Cate grupe sunt?

Cate grupe sunt? | Autor: CristinaT

Link direct la acest mesaj

Nu mai inteleg nimic. Am vrut sa o inscriu pe Oana la grupa mijlocie si d-na directoare s-a opus, desi am cotizat mai mult decat suficient zic eu.
Daca o inscriu la grupa mica, urmeaza mijlocie, mare si pregatitoare si asta inseamna la 7 ani si la scoala. Dar nu vreau. Ce sa fac? Nu vreau sa schimb gradinita, abia m-am hotarat la una. Pot sa fac ceva, sa sara peste o grupa sau sa se duca fara pregatitoare la scoala?

Un mic ajutor va rog.

3 ani !!! pe 14 februarie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Buna dimineata !Uite cum am facut eu, anul trecut cand Raluca avea 3,6 ani am inscris-o la grupa mica (la grupa mica li se acorda o atentie mai speciala)iar apoi pe parcursul anului scolar am transferat-o la grupa mijlocie, cu acordul directoarei bineinteles (a se citi cotizare) si uite asa a trecu fata mea prin doua grupe intr-un singur an scolar.
Acum are 4,6 ani si este la grupa mare iar la anul urmeaza pregatitoarea si gata, la 6,6 ani merge la scoala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Cristina
Nu-ti mai face probleme ca nu conteaza in ce grupa ai inscris-o. Andrei a fost anul trecut la grupa mare, desi eu optasem pentru mijocie. Anul acesta este tot grupa mare dar au programa de grupa pregatitoare (se numeste grupa mare pentru ca nu mai au voie sa foloseasca termenul de pregatitoare in gradinite).
La anul, daca ma hotarasc sa nu-l dau la scoala, mai repeta inca o data grupa mare. Nu-i nici o problema.

(5 ani si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Mirelam,te gandesti sa nu-l dai pe Andrei anul viitor,la scoala?Este de varsta Biancai,eu sunt singura din familie care ma mai gandesc la varianta asta,restul au votat toti,sa mearga la scoala.Toate cunostintele nostre,cu copii care au 6 ani si jumatate,nu i-au dat anul asta,deci vor merge la 7 ani si...aproape 8.Totusi,nu sunt cam mari?Scuze ca am deviat subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mani spune:

Buna fetelor. Ma numesc Mani si am citit mesajele voastre cu privire la puiutii vostrii. Eu va pot explica mai pe clar cum sta problema cu gradinita pt ca eu am lucrat intr-o gradinita (ca educatoare) si va pot spune unele lucruri din experienta: in primul rand daca vrei sa iti dai puiutul la gradi el/ea trebuie sa aibe 3 ani si parerea mea este ca sa mearga la grupa mica; in al doilea rand daca puiutu are 3-3.5 ani pana in 4 si vrei sa-l dai grupa mijlocie, (adica sa sara peste grupa mica) parerea mea este sa vb cu educatoare ca sa iti poata teste copilasul si sa vada daca intradevar este apt pt a merge la o grupa mai mare sau nu, si mai ales daca directoru/directoare este de acord ca, puiutul sa fie mutat la o alta grupa.De regula asa se procedeaza pt binele puiutului ca mai tarziu sa nu se intample eu stiu ce. In al treilea rand, ganditiva bine:trebuie sa va asumati si raspunderea in momentul cand va mutati copilasul la alta grupa pt ca nu este bine pt el din punct de vedere psihic:de ce? pt ca el pur si simplu sare peste o etapa din viata lui si mai tarziu o sa vedeti rezultatele: nu se poate integra intr-un grup (ma refer la o grupa mai mare pt ca acolo copii au trecut peste toate etapele necesare de dezvoltare ale unui copil), nu reuseste sa tina pasul cu ceilalti copii mai mari...cam asta ar fi cateva dintre repercursiunile ce le pot avea puiutii vostrii daca nu incercati sa procedati asa cum v-am spus sau macar puteti intreba un psiholog, pt ca mai nou gradinitele au psihologi care in momentul cand intra copiii in gradi ei sunt automat testati ca sa poata vedea educatoarea in ce stadiu se afla grupa si cum sa procedeze pt dezvoltare copiilor. Oricum sunt multe lucruri de spus despre copii si mai ales despre dezvoltarea lor. Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie si sper sa va pot ajuta.
Va pup
Mani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Bia
Nici eu nu prea am sustinatori in familie.
Tuturor carora le cer parerea imi spun ca e prea mult sa-l mai tin un an. Pana si educatoarea mi-a spus ca-i prea mare la 7 ani si jumatate.
Eu am ajuns la parerea asta avandu-ma pe mine propriul exemplu. Sunt nascuta in aceeasi luna si zi cu baiatul meu si, deci, pe vremea cand m-au dat ai mei la scoala aveam 6 ani si jumatate (pe vremea aceea se amana greu un copil cu scola, trebuia sa ai pile mari) si era ghiozdanul mai mare ca mine. M-am cam cinuit in primul an si de aceea nu as vrea sa-l chinui si pe Andrei. Ma gandesc ca-i iau un an din copilarie.
Dar oricum mai am un an sa ma gandesc si mai depinde si de cum va evolua el pana la anul in septembrie.

