Pentru bebei ... trucuri, pacaleli, smecherii

Pentru bebei ... trucuri, pacaleli, smecherii | Autor: Adriana_MS

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor

Am revenit dupa mult timp, in care am acumulat multe intamplari, patanii, va pot spune orice este specific fiecarei varste pana la 5 ani (deocamdata) . Copilasii au crescut (trebuie sa schimb si informatiile din pagina personala ca nu mai sunt actuale :-)).

M-am gandit sa va spun cateva smecherii care la noi au functionat.

Dezvatatul de sticluta la Alex (Flavia inca o mai are): s-a intamplat la mare cand i s-a rupt tetina, si nu i-am mai cumparat alta. Acolo nu a mai cerut-o dar acasa i-am oferit laptele dintr-o cana speciala cu vacuta in ea. Poate ati vazut si voi cum sunt, alba cu pete negre, iar inauntru este chiar o vacuta tot din portelan, dar nu desenata ci aplicata acolo, cornitele ii sunt aproape la mijlocul canitei, si cand copilul bea, treptat o "salveaza" :-) a functionat foarte bine , si acum Alex bea din acea cana, dar nu mai bea lapte gol, doar Nesquick sau Brumi.

"Miere albastra" In grupa mica a fost tare bolnavicios Alex, facea rosu in gat mai tot timpul, si i-am zis ca am "cumparat" o miere speciala albastra. De fapt am "creat-o" eu, am amestecat mierea de salcam sau poliflora cu albastru de metil, si din mierea asta albastra ii dadeam dimineata si peste zi, din cauza ca nu reuseam nicicum sa-l "badijonez" (daca totusi ma incumetam auzea tot blocul). Si in felul asta ii ungea cat de cat gatutul. Facea o mutrita dar... ii placea.

Dezvatatul de suzeta: Cand s-a rupt suzeta cu care s-a invatat (pe la 1 an si jumatate) i-am cumparat alta dar nu identica (una normala nu ortodontica cum a fost cea dinainte). Si a incercat-o, dar nu i-a placut si de atunci ... gata !

Sper ca nu v-am plictisit si mi-ar placea sa aud ce faceti si voi in diferite momente, cand nu stau la imbracat, cand nu mananca etc.
Va pup !

Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Apropo de dezvatatul de sticla...cit timp am fost in Romania adica o luna Laura nu a vrut sa bea lapte deloc(nici un fel ,cu toate ca am incercat citeva tipuri).Cind am plecat am lasat intentionat sticlele pe care le-am dus cu noi la prietenii nostri.

In primele zile cind am ajuns acasa am intrebat-o daca doreste sa bea lapte sau choco...da...si de atunci bea in cana.(inainte nici nu vroia sa auda de asa ceva...laptele in sticla si apa sau suc in cana).Nici macar nu a intrebat de sticla spre bucuria noastra...

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Initial creeata de Adriana_MS

"Miere albastra" In grupa mica a fost tare bolnavicios Alex, facea rosu in gat mai tot timpul, si i-am zis ca am "cumparat" o miere speciala albastra. De fapt am "creat-o" eu, am amestecat mierea de salcam sau poliflora cu albastru de metil, si din mierea asta albastra ii dadeam dimineata si peste zi, din cauza ca nu reuseam nicicum sa-l "badijonez" (daca totusi ma incumetam auzea tot blocul). Si in felul asta ii ungea cat de cat gatutul. Facea o mutrita dar... ii placea.

Adriana

Asta-i cea mai tare chestie!!!!! Vreau sa stiu daca a si functionat ca mijloc profilactic de a tine racelile departe de pui.
Multumim mult de tot, nici nu stii cat de bune sunt asemenea informatii. Nu le gasim in nici o carte.
Cu drag,
Vilma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_MS spune:

Vilma, sa sti ca a functionat, dar conditia e sa nu manance sau sa bea nimic macar o jumatate de ora, sa nu i se "stearga" albastreala... :-). Gustul nu e grozav, s-a intamplat de multe ori sa zica "da-mi repede un pic de apa", dar de cele mai multe ori le dau chiar inainte de a iesi afara, si apoi uita de gustul acela, cand sint la joaca... se cam albastresc buzitele dar ... mai bine asa decat cu "gat rosu", nu?
Cam atat, o zi buna si sa aveti un sfarsit de saptamana placut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Eu am constatat ca Andra mananc a f bine cand ma fac ca nu-i dau atentie. Adica imi iau un ziar sau revista si "din cand in cand" ii mai dau si ei cate o lingura de papa. Atunci cand stau cu ochii pe ea si cu lingura pregatita incepe sa faca mofturi ca deh, o are pe mama la dispoztie:))) Ca sa nu mai zic ce gura deschide cand mai "fur" si eu cate o gurita de papa de la ea din farfurie, asta e prea de tot, sa-i mai mananc si mancarea ei dupa ce ca nu-i dau atentie:)))

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput