Otita seroasa , singura solutie timpanotomia ??
Raspunsuri - Pagina 3
herra spune:
buna Diana,
ii mai puneam pe ureche pentru durere o fosta pelinca, incalzita cu fierul de calcat.
sau un saculet cu sare calda.
sau picaturi, de asemenea incalzite - nu mi le recomandau dr decat daca durerile sunt insuportabile.
dianad spune:
Multumesc,herra.Cate zile se mentin durerea si febra? Astazi e a 5-a zi cu nurofen si a 4-a zi cu antibiotic. Rezultate incep sa se vada: azi-noapte s-a trezit de 2 ori doar, azi am avut 8 ore fara dureri. O zi mai linistita in comparatie cu cele de dinaintea ei.DianaD & Alexandru
herra spune:
asta nu stiu.
trebuie oricum sa mergi la control la orl si de acum sa fii foarte atenta la orice raceala cu mucozitati...
nu stiu pentru ca in cazul copilului meu nu l-a durut foarte tare / mult, nici febra de la otita nu a avut, in schimb face foarte des acumulare de lichid in spatele timpanului - otita seroasa, cu atat mai periculoasa cu cat alt simptom in afara de diminuarea auzului nu pot observa.
sanatate multa!
herra spune:
motiv pentru care re-aduc in atentie intrebarea mea, pentru cele care s-au confruntat cu asa ceva!
Citat: |
citat din mesajul lui herra pe unde mai exact se face operatia asta de punctie transtimpanica? dr copilului meu mi-a spus ca extrage lichidul cu un ac subtire si timpanul se inchide singur apoi, nu trebuie bandaj pe ureche. oricum mi-e groaza de mor... PS: exista dopuri de urechi pt piscina, sa nu intre apa in urechi, si din aceeasi gama dopuri pentru urechi purtatoare de aeratoare / tubusoare. eu am luat din prima categorie de la help net... a, si tubusoarele astea pe unde se pun?? prin spatele urechii? Eu stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa. S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919) |
nico27 spune:
buna.noi l-am operat pe Kevin in iunie.Nu stiu cum se procedeaza in Ro,dar aici(noi l-am operat in Viena)nu i-au facut punctie nici nu mi-au zis de procedura asta.Operatia se face sub anestezie generala,sub microscop,pe canalul urechii,de afara nu se vede nimic si nu are nevoie de pansament.Se face o taietura in timpan unde se introduc niste tubulete de dren prin care se scurge lichidul,intre 6 luni si 1 an tubulöetele ar trebui sa iasa singure iar dupa aceea timpanul se va inchide,se va vindeca.in cazul in care nu iasa singure este nevoie de o alta interventie tot sub anestezie generala pentru scoaterea lor asa cum se intampla si in cazul in care timpanul nu se inchide,dar cazurile sunt mai rare.operatie in sine a durat 30 de min,dupa ce sa trezit Kevin a fost foarte nelinistit,a plans mult a fost destul de greu sa-l linistesc,si nu a dormit mai deloc dupa anestezia generala,dupa cateva ore am plecat acasa.dar asta depinde de fiecare,ceilalti copii toti dormeau tun erau si mai mari.cine are norocul sa se perforeze timpanul scapa,se vindeca.Kevin a facut otita pe la 7 luni,doar una si a ramas cu lichid,el a fost un copil bolnav de cand l-am nascut,raceala in fiecare saptamana,medicamente si spitale numai asa am tinut-o.l-am operat la 1 an si 3 luni si ce pot sa spun este ca dupa operatie nu a racit decat o singura data,se pare ca ajuta tubuletele.Desi noi nu am vrut sa-l operam,ne-am decis foarte greu si mi-a fost oarecum frica sa nu fac ce spune dr mai ales ca acest lichid in ureche se poate infecta foarte repede si poate da complicatii.Auzul si vorbirea nu ia-u fost afectate de asta sunt sigura,a auzit intodeuna f bine.Dar nu va grabiti la operatie,sunt cazuri cand lichidul se elimina,reversul acestei operatii este ca majoritatea copiilor au nevoie sa repete operatia,de 1,2,5 sau 7 ori,am auzit f multe cazuri,dar nu trebuie sa fie,mi-e dr mi-a spus ca sunt cazuri rare.Sper ca tubuletele sa se elimine singure si ca timpanul sa se vindece si sa nu mai aiba nevoie de o alta interventie mai ales ca la 2 saptamani de la operatia de la urechi l-am operat la testicole unde dupa operatie a facut o alergie urata,sa descoperit ca este alergic la anestezia generala iar asta este foarte periculos.Pentru dopurile de urechi noi am primit reteta,speciale,facute pe masura cu mulaj ca la dinti.nu are voie sa intre apa in urechi.Saracutul cand ii spun:Kevin facem baita?imi arata urechile sa-i pun dopurile si dupa aceea merge la baita.Ceea ce nu contest este ca ajuta,nu a mai racit asa de des.Nozua nu ne-au fost recomandate picaturi de urechi sau punctie.dar voi decideti ,lasati dr sa-si faca treaba dar nici nu va grabiti la op poate poate se elimina lichidul,la noi nu a fost asa.sanatate va doresc!
herra spune:
multumesc pentru detalii.
dar eu numesc punctie tocmai aceasta scoatere a lichidului.
as prefera sa mai astept si cu asta, poate se resoarbe lichidul cum s-a mai intamplat, si sa nu se mai formeze altul!
adinush spune:
Am vazut ca la un moment dat era o confuzie intre timpanotomie care este acea "intepatura" in timpan si aspirarea lichidului (cu o chestie gen batista bebelusului dar mult mai subtire ca sa intre in ureche) si operatia de montare a tuburilor de drenaj.
