10 ani- nu mananca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

cu legumele si fructele: dupa ora 18 nu gaseste de mancare decat salata de legume si fructe...vrea sa manance bine nu vrea...apa. Daca are de ales intre sunca pe paine si salata de ton sau salata de telina prima va avea mai mereu intaietate. Copila nu e exagerat de slaba...Ozi are colega de 146cm si 29kg care arata foarte agreabil, face dans sportiv. Singura problema pe care o are copila ta este ca mananca un pic dezechilibrat. Cu ajutor din partea ta se rezolva si poti sta linistita.
Ozi a mea la aproape 10 ani are 144cm si 42kg...e in extrema cealalta. Departe de a fi o grasuta e destul de impanata. face inot de performanta, zilnic 90min deci nu se pune pb ca nu face sport...masa musculara are dar are si pizza pe burtica si un pic pe solduri. Mananca foarte echilibrat dar atunci cand mai sare prin dulciuri imediat acumuleaza. Dr pediatru a zis ca in ziua in care merge la bazin poate manca 1400kcal iar in weekend daca nu face sport sustinut doar 1200kcal. In felul asta nu slabeste dar se mentine si asteptam sa creasca in inaltime.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Are exact 9 ani si 6 luni si , am spus, 1,34m. Toate analizele , inclusiv copro sunt bune. Problema nu e neaparat ca e foarte slaba, ci ca nu mananca cum si ce trebuie. De aici, imunitatea scazuta, oboseala, rezistenta mica la efort. Daca ar fi slaba desi ar manca de toate, nu m-as stresa deloc. Clar, nu o vreau grasa, dar cred ca macar 30 kg ar trebui sa aiba(este in afara graficului de crestere).Multe dintre alimente nici macar nu le-a gustat vreodata, dintr-un soi de...incapatanare, cred, nu a gustat in viata ei rosii, castraveti, salata, ardei gras, nu a mancat salata boeuf, salata de vinete niciodata. Cand spun ca nu a gustat, NU A GUSTAT, adica nu ca nu-i plac, dar nu vrea sa puna gura, zice din start ca ei nu-i place...Nici macar dulciuri facute in casa nu mananca, gen placinta, clatite...ceva...Nu face inca sport, dar ni s-a recomandat samearga la inot, asteptam sa se mai incalzeasca un pic. Am incercat si varianta foamea...mananci asta sau nimic: ok, nimic e ok! Nici cand zice ca ii e foame, nu ia mai mult de cateva lingurite/furculite.

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Lalilu, nu cred ca e o nenorocire ca n-a gustat din salata boeuf. Mai rau cu partea cu legume si fructe si cu lista foarte scurta de mancaruri (nu toate foarte sanatoase) de care se atinge.

Cu riscul de a parea plecata de-acasa, ar trebui sa scoateti de pe lista anorexia aia cu 'semnul intrebarii'. Stai de vorba cu ea, intreaba mai multi pediatri, intreaba un psiholog, citeste cat mai mult despre problema asta. Studiaza-i prietenele, intra pe paginile de internet pe care le-a vizitat.
Insist pentru ca stiu ce boala grea e. Una din prietenele mele foarte bune e anorexica si ne luptam cu boala asta de foarte mult timp.


You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

lalilu, eu o conving foarte usor sa guste promitandu-i ceva care ii place (de obicei ascunsea , de atatea ori ma ascund cate guri poate sa guste).
Cand servim la masa a 2-a oara mananca singura in functie de cat de mult i-a placut sau nu se atinge. Cel mai mare succes l-am avut cu fructele de mare, care acum ii plac foarte mult.

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Cand ti-am citit intrebarea, am crezut ca era pusa de mine...Si fiica mea , are 11 ani (curand) si are tot 25 de kilograme.Problema mincarii si a greutatii mici am avut-o cu ea de cand era mica.A fost un copil sclifosit si pretentios la mincare. De 3 ani face sport de performanta (dans sportiv), in ideea ca va minca mai bine sau va mai pune ceva pe ea. Dar degeaba. Asa ca m-am obisnuit cu ideea, si ma bucur ca este un copil sanatos si destept.Asa ca nu te speria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

MICKYN, iti trimit PM

lalilu, cum mai sunteti?

am fetita de 9 ani!

si :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga Laliu, sunt mama unei fetite de 10 ani inainte de toate , ce inteleg eu din primul mesaj care intr-adevar trebuie luat in calcul e ca de 2 ani fetita ta nu a mai luat nimic in greutate. Daca in anii din urma manca la fel si totusi a luat in greutate, intrebarea e, acum mancand la fel de ce nu a mai luat in greutate?
Cred ca medicul pediatru sau de familie ar trebui sa va recomande o vizita la medicul specialist endocrinolog. Mai mult decat atat incepe perioada de pre-pubertate si ati putea discuta multe inainte de a incepe administrarea unor vitamine sau eu stiu suplimente alimentare. Hormonul cresterii este secretat in somn, cum doarme fetita ta?
Sanatate multa va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Lalilu,
O regasesc perfect in descrierea ta pe fiica-mea(tot 10 ani)!
Dar ea e si mai slaba:la 1,35 are 22 kg.
Am inebunit-o si eu cu tot felul de vitamine dar degeaba.
Laptele acela praf(Nutren Optim) se gaseste la farmacie?
Toata lumea imi spune ca seamana cu mine ca si eu sunt slaba.Dar eu cel putin mai mananc fructe,legume, ei nu-i place altceva decat carnea si dulciurile.Si cred ca face caderi de glicemie pentru ca mananca f. putin , o doare capul, de vreo 2 ori am ajuns la spital pe perfuzii,deci la noi ideea s-o las sa flamanzeasca ca se da pe brazda...nu merge!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Lalilu, omega este celebra (si sanatoasa) untura de peste; in functie de concentratie poate fi recomandata pentru diferite afectiuni; eu ii dau copilului (este singrua vitamina pe care-o ia) de multi ani (cu pauze intre doze) cea pentru ADH (deficit de atentie) si sunt multumita;


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Acum este mai bine...mananca parca un pic mai bine(dar tot asa aiurea si dezechilibrat), pt ca i-a trecut viroza. Ah, iar sambata si duminica cum credeti ca a mancat mai bine? I-am BAGAT IN GURA. Sa nu radeti ca mor....Am inceput sa-i dau Omega 3 si laptele ala, Nutren Optim. Intreba cineva ...da, se gaseste in farmacii, in unele, eu l-am luat de la Sensiblu Dristor si costa 56 ron cutia. Ii dau pe post de lapte normal, dimineata si seara cam cate 150 ml, ca mai mult cica "nu intra".
Foamea nici la noi nu functioneaza. Deloc.

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput