La 8 luni da din cap stanga-drepata f repede
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
iriss27 spune:
Va multumesc din suflet pentru ca m-ati mai linistit. Voi continua cu kineto, poate gasesc pe cinevasa vina acasa, desi financiar nu suntem chiar pe roze.
El, desi s-a nascut la 40 de sapt, a fost evaluat la 38, nu stiu daca asta are vreo legatura sau nu.
Cu datul din cap, eu cred ca este de la faptul ca a stat destul de mult in leagan. Fiind un copil mai marait, asa am inteles eu sa il ajut. Se pare ca nu a fost metoda cea mai buna
Am facut testul ala, tot retard 3 luni mi-a iesit!! Dar lund la bani marunti, nu mi se pare ca la limbaj ar fi de 1 luna! El zice mama, tata, striga aaa catelul ... deci nu stiu ce sa zic. Cica ar fi retard intelectual, nasol Sa-l iau de bun??
Varsa socializare: 0.61(0 ANI 7 LUNI )
Varsa limbaj: 0.1(0 ANI 1 LUNI )
Varsa autoservire: 0.69(0 ANI 8 LUNI )
Varsa cognitiv: 0.36(0 ANI 4 LUNI )
Varsa motor: 0.36(0 ANI 4 LUNI )
Varsa mentala: 0.42(0 ANI 5 LUNI )
Varsa cronologica: 0.64(0 ANI 8 LUNI )
IQ: 66
130 + Exceptional
120-129 Foarte bun
110-119 Mediu - Superior
90-109 Mediu
80-89 Mediu - lnferior
70-79 Zona de granita
55-69 Retard usor
40-54 Retard moderat
30-39 Retard sever
Sub 30 Retard profund
Iriss mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alexpa spune:
cu siguranta e o greseala la test la limbaj.. ce bebe de o luna ai vazut care sa zica mama, tata???? refa-l si completeaza doar la limbaj si vezi ce varsta iti da asa doar la limbaj.
psihologii folosesc acest test, nu ti l-as fi dat degeaba.
dar tot um medic poate sa-ti dea exact un verdict. sper sa te ajute recomandarile fetelor de mai sus.
mie din ce spui nu mi se pare in neregula copilul, decat ca nu sta in fund, dar nu e nici asta o regula stricta sa stea la 6 luni, plus ca zici ca se intoarce de pe burta pe spate
capul la cat l-a tinut?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Morgano/Morgano.jpg)
Morgano spune:
Ambele mele fete au avut obieciul asta pe la 7-8 luni, parca - varsta exacta nu o stiu, dar cam asa ceva.
Asa tare dadeau din cap, cu o viteza de ameteam noi uitandu-ne la ele, intinse - inainte de somnul de seara, incat avea impresia ca le zboara capsorul, sincer La prima ne-am speriat, ele se distrau, apoi am aflat ca era ceea ce banuiam, instinctiv fac asta pentru a se ameti si asta le face placere. Va trece, nu-ti fa griji, ale mele sunt perfect normale si sanatoase tun, a trecut ametitul asta in 2 saptamani, s-au plictisit.
Acuma se invart in picioare pe covor, pana cad late si foarte greu le oprim. Rad de se strica, nu se lovesc, fac asta rar - asa ca sa le fie de bine.
Capul sus si fa fizioterapie pentru retard. In rest totul e ok .
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
natynic spune:
Mi-a confirmat si mie un psiholog ca testul acela e f bun dar, facandu-l, si mie mi-a iesit cel mai prost, parca prea prost, la limbaj (adica 7 luni, fata mea avand 1 an si 2 luni). POate intr-adevar nu l-am completat cu destula atentie la capitolul asta. Ca, am acceasi parere: e imposibil ca un copil care spune mama si tata sa fie evaluat ca fiind de o luna
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...