baietelul meu de 3 ani si 4 luni a inceput de cateva zile sa aiba scaune mai dese - el care e usor constipat, de obicei are 1/zi sau maxim la 2 zile, acum s-au indesit rau: ieri a avut 3 iar azi pana sa mergem la gradinita a fost deja de 2 ori. nu are diaree, doar scaune mai dese si mi-a zis ca il doare burtica.
l-am trecut pe regim + smecta, biotics si saruri de hidratare.
cam in cat timp ar trebui sa se redreseze? febra sau alte simptome nu are iar starea generala e buna.
Si fetita mea trece prin aceleasi evenimente...Astept! Ea are si foarte multe gaze...Insa, acum trei saptamani i s-a facut antibiotic puternic pe vena si ma gandesc ca i-a fost distrusa flora intestinala.
Nu cred sa fie o enterocolita (de luni suntem asa) tipa ca o doare burtica cand face caca si cand elimina gazele. Burtica ii bolboroseste foarte tare.
Multa sanatate!
Eu am inceput sa-i dau Sanzyme,probiotice oricum ia in fiecare zi, nu i-am bagat inca smecta.
Buna,
Incearca o analiza pe antigen la Geardia...
Se poate face analiza pe anticorpi si din scaun , nu trebuie neaparat sa il intelpi sa ii iei sange.
Am patit-o cu fetita mea..scaune mai dese moi si urat mirositoare planganduse la fel de dureri de burta ( dureri scurte.... zicea ca o doare burtica statea cateva minute si pe urma cand o intrebam zicea ca nu o mai doare).
De obicei se plangea dimineata si inainte de scaune.
La sfatul pediatrului i-am facut analiza pentru geardia pe anticorpi si a iesit pozitiva ...pentru linistea mea in paralel i-am facut si analiza completa a scaunului ...alti paraziti inclusiv pentru virusul ce provoaca enterocolita toata au iesit negative
Sanatate multa