alimentatia, la 4 luni...? alte idei...?
buna, mamicilor!
sunt absolut noua in acest forum, si m-am inregistrat la rugamintile sorei mele, care locuieste in japonia si este disperata pt ca nu stie ce are voie sa-i adauge in alimentatie baietelului ei de 4 luni... va imaginati ca, fiind intr-o tara unde rar auzi engleza, daramite romana, e greu sa afli niste informatii de la niste romance neaose, care stiu cum e bine sa-ti hranesti copilul...
numai atit as vrea sa va intreb, pentru sora mea: ce ii poate/daca ii poate adauga si altceva in alimentatie, la virsta aceasta (4 luni)? baietelul are 8 kilograme, am inteles ca are cu 1 kg mai mult decit alti bebelusi la virsta lui, si maninca la orice ora, e mare mincacios
sora mea i-a adaugat in alimentatie, recent, biscuiti cu mar, si piure de banane (mama i-a spus ca nu e bine sa ii dea banana la 4 luni). grisul este exclus, pt ca nu gaseste asa ceva in japonia... e cam izolata acolo...
aveti idee unde pot gasi ceva retete/idei, pentru bebelusi atit de mici? n-am gasit decit pentru bebelusi de la 6 luni in sus...
ma poate ajuta cineva? pleaaaase...
multzam mult, mult tuturor celor care imi vor raspunde...
Raspunsuri
EDDY spune:
Buna,Aida_o shi bun-venit in familie !Uite ca itzi raspunde kiar una dintre multele mamici romance care locuiesc in .Parerea mea este ca la 4 luni laptele este inca suficient,cu atit mai mult daca este alaptat la san.Eu am o fetitza de aproape 1 an dar noi am inceput diversificarea propriu-zisa la 6 luni.Pe la 5 luni am inceput sa-i dau cite putzin suc de morcov,apoi de mere shi ceai Baby-calm sau Baby-drink,ca sa evitam colicile shi problemele cu burtica.La 6 luni am incercat sa-i dau mar cu biscuitzi dar nu i-a placut,apoi am introdus legumele:intii morcov,apoi cartof shi am mers asha cu cite o leguma in plus adaugata cam la 2 saptamini-o luna.Sa nu se preocupe sora ta,de faptul ca puiutzul ei este peste graficele de creshtere japoneze.Naomi a mea,a fost shi este mai dezvoltata shi decit scrie in graficele de creshtere romaneshti dar fiecare copil este unic shi are propriul sau ritm de creshtere shi dezvoltare shi cel mai mult conteaza sa fie sanatos!
Nu shtiu daca te ajuta cu ceva raspunsul meu dar asta este tot ce tzi-am putut sugera eu.Oricum,sint sigura ca v-or veni shi alte mamici sa itzi spuna parerile lor!Sanatate shi la baietzel.
Apropos,daca nu sint prea indiscreta,unde locuieshte sora ta?Invit-o shi pe ea sa intre aici,pe site,ca va intilni multe persoane prietenoase shi cu experientza in ale copiilor!
Eddy & Antonia Naomi
Dana_ spune:
Si eu sunt de parere ca laptele e suficient la acesta varsta,insa fiecare cum vrea.Eu am inceput la 5 luni cu suculet de portocale,piersici.morcovi.Banana am inceput sa-i dau lui Andy de la 6 luni dar am inteles ca mai bine sa-i dau mai tarziu,pe la 10 luni.(ii dau foarte putina desi ii place la nebunie).
Ar fi mai bine ca sora ta sa evite sa-i dea biscuiti,aceea il ingrasa.Eu nu-i dau nici acum lui Andy.El are 8,500 de-abia la 7 luni si nu e slab deloc,ba chiar e bine pt varsta lui.
Dana
MLDiana spune:
Tiara (pe 16 face 4 luni).
5 ori/zi 200 ml lapte.
Dimineata suc 60ml,seara supa 60ml.
Si am incercat sa-i dau banana cu lingurita ,mai mult apa ca sa poata sa inghita mai usor.Citeva lingurite.Asta ca sa se obisnuiasca si cu lingurita nu numai cu biberonul.Programul asta si l-a facut singura ,asa ca e perfect.Se gaseste la drugstore mincare pentru bb de la 0 luni pina....Se mai poate ghida si dupa asta.Oricum la consultul de 4 luni banuiesc ca i-au spus asistentele cam ce se da pentru un bb de 4 luni.
Lidia ,Tiara si David D.
ungureaa spune:
Aici in Canada se recomanda sa se inceapa diversificarea cu cereale simple (orez, orz, ovaz), apoi cu legume si abea dupa-aceea cu fructe. Mult succes,
Adina si Gabriel
aida_o spune:
Multumesc, dragi mamici, pentru raspunsurile voastre. Deja am trimis un e-mail sorei mele, cu toate sugestiile pe care mi le-ati trimis.
EDDY,
sora mea locuieste in Tokyo (in Shibuya-ku). Din pacate, trebuie sa ingrijeasca 2 copii + ditamai casa, timpul liber fiindu-i insuficient pentru a ii mai si stimula dorinta de a invata "sa se dea pe internet". A nascut baietelul (al doilea) pe 31 mai 2003, dupa ce il nascuse pe primul in 1987. Are 41 de ani (a avut curajul sa nasca la virsta asta, si eu nu pot decit s-o admir), iar computerul nu a reprezentat ceva contemporan cu adolescenta ei. Nu se pricepe deloc sa-l foloseasca. In plus, mi se plingea ca are tastatura cu caractere japoneze, si ii e greu sa se orienteze pe ea, pentru a scrie ceva in romaneste.
Dana_, Tiara, ungureaa, EDDY,
va multumesc din nou, si sa va creasca puiutii mari-mari-mari si sanatosi.
Aida
EDDY spune:
Aida_o,sa-tzi traiasca nepotzeii shi FELICITARI surorii tale !Imi pare rau ca locuieshte atit de departe,dar aici,pe sint foarte multe mamici romance din Tokyo!Incearca,daca vrei,sa citeshti la Calatoriile sufletului subiectul despre fetele din Japonia shi poate vei reushi sa-i faci surorii tale legatura cu citeva din ele.Cred ca i-ar face placere shi ei shi fetelor de aici,caci toate ne dorim prieteni in zona in care locuim.
Sanatate shi numai bine !
Eddy & Antonia Naomi
korinna spune:
Aida..coincidenta si eu am nascut tot un baietzel ,tot pe 31 mai..numai ca eu am 31 ani!!!!
Eu deocamdata ii dau lapte praf(pt ca din diferite motive nu am mai putut sa-i dau san).
Dimineata ii mai dau cam 100 ml de suc de mar si morcov .
de luni vreau sa incerc si biscuit cu mar
sanatate la bb ..si surorii tale
KORINA mamica x 2
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457
aida_o spune:
Eddy,
Multumesc de pont, asa o sa fac
Corina,
Si tie iti multumesc pt ca imi impartasesti din experienta ta
Tuturor mamicilor de aici, multi