Tulburari de mers, ii "scapa" genunchii
De doua zile, copilului meu de aproape 5 ani ii fuge cate un genunchi in fata si nu mai umbla corect, parca si-ar pierde tonusul muscular. Tulburarile astea au survenit odata cand era nemancat, odata dupa o plimbare, si-a revenit dupa ce a stat putin jos, dar ne-a ingrijorat destul de tare. Are si o viroza de o saptamana, dar fara febra, iar starea generala e buna.
O fi oboseala? Ati patit asa ceva? La ce doctori ati fost?
Raspunsuri
AB spune:
Teodora voi nu sunteti in zona de risc, dar aici la oricre problema de articulatii, mers si/sau semne de distrofie musculara se recomanda un test de L:yme disease. E copil, o capusa putea lua de oriunde si in general formele de boala luate din timp se trateaza cu o doza zdravana de antibiotice.
Era un subiect pe la clinica cu borelioza sau Lyme. Iti spun fetele unde-l poti testa.
In rest poate fi oboseala, mergi si la un ortoped, dar fa un test de Lyme sa fii linistita.
Multa sanatate si pupa galuscutza
A.
Mariaa spune:
exact la asta m-am gandit si eu citind simptomele, apoi am dat cu scroll si am vazut mesajul lui AB!
un medic neurolog sau infectionist ar trebui sa poata depista boala.
evident ca poate fi si altceva, insa Lyme cam cu asta incepe.
in ce oras locuiesti Teodora?
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma INVINGE cancerul! ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
Mariaa spune:
multa sanatate.
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma INVINGE cancerul! ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor
Teodora D. spune:
Va multumesc mult de tot!
Pana la urma daca e Lyme ii dam de capat, eu ma tem de o distrofie musculara. :(
Poate ca totusi nu e ceva grav?
Mariaa spune:
Teodora, sigur ca poate fi ceva mult mai putin grav, si bine ar face sa fie asa
ce m-a facut sa intervin, ca n-o fac oriunde se scrie despre lesinuri, cazaturi sau amorteli...sunt urmatoarele:
-'viroza' fara febra
- pierdere tonus muscular
-'scapari' ale membrelor inferioare
cele de mai sus pot fi un indice foarte serios ca se petrece ceva de natura infectioasa la nivel de sistem nervos. aleg un dus rece decat o aspirina si porma 'aoleu'. atat am zis, le las pe fete mai departe. sunt in zona, cum ti-am zis, la nevoie (sa nu fie cazul).
_
Teodora D. spune:
Ultimele doua semne se potrivesc, in plus e f obosit, a adormit intr-un minut, ceea ce nu ii sta in obicei. Viroza are, pt ca am luat si noi, parintii, de la el.
AB spune:
Teodora uita-te si de pete... pot fi foarte mari si diluate. Nici nu apar intotdeauna.
Uite aici una, dar pot fi foarte diluate la culoare si foarte intinse a.i. nu-ti dai seama de ele.
Stii ca baietul meu a facut-o. E vindecat si ok.
Sabina spune:
eu nu ma pricep la sfaturi medicale, dar ii urez din toata inima sanatate piticului
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Teodora D. spune:
Va multumesc!
Am obtinut azi inca o opinie- copilul a crescut mult in ultima vreme si muschii nu sunt suficient de bine dezvoltati, asa ca pe fond de oboseala se poate intampla sa ii scape cate un genunchi. Asta ar explica si de ce isi revine dupa ce se odihneste putin.
Am sa ma interesez insa si de analizele pt Lyme!
Distrofie musculara nu e, azi noapte am vazut nu stiu cate filmulete de pe youtube cu cazuri de distrofie si el nu are manifestarile de acolo.