Fetita mea face prea des infectii urinare !
Buna, dragi mamici
Fetita mea, care acum are 5 ani, se imbolnaveste des de infectii urinare.
Are propriul ei WC, tacamurile si cana ei.
Toate lenjeriile de pat si de corp le fierb periodic.
M-au disperat imbolnavirile astea aparute in ciuda masurilor mele de igienizare si igiena.
Ce analize as putea sa-i mai cer doctorei ei, pt a vedea cauza exacta a acestora ?
Din ce cauze apar ?
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Salut.
Infectiile urinare cu ce microb sunt? Exista vreun purtator de asa ceva in casa (voi v-ati facut analize? banuiesc eu ca folositi aceeasi cada)?
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
mirciulix spune:
faceti o ecografie si, daca ceva pare suspect, continuati cu investigatii mai serioase, adica o cistografie, pentru a elimina suspiciunea de reflux vezico-ureteral. infectiile repetate pot fi determinate de o malformatie - nu te speria, nu inseamna neaparat ceva grav. e bine sa investigati, insa. si nu le lasati netratate, chiar daca asta inseamna antibiotic peste antibiotic. sanatate multa!
Bebe Beca spune:
Noua ni s-a spus ca si hidratarea necorespunzatoare poate duce la infectie urinara.
Ioana 33+ si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
lisaelisa spune:
Buna,
Infectiile urinare se produc din cauza mai multor agenti.
Are propria sa cadita.
Bea mai mult de 1 litru de apa pe zi.
O sa-mi notez ce analize sa-i mai cer doctorei.
Multumesc
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
lisaelisa spune:
Am uitat sa precizez : tratament face de fiecare data, dupa prescriptiile doctorei.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
lisaelisa spune:
Rezultatul uroculturii, facute la Pol. Eforie a fost : providencia alcalifaciens 80.000 g/ml.
Dupa 4 zile de tratament cu Axycef 250 mg / tablete, dizolvate in Liv 52, copilul s-a tras la fata si, pana la ora asta, inca nu vrea sa manance.
Am vorbit cu doctora ei la telefon si i-am cerut sa-mi dea sa refac urocultura la Cantacuzino si o ecografie.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
bonta_bonta spune:
la noi au fost 3 infectii urinare in aprox jumatate de an.
ultimele 2 au aparut succesiv, infectie, tratament, infectia era prezenta in continuare. analizele facute la un laborator particular.
la indicatia pediatru si medic de familie, in decurs de o saptamana de la ultimul rezultat pozitiv, am mers la spital unde s-au facut urmatoarele investigatii:
1. in prima faza repetate analizele in laboratorul spitalului, 3 zile consecutiv - negativ de fiecare data. Atentie mare la tehnica de recoltare: recipient steril, se spala bine zona, apoi pipi, primul jet trece se colecteaza de la mijloc si in max o ora sa ajunga spre analizare. In aceasta faza nu am avut nevoie de internare
2. din cauza analizelor anterioare pozitive doc din spital a hotarat sa mearga mai departe cu urografie si cistografie, investigatii in spital, internare 2 zile (peste noapte). La noi toate au iesit f bine si concluzia (nespusa pe fata) a fost totusi ca analizele de la primul lab erau ciudate.
Nu stiu cum va iesi la voi, insa cred ca cel mai bine este sa ajungeti la un spital bun si probabil sa urmati acelasi curs.
PS: Antibiograma ati facut, pentru stabilirea tratamentului?
Tia spune:
pai cred ca ai deja un raspuns, sa faceti investigatii suplimentare, ecografie, cistografie.. trebuie identificata cauza acestor recidive.
kikineata spune:
Lisaelisa, te-ai uitat dc are labiile lipite cumva? Sinechie vulvara se numeste. Este cauza cea mai frecventa cauza a infectiilor urinare.