DIVERSIFICAREA (8)
Raspunsuri - Pagina 9
energy79 spune:
fiona67,am mai citit si eu de combinatai de avocado cu banana,in general place copiilor.o sa incerc si eu.
Oana,asa e,daca ar fi sa ascult in stanga si in dreapta,ar ramane copilul nemancat.daca ma gandesc bine,am ramane si noi nemancati..asa ca..
oricum eu pe timpul verii voi lua de la tara fructe si legume ,de-aia ma gandeam ca pana atunci sa iau bio.aici nu sunt piete cu tarani,asa ca nu am incotro.oricum sunt ff scumpe...am cumparat aseara:3 mere-3 euro,2 pere-3 euro,o caserola mica de morcovi-3 euro,3 banane f mici-3 euro....
nu stiu daca eu gasesc numai medici tampiti!!!!! sau aici toti sunt de-a dreptul TAMPITI!!ieri a venit un alt medic sa imi vada copilul care a facut 5 luni si eu nu am un pediatru stabil,asta e al cincilea pe care il incerc(ultimul orice il intrebam imi spunea sa fac cum cred eu,insa SA NU INCEP PT NIMIC IN LUME DIVERSIFICARE PANA NU INCHEIE 6 LUNI,un altul mai ca tipa la mine la telefon daca il sunam cu vreo nelamurire si nu sunt genul care sa sun pt nimicuri,bebe al meu vomitase pt prima data si pe nas si eu nu stiam ce sa ii fac,altul chiar el m-a trimis sa mai cer a doua parere la alt medic cand m-am dus nedumerita de ce nu mai mananca bebeul meu...etc)
cel de ieri imi spune SA INCEP NEAPARAT crema de fructe,care se face asa:jumatate de mar,para,portocala,banana,toate introduse la blender odata si daca ii place sa ii dau TOT piureul asta care iese din prima zi(mi se pare enorm de mult cantitativ chiar si pt mai tarziuy ca ea papa f putin).si daca nu ii place sa incep sa scot cate un fruct
eu am ezitat,i-am zis ca banana si portocala din prima,toate odata???el...nu are nimic,asa cresc toti copiii,da-i asa
am incercat azi cu mar,facut direct piure ca nu se descurca bine cu lichidele cu lingurita,si nu i-a placut.s-a acrit toata,facea fete fete,ca si cum i-ar fi provocat greata,ca si cum i-as fi dat lamaie desi era dulce si bun si dupa 2-3 incercari nu a mai deschis gura.
nu stiu ce sa fac maine,sa incerc tot cu mar,sa i-l dau copt sau sa incerc cu altceva??
va pup
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui energy79 cel de ieri imi spune SA INCEP NEAPARAT crema de fructe,care se face asa:jumatate de mar,para,portocala,banana,toate introduse la blender odata si daca ii place sa ii dau TOT piureul asta care iese din prima zi(mi se pare enorm de mult cantitativ chiar si pt mai tarziuy ca ea papa f putin).si daca nu ii place sa incep sa scot cate un fruct eu am ezitat,i-am zis ca banana si portocala din prima,toate odata???el...nu are nimic,asa cresc toti copiii,da-i asa mami de Eva Anastasia (25 nov 2008) http://i44.tinypic.com/21cdnia.jpg http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg |
Pai mai mama, mai...nici fi-mea la un an si 8 luni nu mananca o astfel de cantitate de fructe la o singura masa!!!!
Eu una iti spun cu mana pe inima si cu toata singuranta de pe lume...NU FACE ASA CEVA!
Stomacul bebelusului tau ce o sa zica?
In primul rand alimentele se introduc pe rand din mai multe considerente: sa vezi cum le tolereaza, daca face alergie la vreunul din ele, daca face diaree la vreunul, daca se constipa de la vreunul etc, etc.
In al doilea rand burtica si sistemul digestiv al unui bebelus care pana acum a mancat doar lapte NU poate suporta asa ceva...ar insemna sa-i faci rau cu bunastiinta!
Nu are nimic daca a reufuzat marul...incerci si maiine...nu ceda...dureaza..se va obisnui.
Schema mea de diversificare plus alte sfaturi gasesti pe blogul meu...sper sa te ajute in vreun fel
Numai bine
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
zeynat spune:
Energy, incearca alt fruct in afara de mar, poate nu-i place marul, fetitei mele nu ii plac merele deloc, in schimb mananca destul de bine aproape orice alt fruct. Eu am inceput sa-i dau pe la 6 luni (deoarece era alaptata exclusiv) pere (ca noi aveam probleme si cu constipatia) sau piersici/ nectarine. Le faceam asa: curatam para de coaja, o radeam pe razatoarea aceea de mar si adaugam o lingurita- doua de cereale de la Milupa Bio fulgi de orez (cutiile acelea albastre). Am preferat sa-i dau fructele cu aceste cereale in loc de biscuiti, ca-s mai neutre la gust, nu sunt dulci si pastreaza si gustul fructului.
