Scap de una,dau de alta
Dupa ce am rasuflat ushurata ca in sfirshit doarme shi Naomi toata noaptea fara sa scinceasca,m-a pocnit alta belea acuma:nu mai doarme ziua!!!Shi poate nu m-ar deranja asta,daca ash vedea ca nu-i este somn shi se joaca frumos cu jucarelele ei dar este exact invers!Pica din picioare de somn,se freaca la oki pina se inrosheshte,se miriie shi cind o iau in bratze sa o legan putzin,Doamne,ce urlete incep...de parca ash avea ace in loc de miini.Shi se zbate,se arcuieshte de spate shi zvicneshte rau din picioare,ma pocneshte shi urla in continuu pina renuntz shi o pun jos.Pina acum o saptamina nu am avut problema asta!Totul a-nceput fara vreun motiv!Inainte,dupa masa de prinz o luam in bratze shi o leganam maxim 10 minute,o mingiiam pe cap,ii cintam shi adormea foarte bine.Ce ma fac,dragii mei?Ca nu pot sa conduc zilnic 100 de km ca sa doarma Naomi shi vremea s-a racit,mai shi ploua torentzial asha ca nu pot nici cu caruciorul sa o scot la plimbare!Shi nu mi se pare normal shi sanatos sa stea treaza 12-14 ore fara macar o ora de somn!Astazi,mi-a adormit in bratze,la baitza,in timp ce o spalam pe cap shi sa auzitzi urlete cind am ashezat-o in funduletz ca sa o scot din cada!
Avetzi vreun sfat shi de data asta?Va rog mult,ajutatzi-ne!
Eddy & Antonia Naomi
Raspunsuri
mamamariana spune:
Si eu am patit in seara asta la fel... era chioara de somn si nu am reusit sa o adorm decat dupa 2 ore. Cred ca s-a speriat de ceva, ca se linistea doar daca o luam in brate si ma prindea de gat si ma strangea atat de tare... Mi s-a facut mila de ea si m-am mai jucat putin cu ea, am dragalit-o putin, i-am dat putina apa si pana la urma a adormit. Vreau sa vad ce se mai intampla in continuare. Te inteleg perfect acu ca am patit-o si eu. Cred ca trebuie sa mai simtim si noi ca avem copii, nu???
Somnic dulce,
Mamamariana
iris spune:
uneori atunci cind sint obositi prea tare copiii astia fac mai mare scandal decit cind ii duci la nani si mai stau ei sa mai lalaie in patut; incearca sa faci un ritual de nani la prinz, noi aveam suculet, citi carticica si gata sus in pat - totul iniante de a o vedea ca pica de somn insa; daca poti nu o mai tine in brate prea mult, las-o sa stea pe canapea de ex, cind cititi -va fi cred din ce in ce mai greu sa renuntat la parte 'grea" din ritual; la plodutele mele am observat ca isi schimba brusc programul si nu treptat - pe masura ce au crescut (adica nevoia de somn) ; dar la orice schimbare de ora de somn, merge totul mai bine dca nu atingem limita maxima de oboseala; sper ca nu am fost prea savanta; oricum, ai rabdare, si renunta la tinutul in brate...(na, si eu)
MLDiana spune:
Cum a zis si Iris, copiii cind sunt prea obositi nu te mai intelegi cu ei.Nu astepta pina ii se face somn de pica.O metoda care a mers la mine cu DAvid .Era si este sa dorm cu el in pat pina adoarme .Bineintels ca uneori pina adormea el ma lua si pe mine somnul dar este singura solutie care merge la el.
Si metoda cu baita e buna.Putina apa fierbinte si sper sa rezolvi problema.DAr e mai bine sa nu o lasi sa oboseasca prea tare.
Lidia ,Tiara si David D.
EDDY spune:
Cre'ca nu m-am facut intzeleasa!Hai sa va zic cum sta treaba:de cind am inceput diversificarea alimentatziei(la 6 luni),Naomi a mea shi-a facut un program al ei,program care a mai suferit modificari facute tot de ea shi acceptate de mine.Ei,mereu dupa masa de prinz,o aduc sus,skimbam pampershi,apoi eu ma fac comoda pe o mini-sofa,imi ashez picioarele in forma de scaunel in care o ashez pe don'shoara Naomi shi in timp ce eu ma uit la tv,ii cint shi o mingii pe cap mai mult balaganindu-ma cit imi permite pozitzia,decit leganind-o.Asha adormea pina saptamina trecuta;de atunci insa,cum o ashez in "scaunel" incepe sa urle de parca vreau sa o kinui.Vazind ca totushi ii este somn,am zis ca n-o fi foc daca o iau putzin in bratze,ma ridic in picioare shi o plimb putzin leganat prin camera dar,iarashi urlete!De obicei nu o tzin in bratze shi nu o legan,caci de mica nu a cerut asta asha ca am zis de ce sa o-nvatz in bratze daca ea nu simte nevoia?Da,o iau in bratze atunci cind ne dragalim sau ne jucam,cind plecam la balaceala sau atunci cind intr-adevar trebuie sa fac asta dar altfel NU !Shi cred ca nu m-am exprimat corect nici cu somnul:ea se trezeshte mereu la 8.00-8.15,la 8.30 bea lapticul shi pina la 12.30 cind papa de prinz,are program de joaca liber-ales.Nu cred ca este atit de rupta de oboseala incit sa nu adoarma,caci are acelashi program de multa vreme shi cred ca asta-i ritmul ei.Simte ca este ora de nani ca de obicei shi ca de neobicei NU mai doarme!Am pus-o de citeva ori in mashina shi am plecat fara tzinta la drum shi mereu dupa 10 minute de condus,adoarme pentru fix 2 ore.Shi afara,in carucior la fel:dupa scurt timp de plimbare,ea adoarme shi io ramin sa imping la carutz inca 2 ore,caci daca ma opresc,se trezeshte rapid.Deci,ii este somn dar DE CE nu mai doarme?Asta-i kestiunea care ma framinta!Ceva s-a skimbat shi nu shtiu ce shi de ce!Acuma v-am lamurit?Oricum va multzumesc pentru ca sintetzi ca de obicei gata sa ma ajutatzi da' daca imi elucidatzi shi enigma asta...va fac cinste cu o lada de !Pina atunci dulci la mamici shi bebelici cumintzi !
Eddy & Antonia Naomi