Nu mai am timp sa reiau toata povestea fiicei mele dar am dat cu copy/paste un mesaj din alta parte in care ii povesteam unei mamici situatia noastra.(noi suntem abonati la Budimex de aproape 2 ani...primele 6 luni sunt cele despre care povestesc, dupa montarea tuburilor s-a ameliorat simtitor situatia. A mai racit si implicit facut otite dar niciodata forme atat de agresive ca inainte cu febra 41, secretii abundente chiar si sub tratament, dureri mari,etc)
fii-mea a facut prima otita cu un pneumococ foarte nesuferit care n-a vrut sa moara de nici o culoare( si astazi daca ii fac un exudat ii iese pneumococul..nu ca ar fi bolnava,sta acolo in stare latenta) de asta a si trebuit sa ia atata tratament (antibiotic oral,antibiotic IV, gentamicina). Din cauza ca avea polipii mariti secretiile nu circulau,se suprainfectau si se duceau in ureche--> de asta am operat-o de polipi. Pe de alta parte lichidul asta in mod normal iese(cand le curge urechea) numai ca la fiimea statea in spatele timpanului,in cap---> de asta i-am facut cred ca de vreo 10 ori timpanotomii ( o inchizie de 1-2 mm in timpan si se aspira infectia,timpanul se reface in 48h).
Tranzitia dintre nas si urechi se face prin trompa lui Eustache care fiind tot timpul plina de infectie a ajuns..o chestie asa mai gelatinoasa care se infunda imediat. De asta anul trecut i s-au montat niste tuburi de drenaj...niste tuburi de silicon montate in trompa astfel incat orice infectie trece prin tub si trompa in timpul asta sta degaba..mai curata mai uscata ca sa aiba timp tesutul sa se refaca. Tuburile se topesc in timp si cad singure,cele vechi au cazut in august iar saptamana trecuta am fost sa montam altele.
Mi s-a explicat ca tot ce pot sa fac e sa astept sa creasca..o sa aiba capul mai mare,proportional urechea mai mare si,evident si trompa asta mai mare..adica mai larga si nu se mai infunda asa repede. De asta copii mici sunt mult mai predispusi la otite..pt ca e mult mai usor sa infunzi o urechiusa mica mica decat una de om mare.
Eu sper ca la anul sa nu mai fie nevoie...vara asta am stat 2 luni fara si am hotarat sa-i punem din nou pt ca o luase iar pe aratura. Pt ca trebuie taiat timpanul ca sa implantezi tuburile astea, la urechea stanga de ex nu s-a mai lipit timpanul la loc ceea ce ii cauzeaza o pierdere de auz de 5-10 decibeli. Asta e foarte putin,de auzit aude bine si in momentul de fata beneficiile sunt mult mai mari dar pe termen lung as prefera sa aiba timpanele intacte asa ca de abia astept sa scapam de asta( daca nu se reface timpanul poate fi "lipit" chirurghical...dar asta o sa facem doar dupa 4-5 ani incolo cand n-o sa mai aiba problema asta cu otitele).
Si bonus...cand infectia se incapataneaza sa stea in spatele timpanului,se cronicizeaza si se duce atat de adanc incat risca sa ajunga pe membrana creierului si sa dai in alte alea. In cazul asta e prea adanc sa poate fi scoasa prin urechea externa asa ca se face o incizie in cap in spatele urechii ca sa se curete exact de la origini...stiu ca suna foarte inspaimantator..se face cu RMN ca sa vada exact unde e, se face efectiv o gaura cu freza...chiar e inspaimantator chiar si pt mine care am fost calita. Chestia asta se cheama mastoidita si asta a fost apogeul bolii lu fii-mea...decat ca doctorita ei a vrut sa lase minunea asta de operatie chiar ca ultima solutie( pe langa ca e complicata si fata era foarte mica) asa ca faceam aproape saptamanal aspiratii din astea prin timpan+ tratament puternic sperand sa dea inapoi...ceea ce s-a si intamplat pana la urma, ii sunt foarte recunoscatoare
angelynna82 spune:
ufff, am citit tot topicul si m-am ingrozit
noi nu avem otita dar vad ca vorbiti de curatat bine nasul de secretii...aici avem o problema, cam de 2 saptamani puiul meu are muci in nas...si nu reusesc sa ii scot, am folosit apa de mare sau spray Pibalone insa tot mai are....ce pot sa fac? nu vreau sa ma gandesc ca mucii pot da in otita
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
mexxa spune:
Tot ce va doresc este multa sanatate la copilasii vostri...si sa nu uitati un lucru...daca la un copil a facut bine acea punctie timpanicam nu inseamna ca si la celalt va fi la fel.
Noi suntem impotriva acesteia.....cunoscutii stiu de ce....si cine nu stie d'ati o cautare si o sa gasiti povestea lui Sebastian, care de la o simpla punctie a ajuns la zeci de operatii si in final fara auz la urechea dreapta.
Nu vreau sa va sperii....dar nu acceptati punctia pana nu vedeti clar ca nici un tratament nu da roade.
Multa sanatate.
, mamica ingerasului luptator...
Sebi are nevoie de voi!!! .......... Drop by drop you make the see! .......... Sebicu web'site
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Emma, un inger ce nu il vom uita niciodata....
angelynna82 spune:
Mexxa multa sanatate puiului, uofff mamico prin cate incercari trebuie sa treaca un copilas
Ne sa fie totul bine
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam