copii nevaccinati la cresa/ gradinita/ scoala

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu sunt o mama care nu si-a vaccinat deloc copii, asta pe cand eram in Ro. sunt mai mult de 10 ani de atunci.
si i-am avut la doua gradinite inscrisi, particulare, apoi la scoala la fel. mi s-au cerut carnetele, am spus ca nu mi-am vaccinat copii si ca nici n-o voi face, din motive strict personale si ca nu voi da explicatii ce si cum nimanui, atata timp cat traiesc intr-o tara libera. desigur ca am primit strambaturi de nas si priviri cu subinteles, dar per total a fost bine.

tepusele, poate ar fi bine sa gasesti o alta gradinita....

Bazar pt Mihaita

cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

tapusele, eu sunt una din mamicile care nu vor sa faca ROR. am mai povestit la un alt topic de ce am ales asta, insa...de 2 luni de cand ZILNIC caut solutii, nu am reusit sa fac nimic concret! momentan ma rezum doar la amanat si eventual in final voi ajunge sa dau cu subsemnatul...
faza cu religia pica...nu se aplica decat la unele religii, din cate stiu eu, la neoprotestanti. la catolici, ortodocsi nu exista asa ceva.
faza cu alergia...ar functiona. se poate invoca alergie la ou (in cazul ROR), insa recent am vb cu un medic alergolog homeopat, care mi-a zis ca asta functioneaza la altii, ca in Ro ii doare la basca ca are sau nu copilul alergie. eu inca sunt in cautarea unui alergolog care sa imi scrie ca Teo are alergie la ou...sper eu ca il voi gasi pana la urma.
am primit un sfat in privinta unui medic, homeopat si preot care ar putea ajuta, insa momentan este in vacanta. noi vom insista pana il vom gasi.
este o contradictie marcanta, caci legea in Romania nu permite ca un copil sa nu mearga la scoala...deci practic sunt cam obligati sa-l primeasca. nu sunt insa la crese si gradinite, insa pe mine nu asta ma preocupa, ci scoala...nici asta nu ar prima, caci numai scoala nu fac ei acolo , dar nici autodidact nu vreau sa-l fac.

Vei starni tot felul de reactii cu alegerea ta, insa asta ar trebui sa fie ultimul lucru din lume care sa te preocupe. Eu una prefer sa se uite lumea la mine ca la urs decat sa am un copil cu panecefalita sau autism. Prefer sa urle dr la mine ca sunt inconstienta ca las copilul sa faca rubeola (), decat sa dea din umeri apoi ca ... nu zic ce si sa zica ca "vai, ce nesansa"...

uite aici subiectul deschis de mine, au dat multi idei si informatii, chiar ii multumesc lui marius ca a facut lumina in ceea ce priveste partea "legala":
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140667&whichpage=1

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

la gradinita pot fi sigur probleme cu inscrierea, dar la scoala, atata vreme cat invatamantul este obligatoriu, nu pot sa-l refuze.
ariel, sa ne tii la curent! la anul vreau sa-l inscriu la gradi si cu siguranta o sa am aceleasi probleme. sa ne spui cum ai rezolvat problema. personal, cred ca un alergolog dispus sa-l diagnostice cu ceva care impiedica vaccinarea este solutia. motive religioase....mai greu de acceptat la noi in tara. poate afara da, dar la noi............

*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tapusele spune:

ariel, acum am terminat de citit topicul tau. fata de mine, tu mai ai timp si poti sa inventezi ceva. cel mai bine e sa nu speri (cum am facut eu) ca nu vei intampina probleme la inscrierea in colectivitate, ci sa te asiguri ca nu le vei avea...
eu tot stau si imi framant mintile ce sa fac - pe de o parte i-as face si rapelul dtp, si ror-ul, ca sa scap odata si m-as ruga la dumnezeu sa fie totul bine (amalia pana acum, ptiu ptiu ptiu, nu a avut nici un fel de reactii la nici unul dintre vaccinurile care i-au fost administrate. si mi-au zis unele cadre medicale ca pot sa-i fac fara grija, ca cel mai probabil nu va reactiona nici la astea), dar dupa ce am citit postul tau iar m-a cuprins groaza si ma gandesc sa merg totusi si sa vorbesc cu sefa cresei, sa-i explic punctul meu de vedere, poate obtin ceva.
cand am fost respinsa, am discutat numai cu "asistenta medicala - sefa" (nu stiu denumirea exacta a postului, dar era principala responsabila pe partea medicala), pe care, poate, daca eram mai tupeista si ma pricepeam s-o "ung" scapam mai simplu.
sefa cresei pare o femeie cumsecade si intelegatoare, dar problema e ca si ea e pro-vaccinuri (la prima "adunare de parinti" pe care am avut-o ne-a anuntat ca la ei se fac vaccinari antigripale si la intrebarea mea daca sunt obligatorii, mi-a raspuns ca nu sunt, dar ea ni le recomanda cu caldura...), asa ca ma tem sa nu fie doar timp si nervi pierduti.
ar mai fi si varianta de a cauta o alta cresa. dar acum, in septembrie loc la stat (mai ales la o cresa buna) sigur nu mai gasesc, iar la privat - (pe langa posibilitatea de a nu gasi loc sau a intampina aceeasi problema) am ajuns, totusi, la concluzia ca e un efort financiar prea mare si sunt niste bani aruncati aiurea, pe care i-as putea folosi mai cu tolc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chiara spune:

sunt mama unui baietel de 1 an si 2 luni. copilul meu a fost vaccinat la nastere si la varsta de 2 luni, apoi nu a mai facut nici un vaccin pana la 1 an. si asta la recomandarea madicului pediatru. motivul: avem in familie boli autoimune, si in partea sotului si a mea. se pare ca sunt studii care dovedesc ca, la copii care au antecedente familiale de autoimunitate, vaccinarile in primul an de viata pot activa autismul. si nu numai despre autism este vorba, ci de o intreaga pleiada de afectiuni care implica sistemul imunitar. sigur, toate astea se vad mai devreme sau mai tarziu. m-am documentat foarte bine si, drept urmare, nu mi-am vaccinat copilul pana la 1 an, cand am decis de comun acord cu pediatra sa ii faca o doza de vaccin Pentaxim, pt. a fi cat de cat protejat. a facut la 2 zile dupa vaccin o reactie foarte violenta, febra 40, agitatie si plans ore in sir fara a putea fi consolat cumva. cand am vb cu pediatra, mi-a spus ca simptomele arata o reactie de intoleranta la vaccin, deci nu va mai primi si doza de la 1 an si 6 luni, asa cum stabilisem impreuna.
am tinut sa va povestesc si cazul nostru, poate intereseaza pe cineva de aici. sunt situatii cand vaccinarile chiar sunt contraindicate. legat de inscrierea la gradi, inca nu stiu ce sa spun, inca nu am ajuns la etapa asta. dar, logic, un copil care are contraindicata vaccinarea, deci riscurile sunt mai mari decat beneficiile, nu poate urma o gradi? hmmm...
salutari tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

boli autoimune inseamna incusiv leucemie? scuzata sa-mi fie ignoranta, prefer sa intreb decat sa nu stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Chiara aveti un mdic pediatru exceptional daca este in tema cu efectele vaccinurilor in cazuri speciale! Poti sa mi-l recomanzi si mie?
Eu aveam o pediatra care venea direct acasa cu vacciunl fara sa ma intrebe inainte si trebuia sa o refuz politicos.

Adrianasi Andreas(28.07.2006)
baby Iannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tapusele spune:

Din cate am inteles, leucemia e tot boala autoimuna.
Discutasem si eu cu un medic (care a tratat-o si pe bunica mea, si pe mama) referitor la vaccinuri. Ea era categoric pro si mi-a adus acelasi argument ca si tie, Chiara, (numai ca in cazul meu era contraargument). Si ea zicea ca vaccinurile pot "declansa" bolile autoimune la cei care "le au in gene", dar pentru ca la noi in familie nu exista antecedente, s-o vaccinez pe Amalia fara grija.
Desi, vad ca avea dreptate, oricum asta nu a fost un argument prea bun pentru mine.
Iar in ce priveste inscrierea la gradinita, poate voi nu veti intampina greutati (se pare ca nu la toate gradinitele e asa strict), dar, oricum, din moment ce ai contraindicatii, cred ca esti "acoperita".
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chiara spune:

imi cer scuze ca raspund asa tarziu!
leucemia nu este o boala autoimuna, dar este implicat si in acest caz sistemul imunitar, intr-adevar. un vaccin administrat unui organism care este predispus la labilitate imunitara (exces sau deficit al activitatii sistemului imun), poate face muuult mai mult rau decat bine.
pe pediatra copilului meu o cheama dr. malai (sper ca nu contravine regulamentului forumului faptul ca i-am specificat numele).
si mie mi se pare pusa la punct cu noutatile medicale.
sanatate voua si puilor vostri!

Mergi la inceput