carticica preferata a copilului 1-2 ani?

carticica preferata a copilului 1-2 ani? | Autor: bursucelu

Link direct la acest mesaj

Care e cartea preferata a copilui vostru?Cred ca ar fi util sa stim,pentru ca atunci cand mergem prin librarii sa ne dam seama cat de apreciata este o carte de altii copii de aceiasi varsta?Fetita mea este fff incantata de o carticica cartonata cu povestea Punguta cu doi bani.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Fata mea e atrasa de o carticica (italiana) cartonata cu animale si puii lor. Iar din Ro are o carticica Casuta pisoiului, editura Stefan. In general e atrasa de animale, desene cu animale. Si tot ce are 4 labe si o coada e "ham-ham" , indiferent ca e pisica, cal, oaie ...

_
SoareIubireLacrimiVeselieInocentaArmonie ... adica centrul universului nostru
participam la concurs 2008 in fotografii www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=0" target="_blank">ab1 si ab2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ce subiect frumos!
la noi (fetita, 2 ani) toate cartile sunt preferate si mai ales cele pentru varste mai mari pe care le-am asezat in rafurile de sus sa nu ajunga la ele. dar se urca pe scaun si cu cata evlavie imi aduce cate una sa-i citesc! ii plac toate, cartea a fost prima ei...jucarie, buna de rontait la inceput. cand se trezeste dimineata, ne bem ea laptele, io cafeaua, citind. ea cartile ei, io ziarul. asa, pe care le citeste mai des? in ultima vreme Spargatorul de nuci de Susan Jeffers, nu o mai lasa din mana. banuiesc pentru ca are o ilustratie mai speciala, si nu e obisnuita cu stilul asta. dar e fidela inca lui elmo, clifford, curious george...si e fan Strawberry shortcake (are si dvd), peter pan (desi eu nu-s de acord, dar i-o citeste tati). alta care nu lipseste niciodata din vraful pe care mi-l aduce seara inainte de culcare, sa i le citesc, este o poveste care pe mine m-a impresionat pana la lacrimi cand am citit-o prima oara, e superba - Flyaway Fairy. inca mai e fascinata de pop-up books, dar si de casutele-carti, pe care le citim, dar si construim cu ele si ne jucam de-a pretinselea. mi-e greu sa ma opresc doar la o carte, pentru ca ea "citeste" cu teancul... am incercat de cand s-a nascut sa-i insuflu dragostea pentru carti si are peste 100, numai ale ei, pana acum...m-am inscris in cateva cluburi de carti special sa urmaresc feedbackul copiiilor si parintilor la carti si sa le pot cumpara cu discount de membru sau la reduceri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Ii place Punguta cu doi bani si o povesteste....Cucuigu boieiai da-ti punguta bani....visitu aiuncat cocosu apa.....vai - vai , da cocosu smechel....talent. Te doare capul cum o povesteste, dar e haios. Mai are Capre cu trei iezi.... Tei iezi, usa descuieti...si pe aia o face varza dar trebuie sa i-o spun ca daca sar vreo pagina e tragedie.I-am dat comanda lui soacra-mea sa mai cumpere inca o data cartile astea ca sarmanele au ajuns ca hartia igienica.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

"Domnul intuneric se strecoara" - Ella Burfoot - ed. rao
fara asta anais nu merge nici la culcare, o caram peste tot. tine loc de animal de plus preferat

super e si "o omida mancacioasa" de eric carle (de fapt eric carle are carti super-indragite de copii, ai mei sunt incantati)

carti cu abtibilduri (pt anais cu stickere mai mari)

carti interactive (cu siretele, nasturi)

carti cu animale multe, frumos desenate, preferabil pe fond uni (adica un desen nu foarte incarcat).

multe carti din colectia "ladybird" - englezeasca - am vazut pe la librariile mai mari ale CLB. ai mei au cu tot felul de animale, viata la ferma, vehicule, trenuri.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

margele, zorzonele si briz-brizuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Fetitei mele ii plac carticelele cartonate cu animalute in special cele din colectia Sesamstraat, preferata ei fiind cea cu Pino.
DE curand i-am luat o carticica cartonata care se numeste "Primul meu calcul" este foarte draguta si reusim sa numaram pana la 4
Ii mai plac si cele cu ursuletul Winnie,cele cu pestisori, carticelele de colorat si ...dictionarele

http://alina-vachim.magix.net

AVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

Buna
La noi carticica preferata e "Punguta cu 2 bani", povestea e spusa f frumos, mai pe scurt si are niste ilustratii f frumoase. Baietelului meu, care are 2.5 ani, ii mai plac " cei 3 purcelusi", "motanul incaltat" si la loc de cinste "ridichea uriasa" care e scrisa in versuri si e superba. apoi mai citim "ursul pacalit de vulpe", "degetel", "ratusca cea urata" .... si ar mai fi si altele, bineinteles toate povestirile sunt scris pe scurt si au ilustratii frumoase ... si mie imi plac tare mult .

Geta, mami de Alex

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

cam incepand de la 1 an, asta a fost cartea preferata a fiica-mii:
http://www.librarie.net/carti/55565/Cele-mai-frumoase-povesti-format-A4-
acum are 2 ani jumate si cartea e lipita si raslipita...dar inca o iubeste la nebunie...e f frumos ilustrata...cu ea a invatat chiar si primele cuvinte...

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pana intr-un an, cartuliile ce se pot rumega, fiind moi si infoliate si zgomotoase , dup`aia cartuliile ce se desfasoara si au desene cu animale, plante, activitati, dupa 3 ani cele cu abtibilduri printesesti , acum, la 4 ani juma` ii pot citi cate 4-5 povesti scurte / seara

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Eileen "citeste" cam orice prinde. Acum e foarte interesata de catalogul de la toysRus . Isi ia cate o carte din teanc, se aseaza pe unde ii place si sta acolo cate 10-15 minute "citind". Si vreau sa spun ca de multe ori imi arata cate o chestie, cate un detaliu pe care eu nu l-as fi vazut veci.
Cartea Junglei, Spiridusul literelor, Hansel si Gretel, Scufita Rosie etc.

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

Interesant subiect...gasesc si eu idei noi ptr copilasul meu. m-am tot gandit sa-i cumpar carti cat de multe..deocamdata avem carticele cartonate cu animale , una cu alfabetul si una "primele mele cuvinte" cu imagini si cuvinte legate de casa-ferma. Este preferata lui..deja stie unde este "too"= tractorul, Lebaleba=lebada si multe altele.
Fiind un copil destul de agitat de felul lui am fost foarte bucuroasa si placut surprinsa sa-l vad minute in sir pe pat captivat de imaginile din carticelele lui.

o zi buna tuturor

Mergi la inceput