Pulsatila?

Pulsatila? | Autor: aaalex

Link direct la acest mesaj

Stie cineva de tratament homeopat cu "pulsatila",pentru copii plingaciosi?Al meu baietel plinge la gradi in fiecare zi si o mamica mi-a zis sa ma interesez de acest tratament.El plinge numai cind ajungem acolo si atunci cind plec urla ce sa mai!
Educatoarea imi spunea de Peritol,dar totusi nu as vrea sa dau copilului daca nu e nevoie asa medicamente dupa capul meu.Ce parere aveti?

ghita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Tratament pentru copii plangaciosi?
Nu te intereseaza de ce plange?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

De ce Peritol? De ce nu Diazepam? Sau Rudotel.. sau ...scoci peste gura si camasa de fortza...

Copilul nu plange pt ca e bolnav si trebuie tratat de boala, ci din alt motiv. Stii de ce plange? Eu as paria ca plange din cauza educatoarelor care nu-l ajuta deloc sa se adapteze. O educatoare care recomanda medicamente pt ca plange copilul clar nu are ce cauta acolo.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=14" target="_blank">Clipe de viatza - gemei pupaciosi

Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

no, asa ceva n'am mai auzit.
cati ani are piticul ? de cat timp merge la gradi ?
si fii'mea a plans la inceput, dar doar daca o duceam eu. o perioada a dus'o sotul meu, si apoi totul a fost ok. marea majoritate a copiilor au momente cand plang la gradi...
daca merge de mult, si doar acum a inceput sa planga, incearca sa afli de ce.
am patit'o si noi, iar motivele m'au ingrozit: pedepse gen stat la colt intr'un picior cu mainile sus sau bagat in debara, lovit...
(normal ca am mutat'o instant la alta gradi, iar copilul s'a linistit imediat)

iar referitor la educatoarea care "prescrie" peritol... transmite'i ca ar fi cazul sa ia ea un xanax sau un extraveral, si sa'si caute alt job...

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

aaalex, te rog eu...nu fa asta... Vrei un copil dependent de medicamente??? E cat se poate de normal ca un copil care merge la gradinita si se desparte de parinti sa planga. E doar un copil...un mic sufletel, te rog mult sa nu ii dai medicamente, chiar si homeopate, pentru ca plange..nu vrei sa ai o leguma, un robotel, vrei un copil normal, nu??? Cat despre educatoarele alea... Chiar si medicamentele homeopate dau dependenta, mai bine te-ai interesa de ce plange decat sa incerci sa tratezi mecanic plansul...

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ia in considerare jumatatea buna a sfatului referitor la Pulsatilla : daca nu poti stabili de ce plange de fapt puiul si sa remediezi, mergi la un psiholog sau la un homeopat care sa te ajute sa iti dai seama care e problema.

Eu am administrat pulsatilla doar ca parte a unui tratament pentru raceala, dar se prea poate sa fie folosita si la altceva.

Oricum, fetele au dreptate: NIMIC fara sfatul medicului, mai ales cand vorbim de probleme care au legatura cu comportamentul.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Deci,el plinge cind il las acolo!Dar,atunci cind il trezesc dimineata,primul lucru spune ca nu vrea la gradinita si cind il intreb de ce,imi spune pur si simplu ca nu-i place.El si tipa cind nu ii dau voie sa faca ceva,sau il cert trage un racnet sau merge la mama mea si ii treage un picior.Am trecut prin multe cu el,adica:s-a nascut cu strabism(acum e operat si e ok),a vorbit abea la 3 ani si plus cele enumerate mai sus.Am crezut ca adunate ar avea ceva copilul!Mai ales ca si acum dimineata cind l-am dus si pligea,mamica ce mi-a recomandat Pulsatila,a spus:aaaaaaaa,el e baiatul cu probleme? ADICA? Si a raspuns:cel care plinge,trebuia sa se obisnuiasca pina acum,sa stiti ca el sufera! DAR,eu il vad un copil normal,doar poate foarte rasfatat si noi ai casei incercam sa-l dezobisnuim de rasfatul asta.

ghita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Fie-mea a vorbit abia pe la 3 ani, si plangea de mama focului cand o duceam la Babysitter, timp de 6 luni. Cand nu ii convine ceva, face si acum scene, plange sau nu mai vorbeste cu noi. cand era mai mica, ne mai ardea cate una....fie-mea e acum unul dintre copiii cei mai apreciati la gradinita pentru felul in care se comporta, pentru faptul ca e trilingva si pentru ca e un copil absolut grozav.
Copilul tau e normal si face ceea ce face orice copil la varsta lui.
Eu nu vad nimic deosebi la copilul tau. Va trebui, in primul rand, sa iti schimbi tu imaginea pe care o ai despre el: nu e singurul copil cu strabism, nu e singurul copil care plange cand se duce la gradinita, nu e singurul care face crize de nervi...ai nevoie de mai multa compasiune pt copilul tau si mai putin interes pt ceea ce iti spun altii. Asculta-ti inima si copilul.