EvaF spune:
citat din mesajul lui oanamada http://oanamada.wordpress.com/ |
Felicitari. Asteptam toate updatari saptamanale.
************************************************************************************
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Welcome, my son!!!
energy79 spune:
fetelor va multumesc tuturor pt sfaturi!
Oana,am aruncat si eu un ochi pe blogul tau si l-am si salvat la favorite.felicitari!
am incercat azi cu para...mai rau decat cu marul a fost.apoi am amestecat-o cu cerealele de ii plac.nici vorba sa ii placa..
offf,mai incerc.
in nici un caz nu ascult medicul.
o sa incerc cu fructele unul unul,crude sau coapte.ea cam are diaree in ultimul timp,cred ca ar fi o idee buna sa ii coc mar.
poate o avea niste zile mai proaste avand in vedere ca luni i-am facut si vaccinul ca oricum nimic nu vrea,nici lapte nici macar cerealele care ii placeau mult nu le mai mananca bine..abia daca ia cateva lingurite!!
pana acum nu a mancat decat 50ml de lapte de azi noapte de la 24.00.
oanamada spune:
citat din mesajul lui energy79 fetelor va multumesc tuturor pt sfaturi! Oana,am aruncat si eu un ochi pe blogul tau si l-am si salvat la favorite.felicitari! am incercat azi cu para...mai rau decat cu marul a fost.apoi am amestecat-o cu cerealele de ii plac.nici vorba sa ii placa.. offf,mai incerc. in nici un caz nu ascult medicul. o sa incerc cu fructele unul unul,crude sau coapte.ea cam are diaree in ultimul timp,cred ca ar fi o idee buna sa ii coc mar. poate o avea niste zile mai proaste avand in vedere ca luni i-am facut si vaccinul ca oricum nimic nu vrea,nici lapte nici macar cerealele care ii placeau mult nu le mai mananca bine..abia daca ia cateva lingurite!! pana acum nu a mancat decat 50ml de lapte de azi noapte de la 24.00. mami de Eva Anastasia (25 nov 2008) http://i44.tinypic.com/21cdnia.jpg http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg |
Pai de ce n-ai zis ca i-ai facut vaccinul??? Imediat dupa vaccin 4-5 zile nu se introduc alimente noi in procesul de diversificare. Mie una asa mi-a spus pediatrul...pentru ca deja organismul este bulversat, vaccinul poate da si stari proaste si ei pot refuza mancarea.
Daca zici ca are scaune moi, da, incearca cu mar copt (nu para, nu piersica!)sau cu morcov.
Pupici
PS: Multumesc, fetelor...update-urile sunt zilnice!
Oana siCati mica (1 an si 8 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
energy79 spune:
off,draga mea,pai de unde sa stiu??ca TAMPITUL(repet) de medic nu mi-a zis,desi chiar el a facut vaccinul.
deci sa mai astept 2-3 zile pana sa incerc cu morcov sau mar copt??
orice as face il fac direct piure ca nu poate bea deloc lichide cu lingurita in schimb daca vrea piureul il papa destul de bine.
oana,am zis eu ca nu mai am nevoie de pediatru!
merci mult!
marinush spune:
oana, felicitari pt blog...
nu i-am dat linte, intre timp mi-amintisem ca e ruda cu fasolea...asa ca am amanat...
am citit pe blogul tau, si as vrea sa te intreb, cum faci vegeta in casa??
fiona67 spune:
Energy poate ca ar fi bine daca ti-ai cumpara niste carti despre diversificare. Eu m-am ghidat dupa Ghidul Larousse si doua carti despre diversificare scrise de nutritionisti - americani si englezi.
In plus, mai sunt si site-uri de specialitate, care-ti prezinta alimentele, varsta la care pot fi introduse si retete.
Eu i-am facut baietelului meu propria schema de diversificare, in functie de organismul lui.
gologanii spune:
Informatii pretioase dar si certuri inutile,nu va mai suparati dar nici nu incercati sa impuneti pareri personale, diversificarea se recomanda totusi de la 6 luni!
Hai sa nu ne mai certam, ca ne simt copiii,
MESAJ DE LA MODERATOR
Am pastrat acest ultim mesaj pentru ca sustine foarte bine idea de a continua mesajele on-topic la acest subiect.
Orice mesaj care nu este legat de diversificare va fi sters automat, conform regulamentului DC
Daca se doreste continuarea polemicii o puteti face la topicul nou creat care a ajuns acolo unde ii e locul (respectiv ZZ)
Multumesc pentru intelegere!