DIVERSIFICAREA (8)
Raspunsuri - Pagina 5
Musette79 spune:
OANA, m-ai nimerit la fix cu raspunsul tau dat Ancai, si Raluca are 8 luni jumate si voiam sa stiu daca sa-i dau paste. Stiu de cele din porumb, si noi suntem mari consumatori de paste.
O sa mai notez din retele tale ca nici eu nu stiu ce sa-i mai dau. Paste cu ce se poate da? Cu sos de rosii pus de mama? Cu iaurt si branza calcica?
Pt Anca, si eu gatesc pe steamer din ala, dar zeama aia care ramane n-are nici un gust, asa ca eu folosesc iaurt pt fluidizare, am avut mare succes. Incearca si tu, poate poate
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
anca81 spune:
Musette, am incercat cu iaurt, la inceput a functionat, acum nu mai merge. Paste eu i-as gati un fel de bolognese adaptat pentru ea, cu piept de pui aburit la steamer si rosii proaspete. Cred ca pun si putin busuioc . Dar si sosul de rosii facut in casa cred ca e bun. Azi inca mai am o portie de legume, nu gatesc in fiecare zi ci cam o data la 3-4 zile, tin mancarea in cutiute la congelator.
Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette79 OANA, m-ai nimerit la fix cu raspunsul tau dat Ancai, si Raluca are 8 luni jumate si voiam sa stiu daca sa-i dau paste. Stiu de cele din porumb, si noi suntem mari consumatori de paste. O sa mai notez din retele tale ca nici eu nu stiu ce sa-i mai dau. Paste cu ce se poate da? Cu sos de rosii pus de mama? Cu iaurt si branza calcica? Pt Anca, si eu gatesc pe steamer din ala, dar zeama aia care ramane n-are nici un gust, asa ca eu folosesc iaurt pt fluidizare, am avut mare succes. Incearca si tu, poate poate www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru |
Buna
Eu pastele i le-am facut intotdeauna profitand de faptul ca-i plac atat de mult...cu foarte multe alte ingrediente amestecate in ele!
I-am facut paste cu legume (dovlecel, morcovel, brocolli etc), cu carnita de pui tocata amestecata cu rosie proaspata bagata la robot si facuta pasta), smantana..cu irce combinatie. Cand a mai crescut am inceput sa-i fac si gen budinca....legata cu ou si cu cascaval ras sau cu branzica! Chiar ai avantajul ca le poti combina cuy orice...
Cat despre pasta de rosii facuta de mama ta...eu zic sa mai astepti...in mod evident a bagat in ea ceva mai multa sare sau poate chiar vegeta...daca ai rosii proaspete dureaza cateva minuet sa le bagi tu la robot...eu pasta de rosii i-am dat de abia de la un an si trei luni...din comert...de la Olympia.
Pupici la fete!
Paste Fericit si lumina in suflete!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Musette79 spune:
Salutare!
Multam fain de raspunsuri! I-am dat paste cu morcovi+telina+pastarnac+ pui + muuult iaurt facute la robot. I-or placut.
Tare ma bucur ca am putut introduce pastele ca le pot combina cu orice si mai skimbam meniul, nu tot cartof. La sucul de rosii aveti dreptate, mai sigur cu 2 rosii la blender + pui, busuioc... I-as mai da paste cu iaurt si branzica calcica.
Tot face nazuri, nu vrea sa manance in scaunul ei, in brate in skimb mananca dar nu as vrea s-o invat asa. Imi imprastie mancarea pe jos, pe mine, daca n-o las sa framante mancarea nu deschide deloc gura Sotu ma intreaba cand vede bavetica in ce hal e "da de ce n-o speli?"...ca e cooperativa munca in zadar, la urmatoarea masa e exact la fel. Da perseveram!!
