pasaport pt copii nascuti in UE
Va rog sa-mi spuneti si mie, cat dureaza sa faci un pasaport in Romanaia , daca ati nascut in strainatate, si ce acte de calatorie iti trebuie, sau care este procedura.Multumesc mult
Raspunsuri
Marox spune:
Buna,
Nu stiu care mai e situatia acuma, dar acum 3 ani cind mi-am refacut pasaportul nu au acceptat sa mi-l faca in România. O trimisesem pe mama sa se intereseze, evident ca mi-ar fi convenit fiind mult mai ieftin. Poate n-a picat ea pe persoana cea mai indicata pt ca apoi am aflat ca o prietena din Italia a putut sa-si faca pasaportul in Bucuresti.
Eu am nascut in iunie in Franta si ma gindesc sa iau copilul pe pasaportul meu. Deocamdata nu avem in plan un voiaj in România, de aceea nu m-am agitat sa fac demersurile necesare, oricum pt a le afla voi da un telefon la Consulat.
lilach spune:
Fabi,
noi am facut anul acesta pasaport pentru Laura,cea mai mica membra a familiei.
Ai nevoie de:
- Certificat de nastere romanesc (pentru al primi pe acesta trebuie sa ai originalul din tara unde s-a nascut+ traducere legalizata de notar cu apostil pe traducere)
- 4 fotografii(noua ne-au acceptat poze facute in oras)facute la politie
- certificat de nastere al tatalui
- certificat de nastere al mamei
- certificat de casatorie
- o scrisoare de la avocat din care sa reiasa ca voi ca si parinti cu domiciliul in strainatate doriti sa-i faceti pasaport copilului
Daca bine imi aduc aminte dupa toate actele a trebuit sa facem si fotocopii.Dupa ce le-am depus a durat 6 zile pina am primit pasapotul in mina.
In orice caz succes!
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
Corina spune:
Pentru copii se fac acum pasapoarte separate.Pentru un copil nascut in Franta,trebuie certificatul de nastere,dar pentru ca sa poti face certificatul trebuie sa ai transcrierea casatoriei(pentru cei care s-au casatorit in Franta).Mie asta mi-au spus cei de la ambasada noastra din Paris.Eu am optat pentru varianta cea mai simpla,am trecut-o pe Anna in pasaportul lui barbatu-meu,si asa am calatorit linistiti in Romania.Problema este ca eu nu pot pleca singura cu cea mica,dar deocamdata nu am de gind.
Pupici
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)