Somnul din timpul zilei

Somnul din timpul zilei | Autor: RianaMaria

Link direct la acest mesaj

Buna,

Fetita noastra doarme 3 ore-3 ore si jumatate in timpul zilei. Apoi, seara se culca f tarziu si dimineata abia o trezim ca sa ajungem la 7.30 la gradi. De la gradi vine la 14.30 si abia la la ora 15.00 se poate culca de amiaza. Se trezeste la 18-18.30, abia abia, daca o trezim noi. Azi dimineata am ajuns cam tarziu la gradi si mi se pare ca nu e bun programul de somn, pentru ca e cam morocanoasa. Ce parere aveti? Copiii vostri cum si cat dorm la 4 ani?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk_psk spune:

Iti inteleg ingrijorarea dar nu cred ca te pot ajuta cu ceva..probabil o sa-mi pun aceleasi intrebari cand va creste puiul meu..deocamdata are 9 luni dar si el are un program de somn ciudat..acum cu venirea primaverii doarme f mult la amiaza in reprize..o ora, peste 2 ore mai doarme o ora si tot asa..si are obiceiul de a adormi f tarziu...de obicei pe la 11..daca il scot afara si-l mai obosesc si seara sting televizorul pe la 10 atunci imi adoarme mai devreme..dar daca e urat afara si nu putem iesi ma apuca pe mine somnul si el are chef de calarit si vorbit..

http://tanaramamica.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

nu exisat posibilitatea sa o lasi sa doarma la gradinita?vreo 2 ore de somn n-ar fi rele si de la 14.30 pana pe la vreo 16.30,cand o iei...pe drumul pana acasa se mai oboseste,acasa se mai joaca si poate pica de somn mai repede seara.zic si eu....nu stiu daca e vreo posibilitate sa doarma la gradinita.daca ar fi,as opta pt varianta asta.daca nu se poate sa si doarma,atunci as lasa-o sa doarma de la ora 15 pana pe la 16.30....stiu ca ti-e greu si tie sa o trezesti cand o vezi cum doarme si stii ca e obosita de la gradi,dar usureaza-ti si tu programul de seara.spre exemplu mi s-a intamplat si mie ca unul din copii sa nu adoarma odata cu celalalt,si asa s-a decalat programul de somn cu vreo ora.nu am lasat-o sa doarma mai mult doar pt ca s-a culcat mai tarziu....m-am gandit sa nu-i stric ora de somnul de seara....mi-am dat si eu cu parerea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui RianaMaria
Copiii vostri cum si cat dorm la 4 ani?

Copiii mei nu mai dormeau in timpul zilei la 4 ani. Cel mic a inceput scoala la 4 ani jumate. Seara se culcau la 8 si dormeau peste noapte pana pe la 7 dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Asa sunt si baietii mei in vacanta sau weekend-uri. la 14.30 trag de ei sa se culce, la 18.00 sa se scoale, la 22.30 s-ar mai uita nitel la desene si culmea, 7.30 dimineata fac ochi !!

In timpul saptamanii ii las la program lung la gradi si dorm acolo de pe la 13.30 la 15.30-16.00.

Bird, stiu ca pe afara li se scoate copiilor repede somnul de pranz, dar la gradinitele din Romania e obligatoriu. Probleme au copiii care nu dorm pt ca nu au sala in care sa stea si atunci ori se chinuie sa stea cuminti, ori parintii sunt rugati sa-i ia acasa.

Riana, daca gradinita e cu program prelungit lasa-i sa doarma acolo. Daca nu, incearca varianta sa nu-i mai culci si pe la 8 seara vor cadea ei.

Bird, unul din baietii mei, cel de 6 ani are in unele zile antrenamentul la karate de la 7.30 la 9 seara, asa ca nu prea-i pot face program decat cu somn de pranz, altfel n-ar rezista. Salile de sport sunt putintele si programul e extins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

exact programul asta de somn il are si fii-mea...cu exceptia ca dimi trag de ea s-o trezesc la 9...dar degeaba..inainte de 15 nu vrea sa culce de parnz.
la fel se trezeste in jur de 18...si seara...jale...ne apuca 12.
am incercat toate combinatiile posibile...oricum as da-o nu e bine...numai programul asta ii prieste.
daca n-o culc la paranz, cade lata la 8 seara, si la 12 se trezeste super-fresh...si mai culc-o daca poti!
daca o scol dimineata devreme...iar nu e bine...e super-maraita...si tot nu vrea somn inainte de 15...

nu cred ca e bine...dar deocamdata n-am alternative.
si daca ea se simte bine asa...nu ma incurca cu nimic. la gradi inca nu merge, eu lucrez acasa...

Emma INVINGE cancerul!
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Daca poti, nu o mai culca dupa amiaza, iar seara, cel tarziu, la ora 9, culc-o.

La gradinita, nu poate dormi ?

Mergi la inceput