GPS sau cum?
Am o intrebare pentru transportatori sau cei care au idee cat de cat despre asa ceva: socra-miu si-a cumparat o duba cu care transporta diverse chestii in diverse state si de obicei i se da de la firma o adresa la care tre sa ajunga. Uneori cand nu stie sa ajunga ma pune pe mine sa ii scot de pe net, rutele pe care tre sa se duca. De obicei, fac asta pe yahoo maps/directions, da' vrea sa isi cumpere un sistem din asta care se instaleaza in masina si isi stabileste singur ruta. Acum intreb si eu: chiar este vorba de GPS sau exista cumva alt sistem? Adica la GPS poti sa bagi, de exemplu "str. cutare, nr. cutare" si iti da traseul pe care trebuie sa il urmezi din punctul in care te afli sau cum? Luminati-ma si pe mine, ca nu stiu cum sa il ajut ca nici nu stiu ce sa caut de fapt.
Multumaxim in avans pentru ajutor,
icei,
Oana_B
Raspunsuri
oanaesn spune:
Ii trebuie un GPS cu harti amanuntite ale zonei care il intereseaza. Hartile pot fi cumparate si separat.
Julie spune:
Da, este GPS.
In Japonia e ca un DVD player, cu un ecran mic, care se munteaza la bordul masinii, iar hartile (toate, pt. toata Japonia) sunt pe DVD. Se poate introduce doar nr. de telefon de la locul de destinatie si ti se infatiseaza ruta cea mai convenabila. Ba chiar, din cate am inteles, daca este traffic-jam pe autostrada, te anunta si eventual iti ofera alternative. Noi nu posedam asa ceva - la tara n-ai nevoie :)))), dar in Tokyo de pilda e aproape o necesitate.
Ah, si iti indica si restaurante sau parcari sau ce mai vrei, de pe traseu.
In plus, se pot urmari si DVD-uri cu muzica sau filme sau programe tv. Fain, nu?
Aici o asemenea "ustensila" (de ultima generatie, care iti arata traseul in 3D) costa cca 2000 $, dar exista si mai ieftine. DVD-ul cu hartile trebuie cumparat periodic, caci unele lucruri se mai schimba.
bebetica spune:
GPS - Global Position System este un aparat destul de mic ca marime, portabil, care iti poate furniza cu precizie foarte mare coordonatele geografice in care te afli, doar ca iti trebuie si o harta complet echipata in care sa poti localiza cu usurinta coordonatele georgrafice care te intereseaza.
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
joxy spune:
exista mai multe tipuri de GPS.
ceea ce te intereseaza pe tine, este sa aiba un display pe care sa poti urmarii pozitia la momentul 0, deci sa vezi unde te afli in momentul in care te uiti la el.
Pretul estimativ este de 1000-1500 euro in romania.
Trebuie sa iti faci un abonament la o companie de monitorizare pentru a avea in orice moment informatii despre trafic si altele.
Daca mai vrei harti suplimentare fata de ce tzii se ofera acestea se pot cumpara si integra in sistem.
La sistem se pot atasa mai multe accesorii: telefon, senzori de temperatura, usi inkise/deskise, buton de panica, mini=imprimanta, fax, etc.
Toate acestea costa suplimentar.
Hartile care sunt pe display-ul tau trebuie sa fie de tip vectorial pentru a putea da cautare dupa o strada. Mai sunt harti de tip poza, nu sunt recomandate pentru ce iti trebuie tie.
De asemenea trebuie sa fi atenta la capacitatea de memorare a traseului parcurs, la posibiliatea de a introduce pe/in harta a punctelor de interes... si drept urmare sa iti stabileasca traseul cu/prin aceste puncte.
Teoretic ar trebui ca si clientii tai sa poate sa urmareasca masina prin intermediul internetului, deci firma furnizoare sa aiba acest lucru.
Daca vrei numai pentru masina ta... fara a avea un abonament... doar sa te uiti pe o harta, evident lucrurile sunt mult mai simple.
Cu respect,
Florin
Oana_B spune:
Deci se pare ca tot despre GPS e vorba, macar acum stiu dupa ce sa ma orientez. Merci mult de rapunsuri, au fost de mare ajutor.
ici,
Oana_B