Oana, mie mi-ai facut pofta cu dovlecii aia umpluti la cuptor Banuiesc ca pot pune marar si din astea.
www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Musette79 Salutare! Multam fain de raspunsuri! I-am dat paste cu morcovi+telina+pastarnac+ pui + muuult iaurt facute la robot. I-or placut. Tare ma bucur ca am putut introduce pastele ca le pot combina cu orice si mai skimbam meniul, nu tot cartof. La sucul de rosii aveti dreptate, mai sigur cu 2 rosii la blender + pui, busuioc... I-as mai da paste cu iaurt si branzica calcica. Tot face nazuri, nu vrea sa manance in scaunul ei, in brate in skimb mananca dar nu as vrea s-o invat asa. Imi imprastie mancarea pe jos, pe mine, daca n-o las sa framante mancarea nu deschide deloc gura Sotu ma intreaba cand vede bavetica in ce hal e "da de ce n-o speli?"...ca e cooperativa munca in zadar, la urmatoarea masa e exact la fel. Da perseveram!! Oana, mie mi-ai facut pofta cu dovlecii aia umpluti la cuptor Banuiesc ca pot pune marar si din astea. www.flickr.com/photos/29781476@N03/?saved=1" target="_blank">Botzoflete al nostru |
Iubita...poti sa pui in ei tot ce-ti trece prin cap...ideea e ca e alt gust cu ei facuti asa decat fierti...si umplutura ia savoarea lor...
Daca ti-am facut pofta cu aia....mai bine nu-ti arat ce am gatit eu pentru Paste pentru noi de data asta!
Duminica mergem la mama la masa, luni la soacra-mea si pentru prima data ...am zis sa nu ma duc cu mana goala...pana sa o am pe Catinca intram in bucatarie sa-mi fac o cafea si sa mananc un sandvis...de gatit ...nietttt!
Ps: Gateala mea de Paste este o terina cu pui si praz ci ciuperci -arata bestial....si o reteta a faimosului bucatar Jamie Oliver (a carui carte am primit-o cadou de la sotu' de Sf Ion- ca altfel nu ma induram sa dau banii -ca e scumpa rau!)...pe asta am pozat-o in divers etape ale realizarii ca este chiar spectaculoasa!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
Danicris spune:
Buna dimineata.
Intru pe fuga sa va urez Paste fericit, sarbatori cu bucurie alaturi de cei dragi si sa va trimit cate o imbratisare ... virtuala.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
puisorul spune:
Adevarat a inviat!
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
BraveGirl spune:
Hristos a inviat!
Desi am zis ca incepem la 6 luni diversificarea, o sa incepem ceva mai devreme, adica dupa 5 luni jumate. Bebelina mea se pare ca e pregatita. Eu nu prea sunt .
Am tot citit pe aici, dar tot am emotii.
Maine mergem la medic sa vedem ce sfaturi ne da. Eu vreau sa incep cu legumele, respectiv cu pireu, pt ca nu vad rostul supei chioare. De fapt voi incepe cu pireu cu consistenta mai mult de supa-crema. Dilema mea e ce legume? As vrea sa-i dau numai legume de la noi, nu de import. Dar acum nu prea se gasesc la noi legume autohtone.
Eu am planuri marete, de genul sa-i dau numai hrana provenita de la tara pana pe la 1 an, exceptand, evident ce nu se poate sa fie de la noi (banana, portocale, etc).
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
puisorul spune:
Corina, eu am inceput cu morcovul. Inca dintr-astia gasesti de-ai nostri. Adica la noi pe piata sunt morcovi si patrunjei romanesti. Stiu ca si dovlecelul este foarte bine acceptat pentru ca este dulceag dar din pacate nu gasesti romanesti. Dupa ceva vreme poti pune si cate o feliuta de ceapa in apa in care fierbi legumele.
Eu am reusit pana acum sa ii dau fetitei doar legume de la tara si carne de gaini si curcani de la socrul meu. Rar de tot cumpar de la market legume pt Stefi. Bulion folosesc cel facut de mama mea, paste doar integrale, biscuiti facuti in casa. Daca ai posibilitatea sa cumperi alimente de la tara fa-o linistita pt ca sunt clar mai bune decat cele din market.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele