Ginger ptr raceala la copii...
Kevin are din nou nasul infundat, un pic de rosu in gat.
Nu a facut febra, este vioi, mananca bine, insa e frustrant sa iti vezi copilul cum se chinuie sa respire,cum tuseste in ciuda tratamentului medicamentos.
Medicul mi-a spus ca e o simpla raceala, putin rosu in gat, dar plamanii sunt curati, sa stept ca trece.
In fine, as vrea sa intreb, daca stiti, ati auzit...ii pot da copilului ginger?
de fapt ceai din ginger, cu miere si putina scortisoara?
Am cautat mai bine de o ora, nu am gasit pe nicaieri ca gingerul(ghimbir) sa aiba contraindicatii, dar totusi...m-as increde in parerea unui medic, poate intra cineva pe aici si imi raspunde.
Ptr noi, fac des ceai din ginger, este mana cereasca ptr problemele respiratorii, mai ales ptr bronsite, astm, raguseli.
Edit sa adaug cateva informatii, uitati aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ginger_root
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Raspunsuri
Amina_Marina spune:
Da, poti sa-i dai, dar incearca fara scortisoara la incpeut, si-n caz ca nu bea o introduci.
Sanatate multa.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amina_Marina Da, poti sa-i dai, dar incearca fara scortisoara la incpeut, si-n caz ca nu bea o introduci. Sanatate multa. ............................................. Doi Trandafiri Albi, in Rasaritul Primaverii. ........................... "The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me." Arigatooooooo, multumesc mult! I-am dat deja o lingurita de ceai (dar avea si putin turmeric) fara scortisoara, a strambat din nas, si a fugit in celalalt colt de casa... maine ii voi pune in supa crema, imediat ce o opresc, ii pun doua feliute de ginger, si o las cu capacul pus ptr inca 30 minute. Asa banui ca nu simte gustul, si va bea supa fara probleme. Sanatate si voua |
Allan Kardec
Monica-Elena spune:
eu ii dau lui Mihnea tinctura de ghimbir cand are rau de masina deci nu vad de ce nu ai putea sa ii dai ceai.
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monica-Elena eu ii dau lui Mihnea tinctura de ghimbir cand are rau de masina deci nu vad de ce nu ai putea sa ii dai ceai. Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel Esentele tari se tin in sticlute mici. |
Si functioneaza?
ca la mine nu merge ...
in schimb merge de minune cand ma doare gatul de ex, sau sunt racita, tusesc, ma pune pe picioare in cateva ore.
Azi i-am pus in supa, sper sa isi revina repede...
Allan Kardec
philip spune:
e ok, atat timp cat il accepta. philip ne spune ca nu-l poate bea ca-i spicy. si adevaru-i ca e.
philip
31weeksbabyboy
mommyandreea
pity77 spune:
Hai ca e iute la gust pt un copil mic. Nu stiu cum poate accepta un asemenea gust, desi... cei mici sunt masochisti! Mai cunoastem si alte produse cu gust execrabil...
nikole spune:
Depinde cum il faci...cata radacina pui.
eu pun 500 ml de apa la fiert, dupa ce apa da in cateva clocote, opresc, si pun 2 cm de radacina taiata feliute, cteodata mai putin.
Las acoperit o ora, daca timpul imi permite.
Adaug miere, putin turmeric, lamaie...nu e absolut deloc iute.E ...delicios.Cateodata adaug scortisoara, si atunci, da e u pic mai...piscaret la limba.
Daca fierb radacina, iese spicy, de nu-l poti inghiti, chiar si de pui f putin ginger, dar eu stiu ca indicat e sa NU fierbi radacina, ci sa o infuzezi.
Personal,prefer sa-i dau copilului ceva natural, decat sticlute cu siropuri(au fost perioade cand i s-a schimbat tratamentul de 3 ori, ca nu-i mai trecea o banala raceala) la nesafrsit.
Dar asta e alta poveste, multumesc ptr raspunsuri, am aflat ce m-a interesat.
Allan Kardec
denizel spune:
Nikole, imi spui, te rog, pentru ce pui turmeric in ceai?
Eu l-am cumparat pentru un fel de mancare pe care nu l-am mai gatit pana la urma , apoi am aflat ca se pune in maioneza vegetala pentru culoare, dar altceva nu mai stiu despre el.
Pentru raceala noi mai luam ghimbir ras cu miere. Il punem in ceaiul fierbite, dar este iute bautura rezultata.
O sa incerc si cu 2 cm radacina-feliute la 500 ml apa.
Edit
am cautat pe net despre turmeric. Pare grozav :).
Nikole, cat turmeric se pune la 500 ml apa?
nikole spune:
Denizel, eu stiu ca turmericul(pudra) se pune exact la sfarsit, dupa ce s-a infuzat radacina.
eu imi presor in cana, pun din ochi, nu as putea sa-ti spun cat...o...urma de praf de turmeric.La fel si sucul de lamaie, eu il adaug exact la urma, sau scortisoara...
turmericul eu il mai adaug in salata de oua, imi place gustul final, putin spicy, si parca accentueaza gustul celorlalte ingrediente,in sosul pentru peste
Sau in orez basmati, cu diverse alte adaosuri...
De ce folosesc turmeric?
Imi place la nebunie gustul, ulterior am aflat si de calitatile lui, iar combinatia ginger-turmeric(f eficienta in raceli) o stiu de la un prieten, maseur ,de aici din Tokyo.
Prima oara cand mi-am facut eu ceai de giger, acum vreo 2 ani, am pus o lingura rasa de ginger cu o lingurita de lamaie in 250 ml apa fierbinte, am acoperit, am lasat 10 minute, si am incercat sa beau.
Mi-au dat lacrimile instantaneu,era suuuuuper iuuuute.
Sotul de ex. il bea mai concentrat, rece, cu menta, lamaie si miere din belsug...depinde de gustruri la urma urmei.
Isi face cate 2 litri, si il tine la frigider,bea dupa mese mai ales, e si f bun in digestii.
Edit in mare fuga sa adaug acest site, extrem de util si complex:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=78
Allan Kardec