CATE GRAME ARE MASA COPILULUI...?
Mamicilor cum masurati voi masa copilului?Spre exemplu eu cand ii fac masa de prinz ii pun la fiert 1/2 de pastirnac,1/2 de morcovmediu.2 foi de ceapa,o felie medie de telina si optional 1/2 de dovlecel mediu...
Fierb cu carnita sau nu apoi adaug 1/2 de cartofelsi gata.
Dau totul 'inca"la blender si pun in castronel.cum aflu eu cata papica e acolo?(in gramaj)??
In functie de ce legume proaspete mai apar adaug in mincarica..
El are 9 luni si cantareste8,800 gr.
Raspunsuri
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana2004 Mamicilor cum masurati voi masa copilului?Spre exemplu eu cand ii fac masa de prinz ii pun la fiert 1/2 de pastirnac,1/2 de morcovmediu.2 foi de ceapa,o felie medie de telina si optional 1/2 de dovlecel mediu... Fierb cu carnita sau nu apoi adaug 1/2 de cartofelsi gata. Dau totul 'inca"la blender si pun in castronel.cum aflu eu cata papica e acolo?(in gramaj)?? In functie de ce legume proaspete mai apar adaug in mincarica.. El are 9 luni si cantareste8,800 gr. Mariana mama de Ioana de 4 ani si Stefan de 2 luni |
In caz ca intrebarea ta nu e o gluma , cantareste castronelul inainte si dupa ce ai pus mancarea in el.
Edit
ca sa afli cat cantareste mancarica din castronel, faci diferenta dintre cele doua mase (dupa si inainte de a pune mancarea in castronel. Sa nu faci invers, ca-ti da cu minus si reiese ca Bebe e flamand )
Helenutza23 spune:
eu foloseam ca si recipiente pt a stabili portia baiatului meu la varsta pe care o are acum cel mic al tau, borcanele de fruct de la hipp sau nestle. (cand sunt pline ochi au max 150 g -cele de la hipp sunt putin mai micute, dar putin). si eu ii dadeam inca la blender la varsta asta. pe la un an, cred, am inceput, sa ii mai pasez cu furculita unele legume (carnea tot la blender). treptat, treptat am trecut la pasat cu furculita si tatiat carnea cu cutitul, fin. de pe la 1 an si 9-10 luni papam chiar ca oamenii mari
edit: a dupa masa de pranz el manca si lapte, cam 100 ml. eu eram f multumita de cat manca. (uneori ii dadeam cateva lingurite de iaurt si atunci nu ii mai dadeam si laptele ca nu vroiam sa ii incarc prea mult stomacul)
natynic spune:
Uita de propria ta intrebare. Nu-si are rostul. Tu iti cantaresti ceea ce mananci?? Sau mananci pur si simplu cat poti? Daca bebe e vesel, se joaca, doarme si nu plange de foame e satul. Propriul castronel e o masura suficienta: azi a papat jumatate, maine intreg, cam asa...Lasa gramele, ca e copil nu e robot!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
oanamada spune:
Buna Ioana,
Eu am spus-o la toate postarile mele unde a mai venit vorba...nu mai cantariti macarea la copii...chestia asta devine o obsesie si nu o sa te mai gandesti decat la gramaje...vorba lui Naty..tu iti cantaresti mancarea sau mananci cat simti nevoia?...fetita mea are un an si 7 luni si absolut intotdeauna a mancat cat i-a trebuit stomacelului ei...cand era prea mica si nu vorbea impingea castronul cu mana...acum imi spune pur si simplu gata...si mananca ok...nu o fortez niciodata pentru ca daca fac asta vomita!Nu conteaza cantitatea ci calitatea mancarii!
Numai bine!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
conchita spune:
eu nu am cantarit niciodata mancarea, pentru ca bebe nu are exact aceleasi nevoi de hrana exact de fiecare data. ea a fost propriul cantar, a mancat cat a vrut. cateodata deloc, alteori a mai cerut si portia a doua, sa-i fie de bine. la inceput am pus si eu ochiometric cat am crezut ca poate manca un bebe mic cu stomacel pitic. am ajustat in functie de apetit sau lipsa de si niciodata nu am fortat-o sa manance tot sau sa manance pur si simplu. din ce spui tu, suna bine ce blenduiesti, sunt cantitati proportionale de legume, deci poate avea egal din fiecare. acum, cat vrea bebe sa manance, nu prea mai putem decide noi.
musetto spune:
Ioana, eu nu m-as stresa cu cantaritul mancarii. Lasa copilul sa manance atat cat vrea si urmareste-i mai degraba graficul de crestere. Daca se mentine pe curba lui de crestere, e ok.
La noi, sfatul pediatrului a fost sa nu o obligam pe fetita sa manance atunci cand ea nu mai vrea, caci asta ar putea da nastere mai tarziu la aversiune fatza de mancare chiar intr-o forma grava, precum anorexia.
Apoi, asa cum zicea si Conchita, la varsta asta copiii au cate un puseu de crestere, cand infuleca mai ceva ca noi (glumesc), dupa care vine si o perioada de stagnare si atunci abia ciugulesc din mancare.
ioana2004 spune:
Fetelor,mersi de raspunsuri dar stati linistite ca eu nu cintaresc mincarea doar ca am citit citeva postari la diversificari si fetele de pe acolo scriu ca au dat nu stiu cite grame mincarica la prinz,apoi citeva grame dupa amiaza si tot asa.Nu sunt adepta cintaririi mincarurilor...
madau spune:
Io o cantaream folosind o metoda foarte "precisa"...ochiul. Glumesc desigur....n-am cantarit niciodata portiile de mancare, mi se pare pierdere de timp si nervi. Vb fetelor, nu-i robot, cu toti avem zile in care mancam mai bine si altele in care mancam mai putin.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
margele si alte zorzonele
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana2004 Fetelor,mersi de raspunsuri dar stati linistite ca eu nu cintaresc mincarea doar ca am citit citeva postari la diversificari si fetele de pe acolo scriu ca au dat nu stiu cite grame mincarica la prinz,apoi citeva grame dupa amiaza si tot asa.Nu sunt adepta cintaririi mincarurilor... Mariana mama de Ioana de 4 ani si Stefan de 2 luni |
Mariana, unde ai citit tu la Diversificare ca fetele cantaresc mancarea???? Eu scriu aproape zilnic acolo, de foarte multa vreme si atat fetele cat si eu am ajuns de multa vreme la concluzia ca nu se cantareste macarea bebeilor!!!!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
karligutza spune:
poate ioana s-a referit la faptul ca multe mamici stiu cu exactitate cat laptic a papat bebelusul..
dimineata, 125,43 ml. lapte..
ora 10, 56,87 ml. lapte...
apoi nu stiu cat piure,
apoi iar 250 ml. lapte...
eh, poate de aici si obsesia cantaririi mancarurilor bebelusului...
eu?! n-am cantarit nimic cand am facut papica pentru Adeluta! am pus cum m-a dus capul, cat am vazut cu ochiul si cat m-a lasat mana!
pofta sa aibe bebelusii, ca in rest, gasim noi si felul 2 daca termina prima portie!
karligutza
sunt mamica Adelutei