radiografie.i s a facut radiografie la laba piciorului stang,acolo unde acuza el dureri si,din fericire,radiografia n a evidentiat nimic anormal.
dr mi a spus ca sunt un fel de dureri de crestere,mi a dat si o explicatie stiintifica,pe care n am cum s o reproduc in totalitate pe motiv ca am uitat termenii
in mare,este vb despre faptul ca in unele locuri muschii sau oasele se lungesc si apar dureri.
mi a spus si ca panica mea cu privire la expunerea la radiatii e nefondata,ca acum aparatele sunt performante si ca nr radiatiilor e mic.

Mergi la inceput

Ma bucur ca totul e ok! Durerile de crestere sunt normale, desi nu sunt prezente intotdeauna. Ai avut mare noroc si de aparatura performanta, ceea ce la noi in spitalele "de stat" (acolo unde este cea mai mare adresabilitate) e o raritate. Sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
citat din mesajul lui pity77

In general nu e nevoie. Am auzit si eu de un caz in care unui pacient i s-a pus sort pt tiroida in cazul unei radiografii dentare simple, numai ca imi pare a fi un exces de zel...

eu nu cred ca-i exces de zel. aici in canada asa se fac toate radiografiile dentare si in plus filmul nu se tine cu degetul ca si in romania (nu stiu daca acum e tot asa)Chiar si asa eu tot nu i-am facut radiografie dentara copilului meu (doar ca sa vada daca nu cumva are carii interdentare )eu inclin sa cred ca se cam exagereaza cu radiografiile, se fac si cand e cazul si cand nu.(de ex. radiografia panoramica pe care vrea sa mi-o faca dentistul la fiecare 5 ani, si pe care eu evident o refuz sistematic:)

Mergi la inceput