Mergi la inceput

aaalex un copil etichetat la 3 ani 'copilul cu probleme' de la gradinita e un copil care nu are ce cauta in gradinita respectiva. Clar, problema e acolo si nu e puiul tau de vina. Daca nu s-a obisnuit pana acum (de cand merge la gradi? din septembrie?) inseamna ori ca nu e pregatit sa intre in colectivitate si sa se desparta de tine, ori ca la gradinita respectiva adultii din jurul lui nu stiu cum sa se poarte cu el, fac lucruri care il supara, il frustreaza. Fata mea in prima saptamna de mers la gradi a plans, a urmatoarele 3-4 s-a scapat pe ea (ii era frica sa faca la wc-ul de acolo) niciodata educatoarele sau ingrijitoarele nu mi-au spus ca ar fi 'fata cu probleme', ci mereu am discutat si am colaborat in asa fel incat sa o ajutam sa se adapteze, sa depaseasca anxietatile de inceput. Daca tie ti se pare ca ceva nu e ok, mergi la pediatru cu copilul, mergi la psiholog, dar nu lasa lumea sa il eticheteze si sa se poarte cu el asa cum lasi sa se inteleaga ca s-ar intampla. Pt ca al tau copil o sa se comporte exact asa cum e tratat, ca o problema.
Aveti rabdare cu el in curajati-l, ajutati-l, incercati sa-i descoperiti si sa-i indepartati fricile si frustrarile. Cu medicamente si 'dezvatz de rasfatz' nu cred ca rezolvati adevarata cauza a problemelor. Ai putea sa imi explici putin ce intelegi tu prin 'rasfatat'? Faptul ca a vorbit mai tarziu un pic si inca are (probabil) dificultati in explrimare nu crezi ca este o cauza pt plansul, crizele de nervi, frustrarile lui? Si ai mei tipa, plang, arunca lucruri sau incearca sa loveasca cand sunt nervosi si frustrati. Eu le spun de ce nu au voie (de 2, 3, 4, ...7 ori), incerc sa ii calmez, le prind mainile si le spun ca nu e bine sa loveasca, pt ca doare si nici eu nu ii lovesc, si cand crizele de plans si tipete sunt mai intense si vad ca nu se calmeaza singuri, ii iau in brate. II tin strans (strans in sensul ca ii tin lipiti de mine, nu ca ii strang sa-i doara) in brate si le soptesc la ureche. In 99% din cazuri in 30 de sec. maxim se lasa moi in bratele mele si se linistesc. Eu pe ai mei nu-i condamn ca fac asa si nici nu mi se pare ca e iesit din comun. Si eu (care am 30 de ani) cand sunt nervoasa si frustrata si mi se pare nedrept ce mi se intampla imi vine la fel sa trantesc, sa tip, sa ma isterizez. De cele mai multe ori reusesc sa ma stapanesc, dar am 30 de ani de exercitiu. Dar mai trantesc si eu usi, mai tip si eu, mai plang si eu (mi s-a intamplat si la serviciu de cateva ori sa plang de nervi). Dar nu m-am gandit ca ar fi cazul sa iau medicamente.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=14" target="_blank">Clipe de viatza - gemei pupaciosi

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aaalex spune:

Am ajuns cu el si la psihiatru,tot trimisa de la gradinita si au spus caci copilul nu are absolut nimic si ca e rasfatat.Oricum va multumesc mult ca ati fost alaturi de mine si pt sfaturi!

ghita

Mergi la inceput

Sper sa gasesti calea si metoda cea mai buna. Dar daca si psihologul a spus ca e un copil normal, trateaza-l ca pe un copil normal si nu te grabi sa-i dai medicamente.

P.S. Eu tot n-am inteles faza cu 'e prea rasfatzat', e o boala noua asta?

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput