ce sa fac?

ce sa fac? | Autor: moruna

Link direct la acest mesaj

Am un bebe de 10 luni care de ceva vreme nu vrea sa mai manance nimic in afara de san si cereale.Pana acum manca orice cu placere si chiar nu era nevoie sa alerg dupa el.Ce pot sa fac sa accepte din nou sa manance si altceva decat cereale si san?ma gandesc ca nu e sanatos sa manance numai asta.
multumesc anticipat!

mami de andrei 08 MAI 2008
http://shoarece.blogspot.com/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mar_gia spune:

Cand Alex avea aproape 1 an si eu am avut cam aceleasi probleme cu el. Singura mancare care o accepta era laptele simplu sau cu cereale (doar in biberon). Am fost nevoita sa improvizez. Puneam in blender legume fierte, ametecam cu lapte si banana si amestecul il dadeam cu biberonul. Am facut in tetine gauri mai mari astfel incat sa treaca acest amestec. I-am amestecat ciorba cu banana si lapte si i-am dat cu biberonul. Nu ar fi mancat sub nici un chip ceva cu consistenta cremoasa dat din castron cu lingurita.
Si avea o slabiciune...sucul de fructe il accepta doar daca il dadeam cu seringa de la Nurofen . Era vorba de 100-150 ml suc pompat cu o seringa de 5 ml, dar eram multumita ca bea asa. Iar din borcanele cu piure de fructe a mancat pana aproape de 4 ani.
Nu credeam ca va veni ziua cand va manca si el normal... si asta s-a intamplat dupa 4 ani. Chiar si acum cand are aproape 6 ani mananca doar supa si ciorba strecurata, carne (fiarta sau prajita) mai nou cu piure de cartofi, lapte, fructe si suc de fructe, in nici un caz mancare gatita pentru noi.
Mama mea are cel mai mare merit, a avut infinita rabdare cu mesele lui Alex. Acum arata foarte bine, e chiar grasut..are 25 kg la aproape 6 ani.
Multa rabdare, e imposibil sa nu gasesti ceva sa-i placa, chiar daca trebuie sa-l pacalesti putin

Marina, mami lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galu spune:

Si eu am avut aceeasi pb cu Olivia, incepand cu 7 luni jumate nu mai voia sa manance nimik inafara de san, cereale si iaurt...Abia acum la 11 luni si-a revenit..Dar stii ce am facut eu...2 saptamani nu i-am dat nimik inafara de lapte (eram deja pe formula, o intarcasem la 9 luni), si apoi usor usor am inceput sa-i introduc cate o masa, mai intai iaurt(ca asta ii placea cel mai mult), apoi cereale, fructe si la final legumele..acum mananca cate 180-200 g la o masa, inainte daca manca 40 g era mult. Dar in ce stadiu sunteti cu dintii? Eu am ajuns la concluzia ca toate pb erau din cauza dintilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

E ok si daca papa numai laptele tau. Important e ca nu refuza tot. Acum, poate fi doar un moft de-al lui, se zice ca ei selecteaza si-n functie de ce le cere lor organismul. Sau poate il doare gatul si nu suporta sa inghita altceva, sau poate sa ii fi aparut vreo basicuta pe limba care sa il deranjeze la altfel de mancare, sau ii dau dintisorii. In fine, pot fi mai multe. Daca insa bb pare ok, adica e la fel de vioi, nu da alte semne de suparare, poate fi doar o perioada. Se intampla la copiii alaptati sa se refugieze iar la sanul mamei o perioda. Eu zic sa ai rabdare, ca o sa-si revina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Baiatul meu manca doar lapte, cereale, iaurt, banane in perioadele cand ii ieseau dinti/masele. Refuza cu desavarsire orice fel de mancare gatita. Cum spargea dintele gingia, cum revenea la sentimente mai bune fata de mancare.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=14" target="_blank">Clipe de viatza - gemei pupaciosi

Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Si noi am patit la fel cand avea Calin aproape 11 luni. Desi a fost
si este un mancacios, atunci nu manca decat cereale Milupa, iaurturi la greu si lapte. Si toate acestea din cauza dintisorilor. Pe urma si-a revenit.
Sa cresteti mari si sanatosi.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput