Urgent!!! Panadol dupa 4 ore de la Novocalmin
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tia/Tia.jpg)
Tia spune:
alternativ panadol cu nurofen din 4 in 4 ore si novocalmin supozitoare daca temperatura sare de 39.0 (maxim 3 pe zi). daca tot creste, comprese pe cap in primul rand, si pe corp (daca depaseste 40) si salvarea :-(
in mod normal cu novocalminul trebuie sa scada temperatura, dar nu neaparat imediat, la baiatul meu a scazut si dupa o ora timp in care s-a mentinut la 39.9
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ana_Alx spune:
cine zice nu la novocalmin ,algocalmin probail nu stie,ce inseamana sa iti vezi copilul cu febra la 40..si cum sta acolo la 40 de grade de cateva ore....
Sormea a patit-o cu cel mic de 2 ani,medicul de pe salvare a zis ca ii poate da un sfert de fiola de algocalmin ..i-a dat..a fost singura solutie care a avut rezultat scaderea febrei...stiti cum e la 40 de de grade : visiniu....oricum ,fiecare face cum crede,raspunsurile noastre sunt orientative ,si fiecare decide ce i se potriveste
revin sa zic: sinzi_ana e o viroza groaznica ce da febra f mare...si trece f greu...va fi cu febra cateva zile bune...sormea acum dupa 8 zile de febra cu cel mic abai acum incepe sa vada o ameliorare,inc onditiile inc are primele 5 zile a dat antibiotic,insa nu a avut nici un efect
Numai sanatate !!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/luny/luny.jpg)
luny spune:
eu stiu o treaba, atat pediatri de la Medlife,unde am nascut, cat si pediatra acuala a copilului meu, mi-au spus ca la febra trecuta de 39,7 copilul trebuie dus urgent sa-l vada un medic, apare riscul de convulsii si deshidratarea poate fi un pericol, deja panadol/nurofen sunt frectie la picior de lemn...si in caz de febra mare, trecuta de 39,5 care nu a scazut la antitermicele de mai sus, 1 picatura per kg corp de algocalmin fiola..am fost si noi de curand in situatia asta...atentie sa nu apara o eruptie pe corp la cateva zile de la febra mare, poate fi roseola infantum..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Vauva spune:
Dar un supozitor de ibuprofen sau panadol nu are acelasi efect ca unul de novocalmin? Si de ce se dau antibiotice pt viroza? Pt virusi antibioticele nu au efect dupa cate stiu eu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ingridnen/ingridnen.jpg)
ingridnen spune:
Slava Domnului ca s-a mai marit Cristi si am scapat de febra mare... 40 si peste.... La noi a functionat cat de cat cu antitermice din 4 in 4 ore (alternativ Paracetamol cu Ibuprofen), iar la febra peste 39 supozitorul cu Novocalmim si impachetari cu prosoape ude (apa la temperatura camerei, chiar mai mult... adica 25-27 grade). Il dezbracam si de la subtiori in jos il infasuram in prosopul ud, il tineam cateva minute si schimbam prosopul..
Sanatate !
Ingrid si Cristi 6 ani
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
sanzi draga , pe mine pediatra m-a invatat sa imi fac o schema cu doza zilnica admisa si sa incerc sa o respect , se poate si depasi in unele cazuri , si sa administrez Nurofenul sau Panadolul dupa cum cere organismul.
La febra asa mare mi-a spus ca degeaba dau doar Nurofen sau Panadol , ca febra nu va scadea ... asa ca daca dadeam Nurofen pe gura mai puneam la maxim jumatate de ora si un Paracetamo (supozitor) si invers , daca dadeam o doza de Panadol atunci + un Novovalmin (supozitor).
Oricum , fiecare organism reactioneaza altfel si trebuie gasit ce se potriveste la fiecare. Spre exemplu degeaba dadeam Panadol ... , dar in momentul in care administram Eferalgan se cunostea ... si exemplele pot continua Marcofen vs. Nurofen ...
Dar la febra asa mare nu se intampa nimic daca 2 zile administrezi si o doza de Fenobarbital pentru a elimina riscul convulsiilor.
... si felicitari pt samburel , va
si multa sanatate!
Aida ... 14+
Poze cu noi
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"
Nicoleta spune:
Sinzi, poate incerca (la noi au succes) sosetele cu otet! Jumatate otet, jumatate apa, uda sosetelele, le stoarce putin, le pune copilului in picioare si, peste, alte sosete uscate! La Stefan in 20 de minute scadea febra destul de bine, transpira...
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
sinzi_ana spune:
Am incercat mititica si cu sosete cu otet...si cu supozitor si tyleol...
Uneori ii scade...uneori putin, alteori deloc...
Multumesc din suflet pt raspunsuri prompte!! Bebe e un picutz mai bine azi (ieri veneam de la pediatru, care nu i-a dat nimic, e viral si organismul va lupta)
(Aida si tie felicitari pentru samburel!!!)
In seara asta iar are febra...mai mica de data asta...
Sinzi 4+, Radu si David
psihologul
varsta David
varsta bb2
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">Poze
ileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sinzi_ana Am incercat mititica si cu sosete cu otet...si cu supozitor si tyleol... Uneori ii scade...uneori putin, alteori deloc... Multumesc din suflet pt raspunsuri prompte!! Bebe e un picutz mai bine azi (ieri veneam de la pediatru, care nu i-a dat nimic, e viral si organismul va lupta) (Aida ![]() In seara asta iar are febra...mai mica de data asta... Sinzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [red]D-ale lui David |
Dupa 4 zile de febra cumplita...a facut ROZEOLA!
Daca nu tuseste, nu are decretii, nu pare sa o doara gatul...poti sa te astepti la eruptie ( cam la 1 zi dupa ce-i scade febra)....
Bafta!
sinzi_ana spune:
Ileana, acum 2 sapt a facut la fel: febra si doar atat...si dupa 3 zile i-au iesit bubite rosii: roseola!!!!
Acum cred ca e o raceala totusi..
Sinzi 4+, Radu si David
psihologul
varsta David
varsta bb2
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">Poze