(5 ani si 6 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna, multumesc pentru raspuns, vezi tocmai asta este problema mea, eu nu prea vreau sa o mut dintr-o grupa in alta, vreau sa-i ofer un pic de stabilitate sa mearga cu ceilalti copii. Daca putem sa-i dam de 6 ani la scoala, de ce sunt atatea grupe, ca nu-mi iese socoteala? Cum sa procedez, mai bine o retrag, ca si asa este bolnava, ne mai chinui un an acasa si sarim drept la grupa care o vreau.
Vad ca parerile sunt impartite. Cred ca depinde de gradinita cate grupe isi face fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

CristinaT, eu l-am dus pe Alex la gradinita cand avea 3 ani si 8 luni. Fiind prima data cand mergea, directoarea ne-a spus: "la grupa mica". Dupa o luna a fost trecut la grupa mijlocie. Eu spun ca este normal la inceput sa fie la grupa mica, sa se acomodeze copilul, sa se invete cu un program si cu colectivitatea. Nu dispera ca va sta putin in grupa mica, aici pretentiile sunt mai mici si copilul se obisnuieste mai usor. Apoi o sa fie mutat si va ramane cu colegii lui, pana la sfarsit.
Parerea mea este sa-ti lasi fetita la gradinita, chiar daca se mai si imbolnaveste din cand in cand, face parte din maturizarea ei. Multa bafta.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

quote:
Originally posted by CristinaT

Daca putem sa-i dam de 6 ani la scoala, de ce sunt atatea grupe, ca nu-mi iese socoteala?

Socoteala asta nici mie nu mi-a iesit!
Din fericire pentru mine , la gradinita unde esta Alex se fac doar 3 ani: grupa mica, grupa mijlocie-mare si grupa mare-pregatitoare.
Chiar am fost la o sedinta cu parintii si directoarea gradinitei spune ca ea crede ca se va reveni la programul cu 3 ani de gradinita. Altfel ar trebui sa ia copii in grupa mica la 2 ani, dar sunt prea mici.

Oricum eu nu cred ca trebuie s-o retragi pe Oana. Incearca sa mai vorbesti cu directoarea, sa-i ceri parerea sau las-o in grupa mica o vreme si daca se descruca bine poti s-o muti apoi la grupa mijlocie.
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Buna
Si eu am proble de genul asta;Vladut(5 ani si doua luni) a fost anul trecut prima data la gradinita,in provincie,la grupa mijlocie.Anul asta l-am adus la Bucuresti si l-am inscris la gradinita;ma asteptam sa fie la grupa mare sau pregatitoare,dar directoarea l-a inscris la grupa mijlocie sau cum s-o fi numind caci aici sunt doar doua grupe;cea in care este el si grupa cu copii ce se pregatesc sa mearga la anul la scoala.
Problema mea este ca daca la anul ma hotarasc sa-l dau la scoala(va avea 6 ani si jumatate aproape) se poate duce fara grupa pregatitoare?
Caci si eu am probleme in familie referitor la votul anului in care sa mearga;eu sunt singura de fapt care voteaza ptr. 6 ani si doua luni;restul vor 7 ani si doua luni,dar nu ar fi prea mare????n-as vrea sa fie cel mai mare sau printre cei mai mari din clasa.
Voi ce spuneti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Buna
Si eu am proble de genul asta;Vladut(5 ani si doua luni) a fost anul trecut prima data la gradinita,in provincie,la grupa mijlocie.Anul asta l-am adus la Bucuresti si l-am inscris la gradinita;ma asteptam sa fie la grupa mare sau pregatitoare,dar directoarea l-a inscris la grupa mijlocie sau cum s-o fi numind caci aici sunt doar doua grupe;cea in care este el si grupa cu copii ce se pregatesc sa mearga la anul la scoala.
Problema mea este ca daca la anul ma hotarasc sa-l dau la scoala(va avea 6 ani si jumatate aproape) se poate duce fara grupa pregatitoare?
Caci si eu am probleme in familie referitor la votul anului in care sa mearga;eu sunt singura de fapt care voteaza ptr. 6 ani si doua luni;restul vor 7 ani si doua luni,dar nu ar fi prea mare????n-as vrea sa fie cel mai mare sau printre cei mai mari din clasa.
Voi ce spuneti ?

Mergi la inceput